Μια ιδιαίτερη διαδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στο Λονδίνο μπροστά από το βρετανικό κοινοβούλιο, όπου μερικές χιλιάδες σκύλοι (και τα αφεντικά τους) αναμένεται να διακηρύξουν την αντίθεσή τους στην αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και να αιτηθούν τη διεξαγωγή ενός δεύτερου δημοψηφίσματος.

«Θέλουμε να προκαλέσουμε το μεγαλύτερο γάβγισμα στον κόσμο» εξήγησε σε ένα δελτίο τύπου ο Ντάνιελ Έλκαν, ο διοργανωτής αυτής της πρωτοβουλίας, που στηρίζεται στην υπέρμετρη αγάπη των Βρετανών για τα κατοικίδιά τους και στοχεύει να συμβάλει στην αποτροπή του Brexit.

Στο πλαίσιο της κινητοποιήσης «από τα σκυλιά για τους ανθρώπους», ο Ντάνιελ Έλκαν ελπίζει ότι τουλάχιστον 5.000 σκυλάκια θα κατακλύσουν την καρδιά της βρετανικής πρωτεύουσας και θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το κοινοβούλιο και την Ντάουνινγκ Στριτ, σε μια διαμαρτυρία όπου οι υπογράφοντες ζητούν ένα νέο δημοψήφισμα για το Brexit.

Το εν λόγω κίνημα ανήρτησε στο Youtube ένα βίντεο με τον τίτλο «Το Γαβ-δημοψήφισμα έρχεται» (Wooferendum is coming), όπου πρωταγωνιστούν σκυλιά διαφορετικής ράτσας και μεγέθους, τα οποία διατυπώνουν τις απόψεις τους για το θέμα με τη βοήθεια πλακάτ.

«Γνωρίζουμε ότι το Brexit θα είναι καταστροφικό για τους ανθρώπους, όμως θα μπορούσε να αποδειχθεί το ίδιο επιβλαβές για τα κατοικίδιά μας» δήλωσε ο Ντομινίκ Ντάιερ, ένας εκ των ιδρυτών του κινήματος.

Έλλειψη κτηνιάτρων, αύξηση των τιμών στις υπηρεσίες φροντίδας και τις τροφές ή τέλος στο ευρωπαϊκό διαβατήριο για τα ζώα: αυτές θα μπορούσαν να είναι ορισμένες μόνο από τις επιπτώσεις του Brexit στη ζωή των ζωόφιλων και των αγαπημένων τους κατοικίδιων, σύμφωνα με τους διοργανωτές της ιδιαίτερης αυτής κινητοποίησης.