Το υπνοδωμάτιο αποτελεί τον κατεξοχήν χώρο χαλάρωσης και αποσυμπίεσης από την ένταση της ημέρας και για το λόγο αυτό θα πρέπει να είναι διακοσμημένο όσο πιo όμορφα και άνετα γίνεται. Αξίζει, λοιπόν, να αφιερώσετε λίγο χρόνο για τη διακόσμησή του και τη μεταβολή του σε ένα χώρο ο οποίος, ανάλογα με τη στιγμή, θα διεγείρει ή θα ξυπνά τις αισθήσεις σας.

Ένα πρώτο βήμα προς τη δημιουργία χαλαρής ατμόσφαιρας είναι η τοποθέτηση ουρανού πάνω από το κρεβάτι. Αλήθεια, πόσοι από εσάς δεν έχετε ονειρευτεί να κοιμάστε σε ένα κρεβάτι με ουρανό; Το μόνο που χρειάζεστε είναι δυο μακριές λωρίδες από λεπτό ύφασμα σε χρώμα που ταιριάζει με την υπόλοιπη επίπλωση, μερικά μέτρα συρματόσχοινο και λίγη υπομονή.

Τοποθετήστε το συρματόσχοινο στο ταβάνι, στο οποίο θα έχετε προηγουμένως περάσει το ύφασμα και αυτό είναι όλο! Το σχέδιο θα συμπληρωθεί από την τοποθέτηση δύο μικρών τραπεζιών αντί για κομοδίνα, ενώ μια μοντέρνα πινελιά θα αποτελέσει η παρουσία μιας ντουλάπας με γυάλινες πόρτες.

Η άνεση στο υπνοδωμάτιο, φαίνεται, επίσης, από το πόσο σωστά μπορεί να αξιοποιηθεί ο χώρος έτσι ώστε να υπάρχει κάποια έκταση για έπιπλα- αναγκαία κακά όπως οι ντουλάπες, οι οποίες, συνήθως, είναι και αρκετά ογκώδεις. Η λύση σε αυτήν την περίπτωση είναι οι ντουλάπες με συρόμενες πόρτες, οι οποίες θα εναρμονίζονται, βέβαια, με τις αποχρώσεις του δωματίου.

Εξάλλου, διαφορετικό αέρα δίνουν στην κρεβατοκάμαρα τα έπιπλα σε χαρούμενα χρώματα. Ο καιρός που τα έπιπλα του υπνοδωματίου ήταν βαριά και αυστηρά στο χρώμα του ξύλου έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Καινούρια, ανάλαφρα μοτίβα σε διάφορα χρώματα έχουν κάνει δυναμικά την εμφάνισή τους στην αγορά και συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον όλο και περισσότερων αγοραστών.

Πολλοί, μάλιστα, προτιμούν τις σιδερένιες κρεβατοκάμαρες, οι οποίες πιάνουν λιγότερο χώρο και μπορούν να αξιοποιηθούν πιο εύκολα διακοσμητικά. Με την όλη εικόνα δένουν αρμονικά, ζωηρά χρώματα στους τοίχους αλλά και στα λευκά ειδή.

Μια, επίσης, ωραία ιδέα, η οποία από πολλούς μπορεί να θεωρηθεί παλιομοδίτικη, είναι η τοποθέτηση ενός παραβάν μέσα στην κρεβατοκάμαρα, αν φυσικά το επιτρέπουν οι διαστάσεις. Παραβάν μπορείτε, εύκολα, να βρείτε σε καταστήματα με είδη μπαμπού αλλά και σε μια βόλτα στα παλαιοπωλεία.

Μπορείτε, επιπλέον, να δώσετε παραγγελία σε κάποιον ξυλουργό, για να κατασκευάσει ένα παραβάν από ξύλο και λινάρι, το οποίο να εναρμονίζεται με τα χρώματα της υπόλοιπης επίπλωσης του χώρου.

Πηγή: noikokyra.gr