Ένα 14χρονο αγόρι που βρισκόταν με φίλους στη μαρίνα Comox στο νησί Βανκούβερ της Βρετανικής Κολομβίας έκανε τελικά ένα απροσδόκητο… ψάρεμα, ένα πορτοφόλι που είχε χαθεί πριν από 33 χρόνια.

Ο Nick Chowdhury, ιδιοκτήτης του πορτοφολιού αποκάλυψε ότι ψάρευε στη μαρίνα Comox το 1991 όταν έβαλε το πορτοφόλι του στα βράχια για να μην πέσει στο νερό. Ωστόσο όταν έφυγε και επέστρεψε σπίτι του διαπίστωσε ότι δεν το έχει. Μάταια το έψαξε στα βράχια αργότερα ενώ για τον ίδιο ήταν μεγάλη απώλεια γιατί είχε μέσα σημαντικά έγγραφα. 

Ο Chowdhury τελικά αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την έρευνα και να πάει σπίτι του χωρίς το πορτοφόλι. Κατέληξε να αγοράσει ένα πανομοιότυπο πορτοφόλι λίγες εβδομάδες αργότερα.

Το μυστήριο με το χαμένο πορτοφόλι επιτέλους τελείωσε αυτόν τον μήνα, μετά από 33 χρόνια, όταν ο Chowdhury έλαβε ένα μήνυμα στο Facebook από έναν άνδρα ονόματι Bill Lee, ο οποίος εξήγησε ότι ο 14χρονος γιος του, Jamie, είχε ανακαλύψει το χαμένο πορτοφόλι ενώ ψάρευε στη μαρίνα Comox.

Ο 14χρονος είπε ότι αυτός και οι φίλοι του έψαχναν στους βράχους καθώς είχε πέσει το χειριστήριο από  ένα ηλεκτρικό skateboard.

«Είπα στους φίλους μου «Παιδιά, μόλις βρήκα το πορτοφόλι κάποιου». Το σήκωσα, το άνοιξα και ήταν σούπερ σκληρό. Υπήρχαν τρύπες σε αυτό και ήταν δύσκολο να ανοίξει», πρόσθεσε.

Το περιεχόμενο του πορτοφολιού αποδείχθηκε ότι ήταν καλά διατηρημένο και ο Λι ζήτησε τη βοήθεια του μπαμπά του αφού ανακάλυψε όλα τα έγγραφα ταυτοποίησης. Έτσι, μετά από τρεις δεκαετίες το πορτοφόλι επέστρεψε στον ιδιοκτήτη του, κάτι που μάλλον δε θα περίμενε ποτέ ο ιδιοκτήτης του.