Με μια πρώτη ματιά αυτή η εικόνα μοιάζει με μια ζωγραφιά φτιαγμένη από μολύβι ή από κάρβουνο.

Κι όμως αυτό το σκίτσο με το πορτρέτο της Μέριλιν Μονρόε έχει κατασκευαστεί από… τρίχες. Ο Li Hailiang, ένα 35χρονος κουρέας από την επαρχία Χενάν στην κεντρική Κίνα, έχει αρχίσει και γίνεται γνωστός παγκοσμίως για την απίστευτη τέχνη του και τις μοναδικές ικανότητές του.

Ο 35χρονος άνδρας «ζωγραφίζει» με τις τρίχες που μένουν από τα κουρέματα που κάνει και «διδάσκει» κι άλλους να κάνουν το ίδιο με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Η ικανότητά του να δημιουργεί πραγματικά έργα τέχνης με ένα φαινομενικά υψηλό επίπεδο πολυπλοκότητας είναι εντυπωσιακή και καθηλωτική!

Σύμφωνα με κινεζικά μέσα ενημέρωσης, ο Li ασχολείται με την παραδοσιακή κινέζικη ζωγραφική από τότε που ήταν παιδί, αλλά δεν έχει λάβει εξειδικευμένες γνώσεις, ούτε έχει παρακολουθήσει κάποια σχετική σχολή. Είναι αυτοδίδακτος. Όσοι βλέπουν τα έργα του από τρίχες στο διαδίκτυο τον αποκαλούν δάσκαλο της τέχνης του και αρκετοί είπαν θα ήθελαν να δουν το ταλέντο του στην κομμωτική το οποίο σίγουρα είναι μεγάλο. Χρειάζεται, όπως λένε όσοι έχουν προσπαθήσει ή κάνουν κάτι παρόμοιο, πολλή υπομονή και πειθαρχία για να μάθουν τη δική του μοναδική τέχνη.

Ο ταλαντούχος κουρέας ξαφνιάζει ευχάριστα και εντυπωσιάζει τους λάτρεις της τέχνης. Ουσιαστικά αυτό που κάνει είναι να μαζεύει τις τρίχες από τους πελάτες του όταν τους κουρεύει και με ένα μοναδικό τρόπο, χρησιμοποιώντας ειδικά τις μικρές, σχηματίζει τα πρόσωπα και φτιάχνει τα πορτρέτα τινάζοντάς τες σε χαρτί.

Εκτός από τα διάσημα πρόσωπα που σχεδιάζει, φτιάχνει διάφορα άλλα 3D τοπία, αράχνες και καταρράκτες με το ίδιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Το σίγουρο είναι ότι αποκτά όλο και περισσότερους θαυμαστές και μιμητές και αναμένουμε στο μέλλον ακόμη πιο εντυπωσιακά έργα τέχνης αυτού του είδους από ανθρώπους που μπορούν να αξιοποιήσουν κάτι που για άλλους είναι «σκουπίδια» για εντυπωσιακές δημιουργίες.

Δείτε τις φωτογραφίες…zgrt5 zgrt1 zgrt2 zgrt3 zgrt4