Αν δηλώνετε λάτρεις της επιτυχημένης σειράς «The Crown» και έχετε παρακολουθήσει όλα τα διαθέσιμα επεισόδια της 6ης σεζόν με πρωταγωνίστρια την Elizabeth Debicki ως πριγκίπισσα Νταϊάνα θα έχετε παρατηρήσει μία μικρή -αλλά όχι ασήμαντη- λεπτομέρεια που αφορά στο μανικιούρ της.

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα, δεν εμφανίζεται ποτέ στη σειρά χωρίς ένα άψογο γαλλικό μανικιούρ -είτε βρίσκεται για διακοπές στη Νότια Γαλλία με τον αγαπημένο της Dodi Fayed, είτε απολαμβάνει τις στιγμές με τους γιους της πίσω στο σπίτι της στο Λονδίνο.

Όπως έκαναν τόσες πολλές γυναίκες τη δεκαετία του ’90, έτσι και η πριγκίπισσα Νταΐάνα τη δεκαετία κατά την οποία έγινε τόσο δημοφιλής ο συνδυασμός της λευκής άκρης και της ροζ βάσης, λάτρευε το απλό, αλλά τόσο εκλεπτυσμένο και διακριτικό γαλλικό μανικιούρ.

Το κλασικό μανικιούρ της πριγκίπισσας Νταϊάνα ήταν (και είναι) ιδανικό για όλες τις περιστάσεις

Το κλασικό μανικιούρ της πριγκίπισσας Νταϊάνα έδινε μια εκλεπτυσμένη και διακριτική λάμψη στα χέρια της, ενώ συνδυαζόταν τέλεια με κάθε σύνολο και έδειχνε εξίσου υπέροχο σε λαμπερές βραδινές εξόδους, όσο και απαλό και ήπιο κατά τις επισκέψεις της σε κοινωφελή προγράμματα.

«Το γαλλικό μανικιούρ ήταν -και εξακολουθεί να είναι- ένας αβίαστος τρόπος για να εξασφαλίσετε ότι τα νύχια σας φαίνονται επιμελώς προσεγμένα», εξηγεί στη Vogue India η nail artist Julia Diogo, στις πελάτισσες της οποίας μεταξύ άλλων συγκαταλέγεται και η Rosie Huntington-Whiteley.

«Είναι μια ουδέτερη επιλογή που εξασφαλίζει ότι τα νύχια φαίνονται καθαρά και κομψά. Επιπλέον, το γαλλικό μανικιούρ είναι ιδανικό για να βοηθήσει στην επιμήκυνση της εμφάνισης των δαχτύλων», συμπληρώνει η ίδια.

Έχοντας βγει από τη μόδα μετά τη δεκαετία του ’90, το στυλ επανήλθε πριν από μερικά χρόνια και είναι πλέον τόσο δημοφιλές που οι αναζητήσεις στο Google για το γαλλικό μανικιούρ έχουν εκτοξευθεί κατά 2.400% μόνο το 2023.

Σήμερα, ωστόσο, οι εναλλακτικές τους ξεπερνάνε τους αρχικούς ροζ και λευκούς τόνους που τόσο αγαπούσε η πριγκίπισσα Νταϊάνα, πειραματιζόμενες αντ’ αυτού με διαφορετικά χρώματα, υφές και άλλα nail arts που κάνουν τα άκρα της γυναίκας που το επιλέγει σικάτα μεν, αλλά λίγο πιο σπινθηροβόλα δε!