Γιατί τα ασανσέρ έχουν καθρέφτες;

Αυτή είναι η εξήγηση


Ο,ΤΙ ΝΑ 'ΝΑΙΠΑΡΑΞΕΝΑ
17:06
03/12/2017
Γιατί τα ασανσέρ έχουν καθρέφτες;
4
loading

Μπαίνοντας κανείς σε ένα ασανσέρ το πρώτο πράγμα που βλέπει συνήθως, αν δεν έχει κόσμο, είναι τον εαυτό του στον καθρέφτη.

Γιατί όμως η πλειοψηφία των ασανσέρ έχουν μέσα καθρέφτες; Όταν η χρήση τους έγινε απαραίτητη οι ανελκυστήρες χρησιμοποιούνταν από όλο και περισσότερους ανθρώπους οι οποίοι όμως είχαν ένα παράπονο: ότι πάνε αρκετά αργά.

Πράγματι, δεν ήταν τόσο γρήγοροι όσο οι σημερινοί αλλά δεν έφταιγε μόνο η ταχύτητά τους. Οι μηχανικοί της εποχής διαπίστωσαν ότι ουσιαστικά δεν είναι τόσο αργοί αλλά επειδή οι άνθρωποι δεν έχουν κάτι για να απασχολούνται στη διαδρομή, τους δημιουργείται η αίσθηση ότι ο χρόνος δεν κυλά! Αυτή ήταν η πρώτη φορά που αποφασίστηκε να μπουν καθρέφτες και πράγματι τα παράπονα μειώθηκαν.

Επιπλέον με αυτό τον τρόπο μειώθηκε και το αίσθημα κλειστοφοβίας που δημιουργείται δεδομένης της στενότητας του χώρου ενός ανελκυστήρα, καθώς με την εισαγωγή ενός και μόνο καθρέφτη, το μέγεθος του θαλάμου εικονικά διπλασιάζεται.

Ένας άλλος λόγος που ίσως έχει να κάνει και με την ασφάλεια όσων μπαίνουν μέσα είναι ότι η ύπαρξη του καθρέφτη λειτουργεί ως ένδειξη ότι ο θάλαμος βρίσκεται όντως πίσω από την πόρτα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Jim Vorias

  Υπάρχουν καθρέπτες στα ασανσέρ, ώστε αν μπει κανένας βρυκόλακας, δεν θα δείτε το είδωλο του να αντικατοπτρίζεται και θα προφυλαχθείτε.

  1. avatar εφαντας δεν ειμαι ελ

   ας βαζανε σκορδο τοτε, να καλυπτει και την μυρωδια αν την αφησει κανεις..

  2. avatar Ξελιγωμενος

   Δεν μπαινουν οι βρυκολακες στο ασανσερ. Διοτι εχει φωτα και θα τσουρουφλιστουνε. Μη λες ψεμματα.

  3. avatar αρχεκακος

   πονας???

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει