Περιμένεις απρόσμενες επισκέψεις και έχεις αγχωθεί για τα άπλυτα πιάτα στο νεροχύτη και τη στοίβα με τα ασιδέρωτα που ξεπροβάλλουν στο χολ;

Η ιστοσελίδα για τη διακόσμηση του σπιτιού «My Domaine» διεξήγαγε έρευνα σχετικά με το τι παρατηρούν οι άνθρωποι όταν επισκέπτονται το σπίτι κάποιου.

Τα άσχημα νέα είναι ότι οι επισκέπτες τελικά δίνουν μεγάλη σημασία στην ακαταστασία.

Καθαριότητα σπιτιού

sptrt1

Σύμφωνα με την έρευνα, το πρώτο πράγμα που προσέχουν είναι αν το σπίτι που επισκέπτονται είναι καθαρό, οργανωμένο και τακτοποιημένο.

Κάποιο μάλιστα παραδέχθηκαν ότι αισθάνονται προσβεβλημένοι όταν βρίσκονται σε ένα ακατάστατο χώρο, ενώ μερικοί απλά αισθάνονται καλύτερα βλέποντας ότι κι άλλα σπίτια εκτός από το δικό τους είναι ανοργάνωτα.

Έντονα χρώματα στους τοίχους

sptrt2

Προτιμήστε ουδέτερες αποχρώσεις στους τοίχους του σπιτιού σας, καθώς η επιλογή έντονων χρωμάτων όπως το κόκκινο ή το καφέ δημιουργούν αρνητικές εντυπώσεις.

Διάταξη επίπλων

sptrt3

Αρκετοί είναι εκείνοι που ισχυρίζονται ότι αναδιαμορφώνουν ένα χώρο στο μυαλό τους, αλλάζοντας νοητά τις θέσεις των επίπλων όταν επισκέπτονται ένα σπίτι.

Πηγές φωτισμού

sptrt4

Μερικοί άνθρωποι παραδέχονται ότι δίνουν ελάχιστη προσοχή στα φωτιστικά και τα έπιπλα, ωστόσο ο φωτισμός είναι το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσουν.

Το φυσικό φως που πλημμυρίζει ένα δωμάτιο εγγυημένα δημιουργεί καλή εντύπωση, αλλά αν κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό τα κεριά ή οι προβολείς αποτελούν εναλλακτικές λύσεις.

Προσοχή όμως στο φως που εκπέμπει η τηλεόραση καθώς χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα κουραστικό.

Ευχάριστες μυρωδιές

sptrt5

Δεν είναι τυχαία η συμβουλή που δίνουν σε όσους θέλουν να πουλήσουν το σπίτι τους, να ψήνουν κέικ στο φούρνο ώστε η μυρωδιά να κατακλύσει το χώρο προϊδεάζοντας θετικά τους υποψήφιους αγοραστές.

Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αρωματικά κεριά ή αποσμητικά χώρου.

Φυτά εσωτερικού χώρου

sptrt6

Μια πράσινη γωνιά στο χώρο σας ανακουφίζει το βλέμμα, ωστόσο οι μαραμένες γλάστρες και τα απεριποίητα φυτά έχουν ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα.

Έργα τέχνης και βιβλία

sptrt7

Κάθε έργο τέχνης που έχετε κρεμασμένο στον τοίχο, θα τραβήξει την προσοχή των καλεσμένων σας, γι’ αυτό είναι ζωτικής σημασίας να δώσετε μια καλή εντύπωση.

Τα αντικείμενα που στολίζουν τον τοίχο και τα ράφια σας δείχνουν πολλά για την προσωπικότητά σας.

Αντίστοιχα, μια καλά οργανωμένη και πλούσια σε τίτλους βιβλιοθήκη κερδίζει τον επισκέπτη και τον προδιαθέτει θετικά για τον ιδιοκτήτη του σπιτιού.