Οι πιθανότητες να συναντήσετε ένα πραγματικό εξωγήινο διαστημικό σκάφος στη μέση του πουθενά είναι πραγματικά ανύπαρκτες -εκτός αν γνωρίζετε κάτι που μας διαφεύγει! Χάρη στο Airbnb, όπως, κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί όχι μόνο στην πιο απλή εκδοχή του, δηλαδή να δείτε από κοντά ένα… UFO, αλλά μάλιστα να διανυκτερεύσετε σε αυτό.

Το Area 55 Futuro, λοιπόν, είναι ένα κατάλυμα που προσιδιάζει σε UFO, στη μέση του Εθνικού Πάρκου Joshua Tree στην Καλιφόρνια. Σύμφωνα με τον Thrillist, τα σπίτια Futuro (συνολικά 85 σε όλο τον κόσμο) σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν από έναν Φινλανδό αρχιτέκτονα, τον Matti Suuronen, το 1968, όταν ο κόσμος άρχισε να γοητεύεται από το διάστημα και τη φουτουριστική αρχιτεκτονική.

Πριν το Area 55 μετατραπεί σε ενοικιαζόμενη κατοικία, ανήκε στον Χιου Χέφνερ ο οποίος το εγκατέστησε στο αρχικό Playboy Club Hotel στη λίμνη της Γενεύης, στο Ουισκόνσιν, το 1968.

Το συγκεκριμένο κτίσμα πέρασε από πολλούς άλλους ιδιοκτήτες και τελικά κατέληξε στα χέρια του μουσικού παραγωγού Ρόναλντ Τζάκσον, ο οποίος το μετέτρεψε σε ένα ονειρεμένο σπίτι. Από τον Οκτώβριο του 2019 βρίσκεται στη διάθεση του κοινού, ωστόσο, η κατοικία των 218 δολαρίων/ βραδιά στην πλατφόρμα κρατήσεων Airbnb δεν έχει διαθέσιμες ημερομηνίες μέχρι την άνοιξη του 2022!

Στα όσα κεντρίζουν το ενδιαφέρον του επισκέπτη τα παλιά αντίγραφα κλασικών sci-fi ταινιών όπως το Alien (1979) και η αρχική τριλογία του Star Wars, καθώς και κάποια ρετρό- φουτουριστικά διακοσμητικά στοιχεία όπως καρέκλες και διάφορα άλλα αντικείμενα. Το Area 55 λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια και διαθέτει εξωτερική κουζίνα με γκριλ, άπλετο φυσικό φως, μια αξιοζήλευτη συλλογή από επιτραπέζια παιχνίδια, κλιματισμό και wi- fi.

Φωτογραφίες: Airbnb