Σταματήστε τη γκρίνια! Φανταστείτε ένα 24ωρο χωρίς να έχετε γκρινιάξει. Τα αποτελέσματα θα είναι ευεργετικά. Άλλωστε, θα καταφέρετε να βγάλετε από πάνω σας την ταμπέλα μίας επιπλέον γκρινιάρας. Και πάντα να θυμάστε ότι πρώτα πρέπει πρώτα να σκέφτεστε και μετά να μιλάτε.

Αναρωτιέστε όμως γιατί φτάνετε στο σημείο της μουρμούρας; Συνήθως, όπως αναφέρουν οι ειδικοί, γίνεται για να τραβήξετε την προσοχή των άλλων και θα επιτύχετε ευκολότερα αυτό που θέλετε. Κι αυτό γιατί πιστεύετε ότι αυτός ο τρόπος αποδίδει και έτσι θα σας κάνουν για μία ακόμη φορά το χατίρι. Και ίσως, αυτή η λύση, θεωρείτε ότι είναι η πιο εύκολη. Αλλά πάντοτε ξεχνάτε ότι με αυτό τον τρόπο το μόνο που καταφέρνετε είναι να σταματήσετε να διεκδικείτε, να μην εκφράζετε ώριμα αυτό που θέλετε έστω κι αν έχετε δίκιο.

Γι’ αυτό πρέπει να σκεφθείτε ότι εάν σταματήσετε την άσκοπη γκρίνια, οι άλλοι θα σας αντιμετωπίσουν πιο σοβαρά και πιο υπεύθυνα. Θα σας εκτιμούν και θα σας λαμβάνουν σοβαρά. Πρέπει όμως να εξετάσετε από πού προέρχεται η γκρίνια. Στην περίπτωση δηλαδή που αποτελεί χαρακτηριστικό μιας γενικότερα ανώριμης συμπεριφοράς, η συνήθεια της γκρίνιας δύσκολα θα εγκαταλειφθεί. Για να γίνει κάτι τέτοιο, πρέπει να ωριμάσετε συνολικά.

Αν πάλι γκρινιάζετε σε μεμονωμένες περιπτώσεις, τότε πρέπει να είστε σε θέση πότε γκρινιάζετε και όχι μόνο να το αντιλαμβάνεστε μετά από παρατηρήσεις τρίτων. Και να θυμάστε ότι και οι άλλοι έχουν τα όριά τους. Γι’ αυτό μην τους προκαλείτε άσκοπα…

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.