Για να φτιάξετε τα ταρτάκια χωρίς φύλλο, θα χρειαστείτε:

50 γρ αλεύρι
Ασπράδια από 4 αβγά
80 γρ. αμυγδαλόψιχα
150 γρ. ζάχαρη άχνη
2 κσ amaretto
50 γρ. βούτυρο
3 αχλάδια

Εκτέλεση:

– Ανακατέψτε τα ασπράδια, το αλεύρι, την αμυγδαλόψιχα, τη ζάχαρη και το amaretto.
– Λιώστε το βούτυρο και προσθέστε τα υλικά που ανακατέψατε και συνεχίστε το ανακάτεμα πολύ καλά.
– Βάλτε το μείγμα σε φορμίτσες και σκεπάστε κάθε φορμίτσα με 1/4 αχλαδιού.
– Βάλτε στο φούρνο και ψήστε για 20 λεπτά στους 200°

Οι ποσότητες των υλικών είναι για 8 μερίδες

Πηγή: meacolpa.blogspot.com