Ο performance artist Abel Azcona θέλησε να κριτικάρει τις πολιτικές του νέου πλανητάρχη βάζοντας το σλόγκαν του «Make America Great Again» εκεί που δεν θα περίμενε με τίποτα ο Ντόναλντ Τραμπ.

Μέσα σε έναν κύκλο γύρω από την απόληξη του ορθού του κοντολογίς!

Μιλώντας μάλιστα για την απροσδόκητη κίνησή του, ο καλλιτέχνης δήλωσε: «Έβλεπα πάντα το σώμα μου ως όπλο και πολιτικό εργαλείο».

Και πράγματι, καθώς τα τελευταία 12 χρόνια ο ανατρεπτικός Azcona ασχολείται με performances και εκθέσεις με πρόδηλα πολιτικά και κοινωνικά μηνύματα που έχουν ξεσηκώσει συχνά θύελλα αντιδράσεων και του έχουν φέρει συλλήψεις, φυλακές και αναρίθμητες απειλές κατά της ζωής του.

ttaatotoaokaraitisterstset1

«Πιστεύω στη δύναμη του σώματος και του πόνου», λέει εκείνος, «Είμαστε μέλη της ΛΟΑΤ κοινότητας, γυναίκες, Μεξικάνοι, μαύροι και διαφορετικοί. Και είμαστε γενναίοι. Η τέχνη είναι το σημαντικότερο κοινωνικό και πολιτικό όπλο που γνωρίζω και αν ξέρουμε πώς να τη χρησιμοποιήσουμε, δεν θα καταλήξουμε με το μίσος του Τραμπ για τη νέα αυτή εποχή».

Συνεχίζοντας, καταλήγει: «Ο πρωκτός είναι ερωτογενής ζώνη για πολλούς ανθρώπους και μια περιοχή αμαρτίας για άλλους. Πιστεύω πως απομυθοποιώντας τον πρωκτό και γράφοντας ένα φασιστικό πολιτικό σλόγκαν σαν αυτό στον πρωκτό μου, είναι μια ξεκάθαρη πολιτική και ανατρεπτική πράξη».

Ο Azcona θέλει τώρα να εκθέσει το νέο του έργο παντού στον κόσμο, όπως έχει κάνει εξάλλου με όλες δουλειές του παρουσιάζοντάς τες σε περισσότερες από σαράντα χώρες σε Αμερική, Ευρώπη, Αφρική και Ασία…

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.