Ο αστυφύλακας Niran Jeyanesan κλήθηκε να διαχειριστεί μια υπόθεση κλοπής σε εμπορικό κατάστημα του Τορόντο στον Καναδά.

Όταν άκουσε ωστόσο την ιστορία του 18χρονου συγκινήθηκε και αποφάσισε να τον βοηθήσει. Βλέπετε ο πιτσιρίκος χρειαζόταν επειγόντως ένα καλό πουκάμισο μπας και βρει δουλειά, κάτι που του αγόρασε ο αστυνομικός. Και πήρε τελικά τη θέση.

Ο 18χρονος εξομολογήθηκε στον αστυνομικό πως η οικογένειά του περνά δύσκολες ώρες και ο πατέρας του είναι άρρωστος. Ο Jeyanesan αναγνώρισε ότι ο έφηβος προσπάθησε να πάρει τη ζωή στα χέρια του και να συνδράμει στο πενιχρό οικογενειακό εισόδημα, όταν και είπε να τον βοηθήσει. «Ήθελε να πάρει τη δουλειά. Αυτό είχε στον νου του. Νομίζω πως έκανε ένα λάθος».

Μια κλοπή κάτω των 5.000 δολαρίων επισύρει στον Καναδά εξάμηνη ποινή φυλάκισης, πρόστιμο 5.000 δολαρίων ή και τα δυο. Όσο για τον αστυνομικό, υπό άλλες συνθήκες θα αντιμετώπιζε πειθαρχικές ποινές για τη μονομερή απόφασή του, όχι όμως αυτή τη φορά, καθώς έλαβε τελικά συγχαρητήρια από την υπηρεσία του για την ευαισθησία που επέδειξε.

Μιλώντας στο BBC, ο διοικητής του, Paul Bois, δήλωσε: «Το να τον συλλάβει [τον 18χρονο] δεν θα ήταν το καλύτερο για κανέναν. Αντέδρασα πολύ θετικά στην είδηση. Όλα τα θέματα λύθηκαν με τη δράση του οργάνου. Το οποίο επιβεβαίωσε τον σκοπό μας να είμαστε θετικά πρότυπα για την κοινωνία»…