Το κλιματιστικό αποτελεί για πολλούς ένας τρόπος θέρμανσης το χειμώνα. Ωστόσο η μη σωστή χρήση του μπορεί να δημιουργήσει διάφορα προβλήματα, ακόμη και μεγαλύτερη επιβάρυνση του λογαριασμού του ρεύματος.

Παρακάτω θα δείτε τρία μυστικά για να χρησιμοποιήσετε το κλιματιστικό σας και να μην έχετε οικονομικές απώλειες.

Καθαρίστε τα φίλτρα μόνοι σας

Κάθε 2-3 μήνες μπορείτε να βγάζετε και να καθαρίζετε μόνοι σας τα φίλτρα του κλιματιστικού σας. Είναι μια πολύ εύκολη διαδικασία καθώς τα φίλτρα αφαιρούνται εύκολα και πλένονται κανονικά με νερό και σαπούνι. Αφήστε τα να στεγνώσουν πολύ καλά πριν τα βάλετε στη θέση τους.

Μην αφήνετε ανοιχτό το κλιματιστικό όλη νύχτα

Αν κρυώνετε πριν κοιμηθείτε τότε μην ανάβετε το κλιματιστικό ακριβώς πριν πέσετε για ύπνο γιατί το πιο πιθανό είναι να σας πάρει ο ύπνος και να καίει το κλιματιστικό σας όλη τη νύχτα. Καλύτερα ανάψτε το μισή ώρα πριν κοιμηθείτε και κλείστε το με το που μπείτε κάτω από τα σκεπάσματα. Το δωμάτιο θα παραμείνει σίγουρα ζεστό μέχρι να σας πάρει ο ύπνος.

Κάντε service στο κλιματιστικό σας τουλάχιστον κάθε ένα ή δύο χρόνια

Αν παρατηρήσετε πως το κλιματιστικό σας δεν έχει καλή απόδοση, σημαίνει πως χρειάζεται service. Αν δεν κάνετε service τότε θα καίει πολύ περισσότερο ρεύμα για να λειτουργήσει και η στιγμή που θα φτάσει ο λογαριασμός του ρεύματος στα χέρια σας θα σας ξαφνιάσει δυσάρεστα.