50
loading
Γράφει
ο Νώντας Ευαγγελόπουλος

Η τεχνολογία κάνει άλματα τα οποία εκμεταλλευόμαστε στην καθημερινότητά μας, κάνοντας τη ζωή μας πιο εύκολη. Ειδικά στις τηλεπικοινωνίες η εξέλιξη είναι τεράστια και πλέον ετοιμαζόμαστε να περάσουμε στην εποχή των δικτύων 5G.

Το κινητό μας για παράδειγμα δεν είναι μία συσκευή μόνο για κλήσεις ή γραπτά μηνύματα, όπως συνέβαινε πριν από μία 20ετια. Σχεδόν όλος ο κόσμος χρησιμοποιεί το ίντερνετ μέσω των κινητών συσκευών (smartphones, tablet κλπ.) για τη δουλειά του, τα social media, να ακούσει μουσική, να δει βίντεο και πολλά ακόμη.

Η εφαρμογή της πέμπτης γενιάς δικτύων (5G) ξεκίνησε πιλοτικά σε τρεις δήμους της Ελλάδας και συγκεκριμένα στην Καλαμάτα, στα Τρίκαλα και στου Ζωγράφου.

Ωστόσο στην πόλη της Μεσσηνίας το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε την άρση της λειτουργίας του, καθώς υπήρξαν φωνές πως το συγκεκριμένο δίκτυο θα προκαλέσει προβλήματα στην υγεία των πολιτών λόγω της ακτινοβολίας.

Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης είχε εκδώσει ανακοίνωση, στην οποία μεταξύ άλλων τόνιζε τα στοιχεία της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας από τις μετρήσεις που διενεργεί σε όλη τη χώρα, με τα στοιχεία να δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της ΕΕΑΕ και είναι διαθέσιμα προς όλους τους πολίτες.

Η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας διαθέτει σταθερούς, αλλά και κινητούς σταθμούς που πραγματοποιούν μετρήσεις, ενώ στους τρεις δήμους με την πιλοτική εφαρμογή του 5G έχουν διατεθεί τρία ειδικά βαν. Έτσι και στην Καλαμάτα η κινητή μονάδα στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης είχε κάνει τις σχετικές μετρήσεις.

Όπως θα δείτε και στο παρακάτω διάγραμμα, τα επίπεδα της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας από τις 15/11 έως τις 21/11 ήταν αρκετά πιο χαμηλά από το αυστηρό επιτρεπτό όριο.

Η κίτρινη γραμμή δείχνει το όριο και η μπλε τα αποτελέσματα των μετρήσεων

Επίσης και οι μετρήσεις του σταθερού σταθμού, ο οποίος βρίσκεται στο ίδιο σημείο της πόλης της Καλαμάτας, για τον μήνα Δεκέμβριο (5-11/12) ήταν και εκείνες κάτω από το όριο.

Η κίτρινη γραμμή δείχνει το όριο και η μπλε τα αποτελέσματα των μετρήσεων

 

Μύθοι ή πραγματικότητα οι φόβοι για την υγεία λόγω του 5G;

Το newsbeast.gr επικοινώνησε με τον Κωνσταντίνο Κάππα, προκειμένου να λάβουμε την επιστημονική άποψη σχετικά με την ακτινοβολία του 5G και κατά πόσο έχουν βάση οι ανησυχίες για την υγεία των πολιτών.

Ο κ. Κάππας είναι καθηγητής και διευθυντής του Εργαστηρίου Ιατρικής Φυσικής - Ακτινοφυσικής του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, υπεύθυνος Ακτινοπροστασίας των δύο Ιδρυμάτων και διετέλεσε επί πολλά χρόνια μέλος της Επιτροπής Εξετάσεων της ειδικότητος ακτινοφυσικού του Υπουργείου Υγείας.

- Η ακτινοβολία από το δίκτυο 5G είναι επικίνδυνη για τον άνθρωπο; Τι έχουν δείξει οι έρευνες και οι μελέτες σχετικά με τις επιπτώσεις στην υγεία;

«Τρεις παρατηρήσεις είναι αρκετές για να καλυφθεί πλήρως το θέμα:  Υψηλή συχνότητα δεν σημαίνει υψηλή έκθεση. Όσο αυξάνει η συχνότητα της ακτινοβολίας, τόσο το εκτιθέμενο σώμα "ανθίσταται" τόσο το μέσο βεληνεκές της ακτινοβολίας μειώνεται σημαντικά. Στην πράξη, με τις υψηλές συχνότητες της 5G τεχνολογίας, όλο και μεγαλύτερο ποσοστό της ακτινοβολίας ανακλάται και διαχέεται στον χώρο, το δε υπόλοιπο απορροφάται επιφανειακά από το δέρμα και δεν εισέρχεται σε βάθος.

Από βιολογικής άποψης, με την αύξηση της συχνότητος λειτουργίας του δικτύου 5G (> 3,5 GHz) αυξάνεται σημαντικά και το επιτρεπτό όριο ασφαλείας ακόμη και 100% σε σχέση με το δίκτυο 4G, καθώς μειώνεται η αλληλεπίδραση της ακτινοβολίας με τους ανθρώπινους ιστούς. Εκτιθέμεθα ακτινικά στο 5G, πολύ λιγότερο από ότι στις προηγούμενες γενιές 2G, 3G, 4G.

Δεκάδες ιατρικές συσκευές όπως οι ορθοπαιδικές, δερματολογικές και άλλες εφαρμογές, οι οποίες λειτουργούν ήδη επί χρόνια και σώζουν ή ανακουφίζουν εκατομμύρια ανθρώπους εκπέμπουν στις ίδιες ακριβώς συχνότητες με τις κεραίες 5G και δεν εμφανίστηκε κανένα κρούσμα καρκινογένεσης».

- Υπήρξαν επιπτώσεις στην υγεία αυτά τα χρόνια από το 4G;

«Δεν αποδείχτηκε ποτέ και δεν υπήρξαν πράγματι επιπτώσεις στην υγεία από την έκθεση σε ακτινοβολία 4G. Από πλευράς Φυσικής υπενθυμίζεται ότι το ορατό φως της ηλεκτρικής λάμπας εκπέμπει σε ενέργειες από 1.000.000 έως 3.000.000 μeV (μονάδα ενέργειας). Το σώμα απαλλάσσεται από την θερμότητα την οποία παράγει συνεχώς η καρδιά κατά 50% μέσω εξάτμισης και ιδρώτα και κατά 50% μέσω εκπομπής "θερμικής" ακτινοβολίας, ενέργειας 50.000 – 200.000 μeV (γίνεται αντιληπτή την νύκτα και μόνο με κιάλια νυκτός). Οι κεραίες όλων των τηλεπικοινωνιών, τα τοπικά δίκτυα, LAN, τα κινητά τηλέφωνα και οι φούρνοι μικροκυμάτων εκπέμπουν ακτινοβολία από 0,4 μeV έως 11 μeV.

Είναι τελείως αδύνατον η χαμηλή αυτή ενέργεια να προκαλέσει θραύση του DNA. Κανείς ποτέ δεν έπαθε καρκίνο επειδή διάβαζε στο φως της λάμπας ενέργειας εκατομμυρίων μeV, πόσο μάλλον από την κινητή τηλεφωνία των 11 μeV. και Μερικοί επιστήμονες ισχυρίζονται ότι παρ’όλα αυτά υπάρχουν «αθερμικοί» μηχανισμοί οι οποίοι θα μπορούσαν να προκαλέσουν πρόβλημα. Ακόμη δεν έχουν υποδείξει και εξηγήσει έστω έναν.

Από πλευράς Ιατρικής η πεμπτουσία της Επιστήμης είναι η επαναληπτικότητα. Η κάθε ερευνητική ομάδα μπορεί να ισχυρίζεται οτιδήποτε και να κατορθώνει να δημοσιεύει σε επιστημονικά περιοδικά την έρευνά της. Η έρευνα αυτή αποκτά αντικειμενική υπόσταση μόνο όταν μια άλλη ερευνητική ομάδα και χωρίς καμία σύνδεση με την πρώτη, αναπαραγάγει τις ίδιες πειραματικές συνθήκες της αρχικής επιστημονικής ανακοίνωσης και καταλήγει στα ίδια ακριβώς αποτελέσματα.

Υπογραμμίζεται ότι δεν υπάρχει ούτε μία πειραματική εργασία σε παγκόσμιο επίπεδο, η οποία να καταλήγει σαφώς ότι: η έκθεση σε ραδιοκυματική ακτινοβολία RF π.χ. από τα κινητά, προκαλεί βιολογική βλάβη, επακριβώς περιγραφόμενη, και το οποίο συμπέρασμα να έχει παραχθεί με τις ίδιες ακριβώς πειραματικές συνθήκες από άλλη ερευνητική ομάδα, ανεξάρτητη της πρώτης».

- Είδαμε ότι στην Καλαμάτα ότι το δημοτικό συμβούλιο μπλόκαρε το πιλοτικό πρόγραμμα 5G και ακούστηκε ακόμη πως μπορεί να προκληθεί στειρότητα και διάφορα θέματα υγείας. Θα πρέπει όντως να υπάρχουν τέτοιες ανησυχίες από τους κατοίκους;

«Η στειρότητα είναι απλό πταίσμα. Ακούστηκε επίσης ότι: "θα ψηθούμε όλοι", "στα πρώτα πειράματα 5G στην Ολλανδία έπεφταν πουλιά από τον ουρανό", "εάν έχετε κατοικίδιο θα το δείτε να τρελαίνεται και να ψοφάει", "θα μαραίνονται τα δένδρα στο πέρασμα της ακτινοβολίας", "5G = καρκίνος", "πρόκειται για μυστικό πρόγραμμα του Διευθυντηρίου για μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού", "οι δόσεις ακτινοβολίας είναι νοσογόνες", "τρομακτικά υψηλές και μάλιστα σε εξαιρετικά υψηλές συχνότητες, όπως τα μικροκύματα που είναι και οι πιο επικίνδυνες", "η τεχνολογία 5G θα κάνει τον Χίτλερ να μοιάζει με αλχημιστή συγκρινόμενο με τους σύγχρονους χημικούς".

Αγνοώντας αυτές τις κυριολεκτικά αντιεπιστημονικές μεσαιωνικές αντιλήψεις και κατηγορίες θα πρέπει να γίνει κατανοητό το εξής πως οι μόνοι οι οποίοι είναι σε θέση και δικαιούνται να μιλούν λόγω της επιστήμης τους είναι οι Ακτινοφυσικοί, οι Ακτινολόγοι, οι Ακτινοθεραπευτές, οι Πυρηνικοί Ιατροί, οι Επιστημονικές τους ενώσεις και η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενεργείας.

Όλοι οι υπόλοιποι, συμπεριλαμβανομένων και των ιατρών των υπολοίπων ειδικοτήτων έχουν διδαχθεί από τους πρώτους ότι "την Ακτινοβολία την σεβόμαστε αλλά δεν την φοβόμαστε". Έχουν διδαχθεί επίσης ότι η μη-ιοντίζουσα ακτινοβολία δηλαδή κινητά τηλέφωνα, πυλώνες, ηλεκτρικό ρεύμα, δίκτυα, κ.α. με σεβασμό στα υφιστάμενα όρια ασφαλείας είναι τελείως ακίνδυνη.

Μπορεί στην Ελλάδα να αντιμετωπίζουμε φαινόμενα όπως εκείνο στην Καλαμάτα, αλλά στο εξωτερικό Ανεξάρτητες Αρχές αναλαμβάνουν να εξετάσουν το ζήτημα από την επιστημονική του σκοπιά. Για παράδειγμα, η Αρχή Προστασίας από τη Ραδιενέργεια και την Πυρηνική Ενέργεια της Αυστραλίας ARPANSA (Australian Radiation Protection and Nuclear Safety Agency) διευκρινίζει ότι τα δίκτυα 5ης Γενιάς, δεν ενέχει κινδύνους για την ανθρώπινη υγεία.

Το επίσημο πόρισμα της Αρχής είναι ότι το 5G είναι ασφαλές και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Η ΑRPANSA προχώρησε σε διπλές, «τυφλές», όπως ονομάζονται, δοκιμές σε άτομα τα οποία ισχυρίζονται ότι έχουν ήδη βιώσει παρενέργειες από την πιλοτική λειτουργία των δικτύων 5G.  Τα υποκείμενα της έρευνας δήλωναν ότι είχαν τα ίδια συμπτώματα, ακόμα και όταν οι κεραίες δεν ήταν σε λειτουργία, στοιχείο που συνηγορεί ως προς το σενάριο της παντελούς έλλειψης κινδύνου από τη χρήση των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων.

Τονίζεται ότι τα δίκτυα 5G προϋποθέτουν την πιο πυκνή τοποθέτηση σταθμών βάσης και κεραιών, γεγονός το οποίο οδηγεί τα smartphones να λειτουργούν με μικρότερες ενεργειακές απαιτήσεις, μειώνοντας τα συνολικά επίπεδα της ακτινοβολίας στα οποία είναι εκτεθειμένος ο πληθυσμός. Αυτό αποτελεί βασική εξέλιξη σε σχέση με το 2G, το 3G και το 4G.

Υπάρχει ήδη στην διάθεση της επιστημονικής κοινότητος μια πρώτη εκτεταμένη βιβλιογραφία άνω των 500 ερευνητικών άρθρων, για την επίδραση της υψηλόσυχνης 5G τεχνολογίας στην Υγεία. Όλες οι επιστημονικές μελέτες και εκθέσεις λαμβάνονται υπ’όψιν από τον WHO και την ICNIRP για τον καθορισμό των μέτρων ασφαλείας».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΤΟ NEWSBEAST.GR

50
σχόλια
 1. avatar babkab

  Λοιπον,φιλοι μου, διαβαζοντας τα σχολια σας διαπισωσα οτι υπαρχουν και υπερβολες αναμεσα τους. Ειδα οτι η κυρια,με το τσιγαρο στην καφετερια, δεν φοβηθηκε να γραψει τα σχλια της στο internet λογω ακτινοβολιας. Ειδα ,επισης, οτι καποιος ανεφερε τους θανατους απο καρκινο μετα το 1993 χωρις να σκεφτει την υπαρξη του Τσερνομπιλ. Καποιος αλλος προσπαθησε να συνδεσει την περιοχη που εμφανιστηκε ο COVID19 με την εκπομπη του 5G στη περιοχη αυτη χωρις να ξερει οτι εκτος απο την Κινα, στο προγραμμα περνουν μερος και η Ιαπωνια και η Κορεα αλλα και η Σουηδια. Εγω το μονο που αναρωτιεμαι ειναι αν υπερβαλουμε λιγο, οπως κανουμε ολοι μας, απεναντι σε κατι νεο που ετσι κι αλλιως θα εφαρμοστει. Δεν ειμαι υπερμαχος του 5G αλλα δεν μου αρεσει να ειμαι και σκεπτικιστης απεναντι σε καθε καινουργιο. Θα ηθελα, αν μπορειτε, να αναφερετε τη γνωμη σας για τα παραπανω.

 2. avatar Κώστας Ξ.

  Θα καταθέσω την προσωπική μου εμπειρία. Έχω νοσηλευθεί μια φορά με αναπνευστική ανεπάρκεια. Νομίζω ότι έχω αποκτήσει μια ιδιαίτερη ευαισθησία όπως αποκτάς σε κάθε άλλες περιπτώσεις (σπασίματα, εγχειρήσεις.κλπ). Έχω κινητό 4G και κάνω πολλές ώρες χρήση ειδικά τώρα με την καραντίνα του κορωνοϊού. Ένιωθα για μέρες ενοχλήσεις στο αναπνευστικό. Κάποια στιγμή μου ήρθε η ιδέα να διακόψω την λειτουργία 4G. Έτσι λοιπόν ακύρωσα το 4G και το έχω μόνο στο 3G. Ήδη από το πρώτο 24ωρο ένιωσα να υποχωρούν οι ενοχλήσεις. Μετά από 3 μέρες σταμάτησε κάθε ενόχληση. Ησύχασα.

 3. avatar ΓιώργοςΤ

  Πάρε ένα 3G κινητό και ένα 4G και εναλλάξ, τοποθέτησε τα κοντά σε ένα ραδιόφωνο (στο ηχείο έστω) κάνε κλήση στο κάθε ένα και πες μου πότε έχεις παρεμβολές λόγο ακτινοβολίας και πότε όχι. Βγάλτε μόνοι σας συμπεράσματα. Και όχι, ούτε ειδικός είμαι, ούτε υποστηρίζω το 5G. Απλά μην τρώτε κουτοχορτο γενικά. Φτάνει. Μπε.

 4. avatar Michael Sir

  Εδώ ο γερμανικός \"ΚΟΛΟΣΣΟΣ\" VW group ξεγέλασε ολόκληρο τον πλανήτη για τους χαμηλούς ρίπους των οχημάτων τους, που αν οι Αμερικανοί δεν είχαν πρόβλημα λόγω εισαγωγών και άλλων θεμάτων με τους Γερμανούς, θα κοιμόοοοομασταν ... Πιστέυετε ότι τα εργαστηριακά όργανα δεν μπορούν να κάνουν λάθος ή στις μετρήσεις που κάνουν να δίνουν χαμηλότερα ή υψηλότερα νούμερα ανάλογα με το τι θέλουν;;; Κάτι γνωρίζουμε κι εμείς από λογισμικό ... Όλα παραποιούνται με το συμφέρον του καθένα, κι εδώ μιλάμε για επιχειρήσεις που περιμένουν τρις εσόδων, όχι μόνο θα βάλουν \"ειδικούς\" να μιλήσουν, θα κάνουν τα πάντα ...

 5. avatar Gatoyla

  Θα έλεγα ως μη ειδικός, ότι επειδή παίζονται οικονομικά συμφέροντα, την αλήθεια για τις επιδράσεις του 5G δε θα τη μάθουμε ποτέ... Απλά απόρω με τη συνείδηση όσων \"ειδικών\" μεταδίδουν ψευδείς πληροφορίες για να βγάλουν χρήμα... ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ;

  1. avatar Marydem

   Τελικά όπως βλέπουμε με τον κορονοϊό που δεν ήρθε τυχαία από εκεί που ήρθε από την πρώτη πόλη που καλύφθηκε πλήρως με 5G υπάρχει επίπτωση στην υγεία και μάλιστα στην παγκόσμια υγεία δεν θα μπορούσαν να το κρύψουν για πολύ

  2. avatar Γεώργιος Γκαγκαράτζας

   Ναι η ασφάλεια, στήν Παλαιστίνη πεθαίνουν υγιείς λόγω πολέμου (ανασφάλεια).

 6. avatar ελληνικη λυση

  πραγματικος κινδυνος για την υγεια. δειτε Το λίαν επικίνδυνο 5G – Έκκληση από 26.000 επιστήμονες που αντιτίθενται στην ανάπτυξη της τεχνολογίας 5G aegean news.

  1. avatar Κώστας Κάππας

   Πέρα από το γεγονός ότι το άρθρο στο aegean.news είναι μνημείο ασχετοσύνης με θέματα Φυσικής των Ακτινοβολιών και Υγείας, οι 26.000 επιστήμονες υπάρχουν ....μόνο στον τίτλο. Μεσα γράφει για 215! Ας σταματήσει πλέον η ιστορία με τον Σόρο, τους ψεκασμούς, το 5G και τους εμβολιασμούς...

   1. avatar @κωστας καππας

    ενταξει ρε φιλε ολοι λενε μπουρδες για σενα το καταλαβαμε, εσυ βαλε το 5g γινε πειραμοτοζωο και αν χτυπα ξυλο πεθανεις απο καρκινο δεν τρεχει και τιποτα σωστα? δεν θα στεναχωρηθουν οι φιλοι σου και οι συγγενεις σου, εσυ μονος σου φυτρωσες και μεγαλωσες σαν ενα δεντρο ε? εμεις οι ψεκασμενοι ομως δεν θα αφησουμε κανενα κερατα να παιξει με την υγεια την δικια μας και των οικειων μας προσωπων! θα γινει χαμος, θα τους παρει και θα τους σηκωσει ολους τους κεραταδες! το καταλαβες αυτο που σου μιλαω? αν οχι προβλημα σου. για ριξε μια ματια και σε αυτο το βιντεο, οπου μιλαει τεχνικος και σουπερ ειδικος στα θεματα αυτα https://www.youtube.com/watch?v=Qmg_a316qb0

 7. avatar criskaltses (merry christmas, merry criskalts, ho ho ho)

  δεν ειναι τυχαιο που καποιες χωρες της β.ευρωπης ετοιμαζουν να επιβαλουν την καθολικη ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ χρησης κινητων σε δημοσιους χωρους..... οπως ακριβως γινεται με το καπνισμα....... εαν το τσιγαρο προκαλει βλαβες στην υγεια, η ακτινοβολια των κινητων προκαλει πολλαπλασιες!!!
  ημουν τις προαλλες σε ενα μαγαζι για καφε....σεβαστηκα την απαγορευση για το καπνισμα παροτι καπνιστρια.... ηταν μια τυπισα διπλα μου και συνεχως ηταν στο ιντερνετ με το κινητο...αρχιζω και της βαζω τις φωνες ,γυρναει ολο το μαγαζι και της λεω δυνατα: \'\' οπως εγω σεβομαι οτι δεν θες να αναπνεεις τον καπνο
  απο το τσιγαρο μου και δεν καπνιζω παροτι πινω καφε, ετσι και εσυ και οι ομοιοι σου εδω μεσα θα σεβαστειτε οτι
  δεν γουσταρω το σωμα μου να απορροφα την ακτινοβολια των κινητων σας και να παθω καρκινο.....μου ειπε οτι εχω δικιο και αφησε το κινητο στην ακρη....αλλιως.....θα την πετουσα για κολυμπι στον θερμαικο....

  1. avatar Είσαι για κλάματα

   Εγώ θα καλούσα την αστυνομία να σε πετάξει έξω. Αν δεν σου εσκαγα πρώτα μια σφαλιάρα.

  2. avatar ΠΕΤΡΑΝ

   ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΙ ΠΙΝΕΙΣ
   ΚΑΙ ΔΩΣΕ ΚΑΙ ΣΕ Σ ΕΜΑΣ

   1. avatar pangio

    Ασε φιλε οτι να ναι πινει μαλλον..

 8. avatar 5G

  Μόλις εχθές :

  https://youtu.be/5sXmfhguxMo

 9. avatar 5G

  Εγώ εμαθα ότι σε μια πόλη που έκαναν το πιλοτικό προγραμμα του 5G πέθαναν όλα τα περιστέρια .. Τώρα αυτό για κάποιους είναι καλό βέβαια !

  1. avatar criskaltses (merry christmas, merry criskalts, ho ho ho)

   αχαχαχαχαχαχα...πολυ καλο....

 10. avatar Κώστας Κάππας

  Να προσθέσω ότι ΜΟΝΟ στο πεδίο των ιοντιζουσών ακτινοβολιών η αύξηση της συχνότητος σημαίνει και αύξηση της ενέργειας της ακτινοβολίας. Στις μη ιοντίζουσες, είναι ανάποδα. Για παράδειγμα, η απορρόφηση στα 5 GHz είναι περίπου 3 χιλιοστά στο δέρμα και στα 10 GHz στο 1 χλιοστό...
  Θα τονίσω (εκτός θέματος) ότι σε αντίθεση με την αστεία ακτινική επιβάρυνση δεν δίνεται η δέουσα προσοχή στο Ραδόνιο, το οποίο είναι η κύρια αιτία πρόκλησης καρκίνου του πνεύμονος. Λόγω της περιεκτικότητος του καπνού σε ραδιενεργό Πολώνιο-210 (θυγατρικό του Ραδονίου) κάθε 4 (τέσσερα) τσιγάρα που καπνίζουμε αντιστοιχούν σε ακτινική έκθεση μίας ακτινογραφίας θώρακος...

  1. avatar Κώστα Λάμδας

   Συγγνώμη κύριε, αλλά σε ποία γλώσσα μιλάτε; Σε ποίους νομίζετε ότι απευθύνεστε; Σε συνομιλητές σε συνέδριο; Δηλαδή τί θέλετε να μας πείτε; ότι ο καπνός είναι πιο βλαβερός από την ραδιενεργό ακτινοβολία και τα υλικά κατασκευής των κινητών τηλεφώνων;
   Υπάλληλος ποίας εταιρείς κινητής είστε;

   1. avatar Κάππας Κώστας

    https://www.kathimerini.gr/769770/article/epikairothta/ellada/kryfh-radienergeia-sta-tsigara

 11. avatar criskaltses (merry christmas, merry criskalts, ho ho ho)

  λεει ο κος καππας: \'\'Δεν αποδείχτηκε ποτέ και δεν υπήρξαν πράγματι επιπτώσεις στην υγεία από την έκθεση σε ακτινοβολία 4G\'\'.....ακριβως, κυριε καππα!!!!
  ε, αφου το λεει ο κος καππας , ετσι θα είναι! πιστευε και μη ερευνα λοιπον ελληναρα!
  οι ογκολογοι παντως, διεθνους κυρους μαλιστα, εχουν αλλη αποψη απο τον κυριο καππα και τους ομοιους του!!!
  δειτε τα ποσοστα καρκινου στην ελλαδα απο το 1993 περιπου και μετά στην ελλαδα (οταν ξεκινησε η μοδα των κινητων) που εχουν 10πλασιαστεί και τα συμπερασματα δικα σας!
  ΥΓ: ο κος ΄΄καππρας΄΄ ποσα πηρε απο τις εταιριες κινητης για να πει τις μπουρδιτσες του και να παραπληροφορησει??????
  ΟΥΣΤ!!!

  1. avatar duck

   Ρε μεγαλε μας δουλευεις ψιλο γαζι τωρα? Οσοι εχουν παθει καρκινο τον εχουν παθει απ τα κινητα μονο?

 12. avatar ghz

  Εκπεμπουν 34Ghz το δικτυο 5G

 13. avatar ξεκάλτσωτος

  δε μου αρεσε καθολου ουτε το υφος ουτε το περιεχομενο των λογων του συνεντευξιαζομενου
  Και κατ αρχας και περαν πασης αμφισβητησης μεγαλυτερη συχνοτητα η/μ ακτινοβολιας σημαινει μεγαλυτερη ενεργεια σαφως μεγαλυτερη ιστικη διαπερατοτητα και μικροτερο μηκος κυματος
  Σαν ακτινοθεραπευτης ο κυριος εκτος καλυτερης και πολλαπλης στοχευσης μεσω simulator για να φτασει σε μεγαλυτερο ιστικο βαθος χρησιμοποιει πηγη ακτινοβολιας μεγαλυτερης συχνοτητας- ενεργειας
  κατα ταλλα θεωρω χυδαιο το υφακι του γνωστη των μακροχρονιων συνεπειων στον ανθρωπο επικαλουμενος πειραματα αμφιβολης επιστημονικοτητας σε κατωτερα θηλαστικα με διαρκεια βιου υποπολλαπλασιο του ανθρωπου
  Ποσες αραγε απο τις εκρηκτικα αυξημενες περιπτωσεις π.μυελωματων και μυελογενων λευχαιμιων και μαλιστα σε νεοτερες απο τις συνηθεις ηλικιες οφειλονται στην προσθετη ακτινοβολια τηλεφωνιας;
  θΑ ΚΡΑΤΑΣ ΤΥΠΕ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΝΤΑΝΑ 100000 ΚΟΥΝΕΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΑΝ ΜΕΤΑ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΗ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΕΚΑΝΑΝ ΥΠΕΡΜΕΤΡΗ ΚΑΡΚΙΝΟΓΕΝΕΣΗ ;;
  ΑΠΛΑ ΘΥΜΙΖΩ οτι δεν ειναι δυνατον να μην ηξεραν οτι στη διαδικασια παραγωγης της ρανιτιδινης απο την πολυεθνικη που παρηγε το zantac παταγονται νιτροζαμινες...
  ταφηναν 40 χρονια να κυκλοφορα παροτι ξεραν τι κανουν οι νιτροζαμινες και αφου εισεπραξαν ενα τρις δολλαρια το απεσυραν ως δυνητικα καρκινογονο
  Ντροπη του και για το υφος και για την κατηγορηματικοτητα που εκπεμπει για θεμα υπο διερευνηση και για την πτωχοτατη ποιοτητα πληροφοριων που παρείχε...
  Ο ΟΡΟΣ τσ***ος ειναι ο ηπιοτερος

  1. avatar criskaltses (merry christmas, merry criskalts, ho ho ho)

   +1.000 θετικες, ολοσωστος! οπως παντα λατρεμενε μου ποιητη!
   ο κος καππρας προφανως τα εχει παρει χοντρα για να παραπληροφορει.... οταν ομως του χτυπησει η αρρωστια και τη δικη του πορτα....θα αναθεωρησει τις \'\'επιστημονικες΄΄ του αποψεις μονο που θα ειναι πλεον αργα!!!
   εχουν 10πλασιαστει τα ποσοστα καρκινογενεσεων στην ελλαδα απο τοτε που αρχισαν τη λειτουργια τους οι εταιρειες κινητης!!!!

  2. avatar Αφου λοιπον

   δεν σου αρεσει το υφος, φερε μας και εσυ τα δεδομενα που εχεις, γιατι χωρις δεδομενα παραθετεις απλως μια αποψη για την οποια δεν ενδιαφερεται κανεις. Επισης, ο κ. Καππας μιλαει επωνυμα. Εσυ απο την αλλη γραφεις ανωνυμα, χωρις τιτλο και απλως εκφερεις αποψη και αβασιμα στοιχεια. Αν εχεις κατι να καταθεσεις απλως το καταθετεις. Πολυ ῾επιστημονικη῾ προσεγγιση.....

   1. avatar criskaltses (merry christmas, merry criskalts, ho ho ho)

    το ΄΄βασιμο\'\' στα λεγομενα του καππα που το βλεπεις, εσυ? παραθετει καμια επισημη ερευνα και δεν το καταλαβαμε? τις θεωριες που εμαθε στη σχολη του αραδιλαζει παπαγαλε..... αιντε...ουγκανο.....που ακους ενα βαρυγδουπο τιτλο στο ελλαδισταν και χανενε τη λογικη σας!
    αν θες, ουγκανο,
    μπορείς να ξεκινησεις να κοιμασαι με το 5G κινητο σου κατω απο το μαξιλαρι σου και ας ερθουν σε 1-2 οι κληρονομοι σου να μας πουν ποσο βασανιστικα πεθανες απο καρκινο εγκεφαλου!!! ΟΥΣΤ !

  3. avatar Τα ίδια…

   λέγανε τύποι σαν και σένα για τα πρώτα τρένα στην Αγγλία, για το ηλεκτρικό ρεύμα, για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τις οθόνες, την τηλεόραση, τους υπέρηχους, τα εμβόλια και για οποιαδήποτε νέα τεχνολογία.

  4. avatar γιαννης χανια

   ΑΨΟΓΟΣ
   .Η ΕΙΡΩΝΕΙΑ ΑΡΚΕΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ.ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΠΛΕΚΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ.

 14. avatar αντιπροεδρος με νανονγιλεκο

  επιπεδη γη, εθνικισμος, χριστιανοταλιμπανισμος, νερο του καματερου, φιλελευθερισμος. παντα στην ελλαδα ειχαμε ροπη στα παραμυθια

  1. avatar Ξέχασες

   τον κομμουνισμό σύντροφε...

 15. avatar Stateless

  Μα είναι δυνατόν να εμπιστεύονται τις πρώτες γενιές και να μην εμπιστεύονται τη τελευταία?

  1. avatar criskaltses (merry christmas, merry criskalts, ho ho ho)

   +1.000 θετικες και σε σενα

 16. avatar προσοχη τα ματ

  θα ανεβουν σε ταρατσες χωρις ενταλμα και απο τη μανια τους θα περνουν σβαρνα και τις κεραιες

 17. avatar ΕΡT

  Οι οπαδοί της επίπεδης Γης, που μας ψεκάζουν, της δραχμής και του τσίπρα με τα νταούλια μας είπαν πως είναι επικίνδυνα τα \"κύματα\" απο το 5g οπότε η βλακεία επικράτησε.

 18. avatar χριστιανοταλιμπαν

  ενας επιστημονας μου ειπε οτι δεν υπαρχουν αλλα αστρα και οτι το 5g το βαζουν για να μας προκαλεσουν στειρότητα και να μας κατακτησουν οι μουσουλμανοι..

 19. avatar γιαννης χανια

  ΜΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ YOUTUBE ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΓΓΛΙΚΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ.ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟ ΠΟΣΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΕΡΑΙΕΣ.ΣΥΝ ΤΟ ΟΤΙ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΟΠΛΟΥ ΤΩΝ ΗΠΑ.ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ.

  1. avatar Κάππας Κώστας

   Τα video είναι η προσωπικπη γνώμη του καθενός χωρίς διαδικασία κρίσης. Οι μόνες αξιόπιστες πηγές είναι τα επιστημονικά περιοδικά με υψηλό Impact Factor και σύστημα κριτών και οι εξειδικευμένες στο θέμα επιστημονικές ενώσεις (π.χ. Η Ενωση Φυσικών Ιατρικής Ελλάδος - ΕΦΙΕ και η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας - ΕΕΑΕ και όχι η Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών).

  2. avatar supi

   Εγώ πάντως θα πιστέψω τον Γιάννη από τα Χανιά και όχι τον επιστήμονα!!! Ο Γιάννης δεν έχασε χρόνο σπουδάζοντας !!! Τα είδε στο youtube !!! O Γιάννης είναι έξυπνος!!Ο επιστήμονας όχι !!

   1. avatar criskaltses (merry christmas, merry criskalts, ho ho ho)

    ολο κοτσανες εισαι τρολακι.....ακους εκει ΄΄επιστημονας΄΄......δεν υπαρχουν επιστημονες στο ελλαδισταν ρεεεεεεε

   2. avatar γιαννης χανια

    ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΑ ΛΕΝΕ.ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.ΕΣΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΤΟ 2020 ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΥΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΑΚΗ.
    ΕΞΑΛΛΟΥ ΑΝ ΠΡΟΣΕΞΕΙΣ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙΕΙ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΑΝΤΕΧΕΙ.!!!!!

 20. avatar GiTzo

  Εξυπνάδες...
  Τα όρια τα είδες;; Είναι από 20 έως 30 φορές πιο χαμηλά από τα επιτρεπτά.
  Μάθε να διαβάζεις και να μη πετάς κοτσάνες.

  1. avatar criskaltses (merry christmas, merry criskalts, ho ho ho)

   ναι ναι..... αφου μετρησαν τα ΄΄ορια΄΄ και αφου ειναι ΄΄κατω απο τα επιτρεπτα΄΄.....ε....
   και ποιος εκανε τις μετρησεις αυτες χρυσο μου; ε; α....α...... η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ....οι ελληναρες δημοσιοι διεφθαρμενοι ουγκ υπαλληλοι!!!!
   σωθηκαμε τωρα!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...