Το 2024 η μόδα όπως και η ομορφιά επιστρέφουν στις τολμηρές, πολύχρωμες εμφανίσεις του παρελθόντος. Οι αναζητήσεις για μπλε σκιά ματιών έχουν αυξηθεί κατά 65%, σύμφωνα με το Pinterest, ενώ όροι αναζήτησης όπως «blue glam» και «παστέλ μπλε σκιά ματιών» είναι εξίσου δημοφιλείς.

Και μπορεί η Pantone να ανακοίνωσε ότι το ροδακινί είναι το χρώμα της χρονιάς, αλλά το μπλε είναι το χρώμα των πιο ξεχωριστών makeup looks για το 2024.

Η μπλε σκιά είναι ένα χρώμα που μπορεί να δημιουργήσει εντυπωσιακές εμφανίσεις, να ταιριάξει εξίσου καλά σε όλες τις αποχρώσεις ματιών, να αναδείξει τα μάτια και να προσθέσει βάθος στο μακιγιάζ σας.

μπλε σκιά ματιών

Το μυστικό για ένα επιτυχημένο μακιγιάζ με μπλε σκιά είναι να πειραματιστείτε και να προσαρμόζετε τις αποχρώσεις ανάλογα με τον τόνο του δέρματος και τις προσωπικές προτιμήσεις σας.

Είναι λογικό ότι supermodels όπως η Kendall Jenner αγκαλιάζουν την αναγεννημένη τάση. Εξάλλου, ήταν τα supermodels που βοήθησαν να ξεκινήσει η αρχική τάση τις δεκαετίες των ’80s και ’90s. Σύμφωνα, μάλιστα, με τον διάσημο makeup artist Tobi Henney, και όσα δήλωσε στο Who What Wear, «Η εποχή της μπλε σκιάς ματιών έγινε σούπερ δημοφιλής τη δεκαετία του 1980 και του ’90. Τα supermodels βοήθησαν πραγματικά να λανσαριστεί η τάση ακόμα περισσότερο στο κοινό».

Γιατί όμως είναι και πάλι τάση αυτή τη στιγμή; Ο Henney λέει ότι είναι απλό: «Νομίζω ότι βλέπουμε τους καταναλωτές να γίνονται πιο δημιουργικοί με το μακιγιάζ. Η έμπνευση από τις πασαρέλες και οι τηλεοπτικές εκπομπές όπως το Euphoria ενθαρρύνουν τις γυναίκες στο σπίτι να πειραματιστούν με την εμφάνισή τους και να δοκιμάσουν το χρώμα αντί για τους κλασικούς μαύρους και καφέ τόνους», λέει.

Αναζητήστε έμπνευση στα παρακάτω makeup looks που αποδεικνύουν πώς η μπλε σκιά είναι ιδανική για κάθε χρώμα ματιών.

Η Κένταλ Τζένερ με μπλε σκιά ματιών

Η Dua Lipa φορώντας μπλε σκιά ματιών

Τα καταγάλανα βλέφαρα της Bella Hadid συμπληρώνουν την άψογη επιδερμίδα της

Ακόμα και η Hailey Bieber, ηγέτης της τάσης του μακιγιάζ «clean girl», έχει αγκαλιάσει το μπλε