Οι γονείς που έχουν ένα μωρό που δεν κοιμάται αρκετά συχνά αναφέρουν ότι το μωρό τους μισεί την κούνια του. Αλλά συνήθως δεν είναι ξεκάθαρο αν στο μωρό δεν αρέσει η κούνια του ή αν απλώς δεν θέλει να κοιμηθεί μόνο του.

Για ορισμένα μωρά, το να τα βάζετε για ύπνο στην κούνια απλά σημαίνει αλλαγή στον τρόπο που θα αποκοιμηθούν. Για παράδειγμα, αν συνήθως κουνάτε το μωρό σας ή το ταΐζετε, το να το βάλετε να κοιμηθεί στην κούνια σημαίνει ότι δεν θα το ταΐσετε ή δεν θα το κουνήσετε. Και γι’ αυτό το λόγο αναστατώνεται.

Προτού κάνετε κάποια δραστική αλλαγή στις συνήθειές του, προσπαθήσετε να συνδυάσετε την κούνια με κάτι διασκεδαστικό. Κατά τη διάρκεια της ημέρας –όχι όταν είναι ώρα για ύπνο- βάλτε μέσα στην κούνια τα αγαπημένα του παιχνίδια.

Παίξτε ένα παιχνίδι. Για παράδειγμα, μπορείτε να το κρατάτε αγκαλιά, να απλώνει τα χέρια του μέσα στην κούνια, να παίρνει τα παιχνίδια και να τα πετάει έξω. Αργότερα, βάλτε το παιδί σας μέσα στην κούνια για να πάρει τα παιχνίδια. Κάποια στιγμή, το παιδί σας θα καταλάβει ότι η κούνια είναι ένα μέρος διασκέδασης. Επίσης πρέπει να προσπαθήσετε να του διδάξετε κάποιες συνήθειες.

Βεβαιωθείτε ότι μπορεί να αποκοιμηθεί μόνο του και ότι δεν χρειάζεται να το κρατάτε αγκαλιά ή να το ταΐζετε για να το πάρει ο ύπνος.

Πηγή: mybabysworld.gr