Μόνο εύκολο δεν είναι τέτοια εποχή να βουτάει κάποιος στα παγωμένα νερά. Στην Ελλάδα το έθιμο απαιτεί από τολμηρούς κολυμβητές να πιάσουν τον σταυρό στις 6 Ιανουαρίου κάθε χρόνου, στη Μεγάλη Βρετανία υπάρχουν οι αντίστοιχοι άνθρωποι που αψηφούν το κρύο και κολυμπούν τα Χριστούγεννα στη λίμνη Σέρπεντιν, στο Χάιντ Παρκ του Λονδίνου, στα πλαίσια του ετήσιου διαγωνισμού Peter Pan Cup.

Ένας θεσμός που ξεκίνησε το 1864 και από τότε συνεχίζεται, με μια… ηρωική βουτιά στο νερό του οποίου η θερμοκρασία φτάνει ελάχιστα πάνω από 0 βαθμούς Κελσίου. Κάποιοι μπαίνουν σιγά σιγά, ενώ άλλοι είναι πιο θαρραλέοι και παθαίνουν την ψυχρολουσία με τη μια. Εκτός από τον τρόπο που επιλέγουν να βουτήξουν, ελεύθερη είναι και η αμφίεση για τον καθένα, καθώς αρκετοί είναι αυτοί που ντύνονται άγιοι Βασίληδες.

Όσοι αποφάσισαν να δοκιμάσουν τις αντοχές τους, οι περισσότεροι αρκετά εξοικειωμένοι, εξέφρασαν τη σιγουριά τους ότι θα είναι παρόντες και του χρόνου. Άλλωστε, πάντα σε κάθε τι στη ζωή, η πρώτη φορά είναι και η πιο δύσκολη.

Δείτε το βίντεο: