Μια άλλη εκδοχή μηλόπιτας που σίγουρα θα σας γίνει συνήθεια. Απολαύστε το γλυκό όσο είναι ζεστό, γιατί έτσι είναι τέλειο!

Υλικά
* Για τα καραμελωμένα μήλα
* ½ φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
* 55 γραμμ. βούτυρο
* 2 μήλα ζαγορίν (Πηλίου) πλυμένα και κομμένα με τη φλούδα σε λεπτές φέτες

* Για το μπράουνις
* 115 γραμμ. βούτυρο
* 1 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
* 2 αυγά χτυπημένα
* 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
* 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
* ½ κ.γλ. σόδα μαγειρικής
* 1 κ.γλ. κανέλα
* ½ κ.γλ. μοσχοκάρυδο
* 2 μήλα ζαγορίν (Πηλίου) καθαρισμένα και τριμμένα στον χοντρό τρίφτη
* 1 φλ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC στις αντιστάσεις. Βουτυρώνουμε καλά τετράγωνο πυρίμαχο σκεύος, κατά προτίμηση 23 εκ. Για το καραμέλωμα μήλου βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε μικρή κατσαρόλα και τα ζεσταίνουμε ελαφρά, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει το μείγμα. Το αδειάζουμε στο βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος. Αραδιάζουμε επάνω τις φέτες μήλου ώστε να καλυφθεί καλά η βάση του σκεύους, η μία φέτα δίπλα στην άλλη σαν βεντάλια.

Για το μπράουνις: Χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι ν’ ασπρίσουν και να γίνουν σαν κρέμα 6΄-7΄. Ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά. Κοσκινίζουμε σε λαδόκολλα το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και τα μπαχαρικά και τα ρίχνουμε στο μείγμα. Tέλος, προσθέτουμε στο μείγμα τα μήλα χοντροτριμμένα και τα καρύδια. Αδειάζουμε πάνω από τα στρωμένα στο ταψί μήλα το μείγμα και ψήνουμε γύρω στα 40΄, μέχρι να σταθεροποιηθεί και να ροδίσει. Αφού το βγάλουμε απ’ το φούρνο το αφήνουμε 10΄ στο ταψάκι και μετά το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα. Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια, όπως όλα τα μπράουνις.

Πηγή: argiro.gr