Ένα εύκολο και νόστιμο κέικ με την εξωτική γεύση της καρύδας!

Υλικά:

1 νεροπότηρο ζάχαρη
1 νεροπότηρο αλεύρι
1 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
2 νεροπότηρα καρύδα
5 αυγά
μισό κουταλάκι μπεικιν
λίγο λεμόνι

Εκτέλεση:

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε τους κρόκους. Στη συνέχεια ρίχνουμε το λεμόνι, την καρύδα και το αλεύρι λίγο-λιγο μαζί με το μπέικιν. Τέλος κάνουμε τη μαρέγκα από τα 5 ασπράδια και την βάζουμε κι αυτήν στο μείγμα.

Ψήνουμε σε βουτηροαλευρωμένη φόρμα στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.

Λίγα μυστικά ακόμα
Για ακόμη περισσότερη νοστιμιά μπορείτε να κάνετε ένα σιρόπι με 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη, 1 ποτήρι νερό και λίγο λεμόνι. Μόλις βγάλουμε το κέικ από τον φούρνο έχουμε το σιρόπι κρύο και περιχύνουμε!

Πηγή:sintagespareas.gr