Ένας διάσημος blogger στη Βρετανία αναλύει γιατί οι ταξιδιωτικές φωτογραφίες που ανεβαίνουν στο Instagram είναι σχεδόν ψεύτικες. Όπως λέει ο ίδιος οι περισσότεροι βάζουν τόσα πολλά φίλτρα στις φωτογραφίες με τοπία και αξιοθέατα μόνο και μόνο για να μοιάζει καταπληκτική ακόμη και αν αυτή δεν είναι.

Τα φίλτρα κάνουν συχνά το συνηθισμένο να μοιάζει καταπληκτικό και το απλό χρώμα να τείνει να μοιάζει με παλέτα ζωγράφου. Πολλοί ταξιδιώτες υποκινούμενοι από τη «δίψα» για likes επεξεργάζονται τόσο πολύ τις φωτογραφίες τους που στο τέλος μοιάζουν υπερφυσικές!

Από την περικοπή μέχρι την αλλαγή χρώματος και την εφαρμογή φίλτρων τα αξιοθέατα μοιάζουν τόσο αξιοζήλευτα που ακόμα και κάποιος που έχει ταξιδέψει στο ίδιο μέρος απορεί που δεν είχε προσέξει την εντυπωσιακή ομορφιά.

Κάποια τοπία είναι πράγματι όμορφα και εντυπωσιακά αλλά όχι εξωπραγματικά όπως παρουσιάζονται στις επεξεργασμένες φωτογραφίες.

Ο Πύργος της Πίζας

1

O κεκλιμένος Πύργος της Πίζας πράγματι στις φωτογραφίες δίνει μια συναρπαστική εικόνα λόγω της αρχιτεκτονικής ιδιορρυθμίας του αλλά δίνει επίσης και μια εικόνα με αυτή την αστεία προοπτική με όλους να μοιάζουν ότι στηρίζουν τον Πύργο, κάτι που κάποτε πρέπει να σταματήσει σύμφωνα με τον blogger.

Το Σινικό Τείχος της Κίνας

2

Η όμορφη απομόνωση ενός αρχαίου  αξιοθέατου που εκτείνεται σε 13 χιλιάδες μίλια σε μία από τις παγκοσμίως μεγαλύτερες χώρες ή αλλιώς «να τι συμβαίνει όταν το επισκέπτονται οι τουρίστες». Δηλαδή όταν θα το επισκεφτεί ο οποιοσδήποτε θα δει την δεύτερη εικόνα.

Trolltunga

3

Κρίνοντας από αυτή τη φωτογραφία στο Instagram το σημείο αυτό στη Νορβηγία είναι μια απομονωμένη βεράντα στον κόσμο. Η πραγματικότητα είναι κάπως διαφορετική και θα πρέπει να περιμένεις αρκετή ώρα για να βγάλεις μια απλή φωτογραφία.

Η Μόνα Λίζα

4

Εντάξει η Beyonce και o Jay-Z ίσως έρθουν λίγο πιο κοντά στον διάσημο πίνακα αλλά αν κάποιος βρεθεί στο μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι δεν θα νιώσει ακριβώς τόσο άνετα όσο φαίνεται στο Instagram.

Η μικρή γοργόνα

5

Το γαλήνιο άγαλμα της Κοπεγχάγης βρίσκεται στα νερά του παλιού λιμανιού της πόλης με τίποτε άλλο να μπορεί να σου αποσπάσει την προσοχή. Ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται στις φωτογραφίες στο Instagram. Στην πραγματικότητα, οι τουρίστες αντιμετωπίζουν μια άλλη κατάσταση.

Το Ταζ Μαχάλ

6

Το μεγαλείο του μαρμάρινου μαυσωλείου στη νότια όχθη του ποταμού Yamuna στην ινδική πόλη είναι αναμφισβήτητα εντυπωσιακό. Αρκεί να ξέρατε ότι θα υπήρχε αρκετός χώρος για να τραβήξετε μια φωτογραφία.

Οι Πυραμίδες της Γκίζας

7

Αυτή η φιλτραρισμένη φωτογραφία την κάνει να φαίνεται σαν ο φωτογράφος να ταξίδεψε με μια καμήλα μέχρι να φτάσει στις μεγαλοπρεπείς πυραμίδες. Αλλά μάλλον αυτό το έκανε μόνο ο συγκεκριμένος φωτογράφος.

Μάτσου Πίτσου

8

Μπορεί στο Instagram να μοιάζει ερειπωμένο, ήσυχο και με εντυπωσιακά χρώματα αλλά δεν είναι έτσι σχεδόν ποτέ… Μια ακόμη φορά που το Instagram δεν δείχνει την πλήρη πραγματικότητα.

Λονδίνο

9

Το Λονδίνο είναι μια πολύ όμορφη πόλη, αλλά αυτή η φωτογραφία του Instagram δίνει μια ψευδή εντύπωση για το πόσο ευχάριστος είναι ο υγρός καιρός στην πόλη.