Πώς θα βγάλεις χρήματα μέσω διαδικτύου

Έξυπνοι τρόποι για να ενισχύσεις το εισόδημα σου, χωρίς ιδιαίτερο κόπο


WEEKEND
0:45
12/10/2014
Πώς θα βγάλεις χρήματα μέσω διαδικτύου
15
loading

Σίγουρα δεν πρόκειται να κερδίσετε 10.000.000 ευρώ επειδή μια φανταχτερή πινακίδα παρουσιάστηκε μπροστά σας σε κάποια ιστοσελίδα και επιτάσσει για να γίνετε εκατομμυριούχος να κλικάρετε-ανακατευθυνθείτε, σε κάποιο όχι και τόσο αθώο site...

Ρεπορτάζ: Νίκη Παπάζογλου

Τις ίδιες μηδαμινές πιθανότητες για υπέρογκο κέρδος έχετε κι αν ασχοληθείτε με όσους ισχυρίζονται πως μπορείτε να βγάζετε «σταθερό εισόδημα 10.000 ευρώ, δουλεύοντας μισή ώρα την ημέρα κα μάλιστα από το σπίτι». Βεβαίως ούτε πρόκειται να αποκτήσετε βίλες και ακριβά αυτοκίνητα επειδή κάποιος σας έπεισε να γίνεται μέλος σε κάποια «πυραμίδα», να καταβάλλετε δηλαδή στην ουσία ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό για αρχή και στη συνέχεια να συγκεντρώσετε γύρω σας, γνωστούς και φίλους -οι οποίοι θα τα καταβάλλουν κι εκείνοι με τη σειρά τους- χτίζοντας ένα δίκτυο πωλητών χωρίς όμως αντικείμενο πώλησης….

Παρόλα αυτά αξιοποιώντας τον χρόνο που σπαταλάτε καθημερινά σερφάροντας στο Internet, υπάρχει δυνατότητα να αυξήσετε σε λογικά πλαίσια, το καθημερινό σας εισόδημα. Μάλιστα, εκτός από τους πολυσυζητημένους τρόπους, όπως η δημιουργία κάποιου blog ή website ή ακόμα και κάποιου e-shop, υπάρχουν κι άλλοι, λιγότερο γνωστοί και σίγουρα πιο ευχάριστοι, οι οποίοι συνδυάζουν τα ενδιαφέροντά σας, ενισχύοντας ταυτόχρονα το εισόδημά σας.
 
Αν είστε φωτογράφος, γραφίστας, αν απολαμβάνεται την σύνταξη κειμένων ή σας αρέσει να βλέπετε διαφημίσεις μπορείτε να το εκμεταλλευτείς κερδίζοντας χρήματα. Συνήθως μια απλή έρευνα αρκεί για να επιλέξετε έναν από όλους τους προσφερόμενους τρόπους. Αξιοποιώντας το ταλέντο σας μπορείτε να μετατραπείτε για μερικές ώρες της ημέρας σε ελεύθερο επαγγελματία. Αν και το πιο πιθανό είναι πως δεν θα βγάλουμε μια περιουσία- τίποτα δεν αποκλείεται βέβαια - προσφέρεται η δυνατότητα για αρκετά χρήματα, πάντα όμως με την ανάλογη υπομονή. Αρκεί να αντιλαμβάνόμαστε πως με αυτούς τους τρόπους ανταγωνίζόμαστε σε παγκόσμιο επίπεδο....

Blog, Site, E-shop

Σίγουρα πολλές φορές έχετε ακούσει πως ένας τρόπος για να κερδίσετε χρήματα μέσω διαδικτύου είναι φτιάχνοντας το δικό σας blog, website ή ακόμα και e-shop. Κι αν αρχικά το πιο δύσκολο από όλα φαντάζει η κατασκευή του ιστοχώρου, απευθυνόμενος στους κατάλληλους ιστότοπους εύκολα συμπεραίνει κανείς πως δεν είναι έτσι.  Υπάρχουν ιστότοποι με έτοιμες πλατφόρμες κατασκευής ιστοσελίδων ακόμα και για κατόχους βασικών γνώσεων, οι οποίοι λύνουν το πρόβλημα.

Μέσα από αυτούς μπορείτε πολύ εύκολα να δημιουργήσετε το δικό σας ιστοχώρο αλλά και να του δώσετε το προσωπικό σας στίγμα. Ενδεικτικά για την κατασκευή ιστολογίου, μπορείτε να απευθυνθείτε στα Blogger και WordPress ή και Template Monsters.com , ενώ αν θέλετε να στήσετε το δικό σας ηλεκτρονικό μαγαζί, μπορείτε να το πραγματοποιήσετε εύκολα και χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις προγραμματισμού μέσα από πλατφρόρμες όπως αυτή του Skroutz Store, ή του Etsy.com – για χειροποίητες δημιουργίες με ποσοστά επί των πωλήσεων.

Πως όμως προκύπτουν χρήματα από τις τρεις παραπάνω επιλογές; Δεδομένου πως η προσπάθειά σας θα έχει επισκεψιμότητα (5.000 hits την ημέρα – δύσκολο ναι, ακατόρθωτο όχι), μπορείτε να δοκιμάσετε την τακτική του Affiliate networks ή και του Google Adsense. Όσον αφορά την πρώτη περίτπωση, ανεβάζετε τα banners που σας δίνουν τα συνεργαζόμενα affiliate δίκτυα και κερδίζετε ποσοστά επί των πωλήσεων. Έτσι για κάθε αγορά που θα κάνει ένας χρήστης του site σας, ο οποίος θα έχει οδηγηθεί στο site του κάθε πελάτη από το δικό σας banner, θα κερδίζετε ένα ποσοστό της τάξεως του 5-10%, το οποίο θα πιστώνεται απευθείας είτε στον τραπεζικό σας λογαριασμό, είτε στο λογαριασμό σας στο Paypal. Αξιόπιστα affiliate networks είναι το Linkwise.gr, το ClickBanner και το Forest View.

Από την άλλη, η Google και το Adsense σας πληρώνει για κάθε κλικ –και όχι για κάθε αγορά– που κάνουν οι χρήστες σας στις διαφημίσεις του. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εγγραφείτε, δωρεάν, στην υπηρεσία, και να ενσωματώσετε το διαφημιστικό πρόγραμμα όσο καλύτερα γίνεται στο site ή το blog σας. Τα χρήματα που θα κερδίσετε είναι λίγα, μιας και η Google θα πουλήσει το κάθε «κλικ» στους διαφημιζόμενους της, για περίπου 0,30€, εκ των οποίων εσείς θα αποκομίσετε ένα μικρό ποσοστό. Παρόλα αυτά όσο αυξάνεται η επισκεψιμότητα του ιστοτόπου σας, τόσο θα αυξάνει και η δυνατότητα να μεγαλώσει το κέρδος.

Κειμενογράφος

Αν ένα από τα ταλέντα σας είναι το γράψιμο τότε μπορείτε να το μετατρέψετε σε κέρδος. Οι ιστότοποι που δίνουν την δυνατότητα να αναρτήσεις άρθρα, συμβουλές, ή να απαντάς σε ερωτήσεις, ανάλογα με την ειδικότητά σου, είναι πολυάριθμοί. Και σε αυτή την περίπτωση, όσους περισσότερους αναγνώστες κερδίσεις, τόσο μεγαλύτερες οι πιθανότητες κέρδους. Τέτοιου είδους ιστοσελίδες είναι η Uclue.com, η οποία ανά διαστήματα ψάχνει για ερευνητές, ή και η Xomba.com, ιστοσελίδα στην οποία ανεβάζεις το δικό σου περιεχόμενο και στη συνέχεια πληρώνεσαι ανάλογα με τα κλικ των διαφημίσεων του google που θα παίξουν στο άρθρο σου. Αν δεν είσαι τόσο καλός στα μακροσκελή κείμενα, αλλά ευρηματικός και ευφυής στο να παράγεις σλόγκαν ή brandnames και domainnames μπορείς να απευθυνθείς στο Pickydomains.com.

Σαν κειμενογράφος όμως, εκτός από την προαναφερθείσα περίπτωση του να δημιουργήσεις και να γράφεις σε δικό σου blog, μπορείς και να γράφεις για άλλα και να πληρώνεσαι για αυτό. Υπάρχουν πολλές εταιρίες που διατηρούν blogs για διάφορα θέματα και συνηθίζουν να πληρώνουν τους bloggers με μοναδική υποχρέωση να γράφουν και να τα ανανεώνουν συχνά. Μερικά παραδείγματα είναι τα Constant-Content.com, Helium.com
 
Φωτογράφος

Για την περίπτωση που το χόμπι σου είναι η φωτογραφία και δεν περνάει στιγμή της ζωής σου που δεν την  αποθανατίζεις, μπορείς και πάλι να αξιοποιήσεις το χόμπι σου. Yπάρχουν αρκετά websites όπως το istockphoto.com ή το shutterstock.com, όπου μπορείς να πουλήσεις τις φωτογραφίες σου και τα βίντεο σου, από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου. Επιλέγεις τα καλύτερα στιγμιότυπα, τα ανεβάζεις και πληρώνεσαι ένα συγκεκριμένο ποσοστό κάθε φορά που κάποιος θα τα χρησιμοποιεί. Το iStock Photo ξεκινά με ένα ποσοστό της τάξης του 15% επί της τιμής που πληρώνει ο πελάτης για το download της φωτογραφίας, το οποίο μπορεί να φτάσει έως το 45%, αν καταφέρετε να αποτκήσετε  αποκλειστική συνεργασία. Παρόμοια site είναι και τα 123RF.com και Fotolia.com.

Κυνηγός μουσικών ταλέντων

Εάν αγαπάς τη μουσική και σ’ αρέσει να ακούς νέα τραγούδια, υπάρχουν websites όπως το Radioloyalty.com ή και το Musicxray.com, που μπορείς να ακούσεις τη δουλειά ανερχόμενων καλλιτεχνών και να την κρίνεις κερδίζοντας χρήματα ή και κουπόνια τα οποία εξαργυρώνεις σε άλλους εμπορικούς ιστοτόπους μεγάλης επισκεψιμότητας.

Παράδειγμα ο ιστότοτοπος SongPeople.com, ο οποίος κάθε φορά που ακούς ένα τραγούδι σου δίνει πόντους τους οποίους μπορείς να εξαργυρώσεις στο Amazon.com. Όσο καλύτερες κριτικές γράφεις, και δεν εννοούμε φυσικά το να επιβραβεύεις τραγούδια που δεν είναι καλά, αλλά και όσο καλύτερα τα πας στο να εντοπίζεις τα νέα ταλέντα, τόσa περισσότερα χρήματα θα κερδίζεις. Το μουσικό αφτί λοιπόν κρίνεται απαραίτητο για την συγκεκριμένη δουλειά.

Κριτικές βέβαια θα μπορούσες να γράφεις και για οτιδήποτε δοκιμάζεις, συσκευές, διασκέδαση, website, αναρτώντας τες σε κατάλληλα website αποκομίζοντας ένα μικρό ποσό για κάθε μια από αυτές.

Έρευνες για νέα προϊόντα

Με το να γίνεις «ερευνητής», και σίγουρα δεν εννοούμε πειραματόζωο το οποίο δοκιμάζει όποιο νέο προϊόν κατασκεύασε κάποιος ευφάνταστος εφευρέτης, σου δίνεται η δυνατότητα για έξτρα κέρδος. Ιστοσελίδες όπως τα GlobalTestMarket.com, Swagbucks.com,  σου δίνουν την ευκαιρία  να πάρεις μέρος σε κάποια έρευνα. Εάν πληροίς τις προδιαγραφές, αυτή η περίπτωση αποφέρει περισσότερα χρήματα από ότι οι προηγούμενες, ανάλογα πάντα με το αντικείμενο.

Παλαιοπώλης

Τα δικά σου σκουπίδια, ο δικός μου χρυσός θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι το μότο όλων των ιστοτόπων που προσφέρουν την δυνατότητα να πουλήσεις τα άχρηστα αντικείμενα του σπιτιού που δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να πιάνουν χώρο… Υπάρχουν σίγουρα αντικείμενα στο σπίτι, τα οποία απλά γεμίζουν ντουλάπια και συρτάρια. Από παλιά ρούχα μέχρι έπιπλα και μπιμπελό μπορείς όλα τα να πουλήσεις στα ηλεκτρονικά δημοπρατήρια, όπως το e-bay ή το ελληνικό Patari.gr, το emarket.gr και πολλά άλλα.

Κάνε μου λιγάκι click.

Σε αυτή την περίπτωση το μόνο που χρειάζεται να κάνει κανείς ώστε να πληρωθείς από αντίστοιχες ιστοσελίδες είναι μερικά clicks σε διαφημίσεις που θα σου υποδείξουν. Η διαδικασία ονομάζεται Paid to click ads και είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στο διαδίκτυο. Ο τρόπος λειτουργίας των περισσότερων ιστοσελίδων είναι ο εξής: εγγράφεσαι δωρεάν και ξεκινάς να κάνεις clicks σε διαφημίσεις. Για κάθε κλικ που κάνεις ή για κάθε διαφήμιση που βλέπεις, η διάρκεια των οποίων συνήθως δεν ξεπερνά τα 30 δευτερόλεπτα, κερδίζεις 0,002 δολάρια.

Αν και το ποσό φαίνεται αστείο, δημιουργώντας λογαριασμό σε αρκετές paid to click ιστοσελίδες, βλέποντας μισή ώρα διαφημίσεις καθημερινά, το ποσό αυξάνει κατά πολύ, ειδικά αναλογικά με τον κόπο της συγκεκριμένης εργασίας. Αυτού του είδους οι ιστοσελίδες προσφέρουν άλλωστε τη δυνατότητα να αποκτήσει κανείς referrals, δηλαδή άλλους χρήστες που προσφέρονται για μεταξύ σας συνεργασία, έτσι σε βάθος χρόνου, μπορεί να κερδίζει κανείς μέχρι και 40 ευρώ σε καθημερινή βάση.

Βέβαια οι απάτες στον συγκεκριμένο χώρο είναι πολλές γι΄αυτό θα πρέπει κανείς να είναι προσεκτικός σε ποιο site εγγράφεται. Από τα αξιόπιστα θα μπορούσαν να θεωρηθούν τα Neobux.com, που δίνει την δυνατότητα να βλέπει κανείς 4 με 5 διαφημίσεις την ημέρα, το Clixsense.com αλλά και το Paid2YouTube.com, στο οποίο πληρώνεστε για να βλέπετε συγκεκριμένα βίντεο στο Youtube με 0,50$ ανά βίντεο , ποσό που αυξάνεται αν έχετε referrals. Στην ανεύρεση των referrals χρήσιμα μπορούν να αποδειχτούν και διάφορα forum.

Βέβαια υπάρχουν και ιστοσελίδες όπως η Uniquerewards.com η οποία προσφέρει ταυτόχρονα πολλές από τις παραπάνω δυνατότητες με σκοπό την ενίσχυση του εισοδήματός σας.

Tips

Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια είναι να μην ξεχνά κανείς πως στον αχανή κόσμο του διαδικτύου, οι παγίδες είναι πολλές. Γι’ αυτό θα πρέπει πέραν της απαραίτητης για την αρχή υπομονής – τα λεφτά δεν έρχονται από την μια μέρα στην άλλη, να μην εμπιστεύεστε εύκολα κανένα site που υπόσχεται αμύθητα ποσά χωρίς να κάνετε τίποτα, ή που ζητάει να προκαταβάλετε κάποιο ποσό ως μηνιαία συνδρομή. Και σε αυτού του είδους την απασχόληση ισχύει ο ίδιος εργασιακός κανόνας… όσο περισσότερο ασχοληθείς τόσα περισσότερα κερδίζεις…

Διαβάστε όλα τα θέματα της ενότητας Weekend του newsbeast.gr

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

15
σχόλια
 1. εάν χρειάζεστε οποιαδήποτε οικονομική βοήθεια επικοινωνήστε μαζί μου τώρα

 2. avatar Γιάννης82

  Μυκοθεραπεία.

  Ολοκαίνουριος κλάδος.

 3. avatar Μαρια Αννα

  ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ . ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ .!!!

 4. avatar GregoryLO

  Παιδια, θα σας αφησω και εγω την ιστοσελιδα μου http://leftaonline.eu οπου εξηγω εναν πολυ ιδαιτερο τροπο να βγαλετε χρηματα στο ιντερνετ. Δεν απαιτειται καμια επενδυση και δεν προσπαθω να πουλησω κατι στη σελιδα. Πρεπει να ειστε απλα 18+ για να συμμετεχετε! Η συγκεκριμενη μεθοδος, πιστεψτε με, δεν ειναι κατι που θα βρειτε σε αλλες ελληνικες ιστοσελιδες. Καμια σχεση με τα PTC και τα online ερωτηματολογια που αναφερουν ολοι.

 5. avatar Παναγιωτης12

  Μαριάννα είχες δίκιο,έγινε η πρώτη μου πληρωμή, σε ευχαριστώ που το μοιράστηκες μαζί μας!!!!

  1. avatar Δημήτρης CR7

   Παναγιώτη αν επιτρέπεται πόσα έβγαλες και σε πόσο χρονικό διάστημα? Να δώ αν αξίζει τουλάχιστον γιατί ψάχνω κάτι που να βγάζω τουλάχιστον 20 euro/day

 6. avatar Articlon

  Ένα σχετικό άρθρο παρουσίαση του Clixsense...τσεκάρετέ το!
  http://articlon.blogspot.gr/2016/02/clixsense.html#more

 7. avatar Νίκος Ιμεηλάκης

  Εγώ δοκίμασα το http://www.clixsense.com/?8516322 και εχω φτάσει στο σημείο να βγάζω 40-45€ το μήνα..όποιος ενδιαφέρεται, να ξέρει οτι στο clixsense σίγουρα δεν βγάζεις αρκετά για να θεωρηθούν καλό εισόδημα, αλλά ενα σεβαστό και καθόλου αμελητέο \"χαρτζιλίκι\"...

 8. avatar Lida

  check out this site http://MoneyandTask.com/?refid=78488 its a good one to start with :):)

 9. avatar Μαριαννα !!

  Recyclix: Η ιστοσελίδα που σου επιτρέπει να κερδίζεις χρήματα με ελάχιστο κόπο
  Το Recyclix. com είναι μια εταιρία ανακύκλωσης που έχει έδρα την Βαρσοβία της Πολωνίας. Δίνει την ευκαιρία σε απλούς ανθρώπους να επενδύσουν στην διαδικασία της ανακύκλωσης, μάλιστα τα νέα μέλη που θα γραφτούν από αυτό το λινκ θα πάρουν δωρεάν 20€ για να ξεκινήσουν.
  Η διαδικασία έχει ως εξής:
  Κάνετε εγγραφή από αυτό το link https://recyclix.com/?id=bd4feda9e920ed
  Αν δεν γραφτείτε από αυτό το λινκ δεν θα πάρετε το μπόνους των 20€ και θα χρειαστείτε να βάλετε δικά σας λεφτά.
  Μπαίνετε στο “Member’s area” και χρησιμοποιείτε τα 20€ για να αγοράσετε “Waste“.
  Περιμένετε 3 εβδομάδες μέχρι να ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος της ανακύκλωσης
  Μόλις ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος πατάτε “Recycle” για να ξεκινήσει ο επόμενος κύκλος.
  Μόλις θα έχουν ολοκληρωθεί αρκετοί κύκλοι ώστε να έχετε κέρδος τουλάχιστον 20€ (δεν μπορείτε να κάνετε ανάληψή του αρχικού μπόνους), τότε θα μπορείτε να κάνετε ανάληψή μέσω Paypal, τραπεζικής κατάθεσης ή ακόμα και Bitcoin.
  Η όλη διαδικασία δεν απαιτεί να επενδύσετε δικά σας χρήματα, αλλά αν το κάνετε θα έχετε μεγαλύτερο και ποιο γρήγορο κέρδος.

 10. avatar Anonymous01

  Παιδιά το ποιό επισιμο ptc σιτε ειναι το neobux πληρωνει καλα και ειναι ολα κομπλε και βγαζεις και εξτρα απο καποια μινι τζομπς οσοι θελετε μπειτε εδω http://www.neobux.com/m/v/?rh=66616E6973673230

 11. avatar lydia16

  To globaltestmarket.com ειναι αξιοπιστο; Το εχει δοκειμασει κανεις;

 12. avatar Στεργιος55

  Για την ακρίβεια, το σουαγκμπακς λειτουργεί μόνο στην Αμερική, στον Καναδά και στην Αυστραλία. Θα ήθελα το άρθρο να αναφέρεται σε τρόπους να βγάλεις χρήματα που είναι διαθέσιμοι και στην Ελλάδα

 13. avatar agnostos98

  Ενα απο τα πιο αξιοπιστα PTC !!!

 14. avatar vagtoo

  Τα κερδη απο τις δραστηριοτητες ( μεσω των διαφημισεων τουλαχιστον) ειναι πενιχρα και χαμενος χρονος. Πρεπει να ασχοληθεις τουλαχιστον μια ωρα για να βγαλεις € 0,05. Επισης υπαρχει περιορισμος και δεν σου δινεται η δυνατοτητα να βγαλεις πανω απο € 0,20-0,25 την ημερα ανα σελιδα! Δηλαδη σε 8 ωρες μπορει να βγαλεις και το τρομερο ποσο των € 2,00 και αφου ξεσκιστεις στην δουλεια! Για τα αλλα δεν γνωριζω.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει