Μια πρόωρη γέννα μπορεί να είναι τρομακτική και σοκαριστική εμπειρία για τους μέλλοντες γονείς. Όσοι το έχουν βιώσει πιθανότατα δεν θα ξεχάσουν ποτέ τι πέρασαν αγωνιώντας έξω από τη μονάδα νεογνών άλλοι για μικρό κι άλλοι για μεγάλο διάστημα.

Μαζί με τους γονείς που μετρούσαν ώρες, μέρες, επεμβάσεις, γραμμάρια γάλακτος κλπ, ηλικίες διορθωμένες και μη, την πιο μεγάλη μάχη την έδιναν τα ίδια τα παιδιά τους μέσα στη μονάδα νεογνών.

Κάποιες από τις ιστορίες δεν έχουν το τέλος που οι γονείς θα επιθυμούσαν αλλά άλλες είναι ιστορίες θριάμβου με τους μικροσκοπικούς μαχητές να τα καταφέρνουν και να γίνονται υγιή παιδιά.

Αυτή την ελπιδοφόρα προοπτική θέλησε να προσφέρει μια μητέρα από την Αυστραλία στους γονείς που έχουν πρόωρα μωρά, διηγούμενη τη δική της ιστορία- πριν και μετά.

Η Melisa Gardner αφηγήθηκε την πορεία του πρόωρου γιου της Dwight που παρά τις πρώτες τρομακτικές εβδομάδες της ζωής του,  σήμερα είναι ένα υγιές 10χρονο αγόρι.

mothaeerat1

«Γεια σας μαμάδες, για όλους εσάς που έχετε πρόωρα μωρά. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος γιος μου Dwight», γράφει η Gardner. «Γεννήθηκε στο Σίδνεϊ στις 32 εβδομάδες, με βάρος περίπου 2 κιλά και ύψος 41 εκατοστά. Κάποιες φορές σταμάτησε να αναπνέει και τρομοκρατηθήκαμε αλλά άλλες ήταν φανταστικές. Έμεινε τέσσερις εβδομάδες στην κλινική και ήταν τόσο μεγάλη ανακούφιση όταν τον πήραμε σπίτι. Μεγάλωσε πια, είναι σήμερα ένα πανέμορφο τρυφερό αγόρι, μεγάλος αδελφός και φίλος».mothaeerat2

Η Gardner συστήνει στις άλλες μαμάδες πρόωρων να «κάνουν κουράγιο» καθώς οι γιατροί «κάνουν καταπληκτική δουλειά».

«Υπάρχει πάντα ελπίδα για τα μικρά θαύματά μας», προσθέτει στη Daily Mail.

mothaeerat3

Η ανάρτησή της πλημμύρισε από φωτογραφίες άλλων μαμάδων που μοιράστηκαν τις παρόμοιες ιστορίες τους, από τότε που ήταν νεογέννητα έως σήμερα.

Η κόρη της Michaela Harris γεννήθηκε στις 24 εβδομάδες με βάρος μόλις 490 γραμμάρια. Σε ηλικία τεσσάρων εβδομάδων υποβλήθηκε σε επέμβαση στην καρδιά.

mothaeerat4

«Ο νεογνολόγος μας μίλησε για τις πιθανότητες επιβίωσης της Grace και δεν ήταν καλές», αφηγείται στη βρετανική εφημερίδα.

mothaeerat5

Αλλά οι γιατροί έμειναν έκπληκτοι από τη μαχητικότητά της και το πόσο καλά τα κατάφερνε.

mothaeerat7

Παρόλες τις επιπλοκές, τα προβλήματα στην καρδιά, μια σοβαρή λοίμωξη στις 5 εβδομάδες, 123 μέρες μετά τη γέννησή της η μικρή πήρε το πολυπόθητο εξιτήριο.

mothaeerat8

«Στους 18 μήνες κατάφερε να μην χρειάζεται καμία αναπνευστική υποστήριξη και πήγαν καλά όλες της οι εξετάσεις», λέει η μητέρα της. «Παρότι είναι μικροκαμωμένη κι έχει μια ουλή στον ώμο από τις επεμβάσεις, ούτε θα σου περνούσε από το μυαλό πως είναι πρόωρη».

mothaeerat6

Στις 35 εβδομάδες ήρθε βιαστικός στον κόσμο και ο γιος της  Debra Tropea, Kruz.

mothaeerat9

«Ήμουν στο νοσοκομείο για πέντε εβδομάδες με προεκλαμψία και πολλές επιπλοκές», αφηγείται η Debra, μητέρα τεσσάρων παιδιών.

Καθώς κινδύνευε η υγεία και τον δύο, το μωρό γεννήθηκε πρόωρα με καισαρική τομή.

mothaeerat10

«Δεν ήξερα καν αν είχαμε μια φωτογραφία μαζί, όλα έγιναν τόσο γρήγορα. Τελικά βρήκα τις φωτογραφίες σε μια παλιά φωτογραφική, είμαι πολύ χαρούμενη που είχαμε τη στιγμή μας μαζί», εξηγεί.

mothaeerat11

«Παλέψαμε, επιβιώσαμε και τον αγαπώ απόλυτα. Έχει τόσο καλή ψυχή, ευγενική καρδιά. Παλέψαμε τόσο πολύ για όλα που κάθε μέρα είναι για μας μια ευλογία».

mothaeerat12