Ο Έλληνας δισεκατομμυριούχος που επενδύει στην Ελλάδα

Ποιος είναι ο Πήτερ Λιβανός, ο εφοπλιστής που φιγουράρει στη λίστα της Lloyd’s


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
0:03
11/03/2017
Ο Έλληνας δισεκατομμυριούχος που επενδύει στην Ελλάδα
53
loading

Στο μεγάλο ερώτημα που βασανίζει τα χείλη του οικονομικού κόσμου «ποιος επιχειρηματίας που δεν έχει εμπλοκή στην Ελλάδα θα αποφασίσει να επενδύσει σήμερα στη χώρα» έρχεται να απαντήσει ο Έλληνας δισεκατομμυριούχος εφοπλιστής Πήτερ Λιβανός.

Ο γνωστός επιχειρηματίας, που αποτελεί τον συνεχιστή μιας θαλάσσιας αυτοκρατορίας, και τον οποίο αποκαλούν στο εξωτερικό «Greek shipping tycoon», συνεχίζει να κινείται αθόρυβα και απαντάει με πράξεις στο ερώτημα για τις επενδύσεις στην Ελλάδα.

Βλέποντας τις τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητες στο χώρο του υγροποιημένου φυσικού αερίου, μπήκε δυναμικά μέσω της Gaslog Ltd, με ποσοστό 20% στο μετοχικό κεφάλαιο της ελληνικής Gastrade.

Πρόκειται για μια συμφωνία, που αναμφίβολα αποτελεί την πρώτη μεγάλη επένδυση Έλληνα εφοπλιστή στην Ελλάδα και, ταυτόχρονα, σημαντική ψήφο εμπιστοσύνης για το σύνολο της ελληνικής οικονομίας που χρειάζεται και διψάει για επενδυτές.

Άλλωστε για οποιαδήποτε οικονομία του κόσμου αποτελεί «ατού» να μπαίνει ενεργά με επενδύσεις ένας άνθρωπος όπως ο Πήτερ Λιβανός, ένας Έλληνας πλοιοκτήτης τρίτης γενιάς, με βαρύ όνομα και στον ναυτιλιακό χώρο.

Το όνομά του φιγουράρει ανάμεσα στις 100 σημαντικότερες προσωπικότητες της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας, και πιο συγκεκριμένα στην 23η θέση της Lloyd’s List.

PLOISAO3

Ο εφοπλιστής, έχοντας αποχωρήσει από το 2005 από τα τάνκερ, διατηρεί παρουσία τόσο στο ξηρό φορτίο, μέσω της Drylog με 30 φορτηγά πλοία, όσο και στο LNG μέσω της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο της Νέα Υόρκης GasLog με συνολικά 27 πλοία (22 πλοία στο νερό και 5 υπό παραλαβή έως το 2019). Ο ίδιος, δεν κρύβει ότι θεωρεί το LNG το μέλλον της ναυτιλίας, βλέποντας θετικές προοπτικές ανάπτυξης για την επόμενη δεκαετία.

Οι δουλειές του Πήτερ Λιβανού στην Ελλάδα με την Gastrade

Στα τέλη του 2016, λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα, η μεγάλη επιχειρηματική είδηση έσκασε σαν «βόμβα» στα δημοσιογραφικά γραφεία. H Ελληνική εταιρεία Gastrade Α.Ε. ανακοίνωσε εκείνη την ημέρα την υπογραφή συμφωνίας για την απόκτηση του 20% του μετοχικού της κεφαλαίου από την GasLog Ltd.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς ναυτιλιακές εταιρείες που κατασκευάζει, κατέχει και διαχειρίζεται συνολικά 27 πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG).

Η άφιξη της στην Ελλάδα και η συνεργασία με την ελληνική Gastrade, που αναπτύσσει στην θαλάσσια περιοχή της Αλεξανδρούπολης έναν υπεράκτιο πλωτό σταθμό υποδοχής, προσωρινής αποθήκευσης και αεριοποίησης Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) που θα αποτελέσει μια νέα πύλη εισόδου φυσικού αερίου στις αγορές της Νοτιοανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης, αποτέλεσε μια ιδιαίτερα θετική είδηση για την ελληνική οικονομία.

PLOISAO2

Το έργο, που οι Τούρκοι τρέχουν να αντιγράψουν με γρήγορους ρυθμούς, θα εγκατασταθεί 17,6 χλμ. νοτιοδυτικά του λιμένα της Αλεξανδρούπολης και θα έχει αποθηκευτικούς χώρους 170.000 κυβικών μέτρων και δυνατότητα παροχής φυσικού αερίου 6,1 δισ. κυβικών μέτρων ετησίως.

Η πλωτή μονάδα θα συνδέεται με το Εθνικό Σύστημα Φυσικού Αερίου με αγωγό μήκους 28 χλμ. και μέσω του αγωγού αυτού το αεριοποιημένο LNG θα προωθείται στις αγορές τόσο της Ελλάδας, όσο και της ευρύτερης περιφέρειας και ειδικότερα της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας, της Σερβίας, της Ουγγαρίας αλλά και της Ουκρανίας.

Το έργο συνδυάζεται με τον διασυνδετήριο αγωγό Ελλάδας-Βουλγαρίας (IGB) αλλά και με τον αγωγό TAP. Για τους λόγους αυτούς προσελκύει το ενδιαφέρον μεγάλων νέων διεθνών προμηθευτών LNG, όπως οι Η.Π.Α., η Κύπρος, το Ισραήλ, αλλά και υφιστάμενων όπως το Qatar, η Αίγυπτος, και η Αλγερία, αλλά και μεγάλων εταιρειών εμπορίας LNG.

Ποιος είναι ο billionaire Πήτερ Λιβανός

PLOISAO4

Ο «Greek shipping tycoon», όπως τον αποκαλούν οι γνώστες στο εξωτερικό, με περιουσία που υπολογίζεται στα 3 δισ. ευρώ, πρωταγωνιστεί στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία. Συνεχίζει στα βήματα του πατέρα του, Γιώργου Λιβανού, που είναι θρύλος για την ελληνική ναυτιλία.

Η GasLog είναι η πρώτη ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακή που διαχειρίζεται LNG και είναι εισηγμένη στο αμερικανικό χρηματιστήριο και η δεύτερη σε διεθνές επίπεδο.

Ο Πήτερ Λιβανός είναι γιος του Γιώργου Λιβανού, ενός από τους σημαντικότερους Ελληνες εφοπλιστές. Ο Πήτερ γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη, μαθήτευσε στο διάσημο σχολείο Le Rosey της Ελβετίας, ενώ στα θρανία του Πανεπιστημίου Columbia απέκτησε πανεπιστημιακή παιδεία ώστε να συνεχίσει την οικογενειακή παράδοση.

Σήμερα μαζί με τη σύζυγό του Λάρα και τα τέσσερα παιδιά του ζει στην λίμνη της Γενεύης, αλλά και στο Λονδίνο και στην Αθήνα.

Η αγάπη για την Αston Martin

O Ελληνας billionaire εντυπωσιάζει τους «τζετ σέτερ» όχι μόνο με τα πλοία του και τις επαύλεις του, αλλά και με τη μοναδική συλλογή του από αυτοκίνητα με Bentley, Αston Martin, Rolls Royce και Ferrari, συμμετέχοντας και σε ιστορικά ράλι.

Μάλιστα δε δίστασε πριν από κάποια χρόνια παράλληλα με τα ναυτιλιακά να ασχοληθεί και επαγγελματικά με το χόμπυ του. Ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της εταιρείας Aston Martin Lagonda Ltd. αναλαμβάνοντας την τιμητική θέση του αντιπροέδρου.

Η αγάπη του για τα αυτοκίνητα ήταν και είναι μεγάλη αλλά όταν θεώρησε ότι το εγχείρημα έκανε τον κύκλο του, αποφάσισε να αποχωρήσει και να αφοσιωθεί στην ναυτιλία.

Τα «ιπτάμενα δελφίνια» στον Πειραιά

PLOISAO5

Σήμερα ξεχωριστή θέση στις επιχειρήσεις του έχει η εταιρεία Ceres, την οποία κληρονόμησε από τον πατέρα του. Η πιο γνωστή επιχειρηματική δραστηριότητα της Ceres στη χώρα μας, ήταν τα «ιπτάμενα δελφίνια», που έκαναν την εμφάνισή τους στον Αργοσαρωνικό πριν από πολλά χρόνια, ανατρέποντας «συμβατικούς τρόπους μεταφοράς» δεκαετιών.

Τα γραφεία της βρίσκονται στον Πειραιά και από το 1997 ο Πήτερ ανέλαβε εξ ολοκλήρου το τιμόνι του ναυτιλιακού ομίλου της οικογένειας.

Η Ceres από τότε άφησε την επιβατηγό ναυτιλία και δραστηριοποιήθηκε αποκλειστικά στην ποντοπόρο.

Το χαρακτηριστικό του Πήτερ Λιβανού είναι ότι δεν αρκέστηκε να διατηρήσει απλά την περιουσία και τις δραστηριότητες που παρέλαβε από τον πατέρα του. Ίδρυσε την εταιρεία Seachem την οποία και έκανε έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες παγκοσμίως στα πλοία μεταφοράς χημικών. Είχε βάση τις ΗΠΑ και το Μόντε Κάρλο.

Το 2001 ίδρυσε στον Πειραιά την πρώτη εταιρεία που ανοίγεται στη διαχείριση πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου. Tην GasLog. Παράλληλα, η άλλη εταιρεία του ομίλου, η Seachem, συγχωνεύτηκε με τη νορβηγική Odfjell ASA για να εξελίχθηκε σε πρώτη δύναμη σε παγκόσμιο επίπεδο σε δεξαμενόπλοια μεταφοράς χημικών.

Οι ρίζες από τη Χίο

Οι Ελληνικές ρίζες του Πήτερ Λιβανού κρατούν από τη Χίο. Ο παππούς του, Παναγιώτης Γ. Λιβανός, έφυγε από τα Καρδάμυλα της Χίου και αναζήτησε ως ναυτικός την τύχη του στις ΗΠΑ. Εκεί συνάντησε τη μετέπειτα Αμερικανοϊταλίδα σύζυγό του στη Νέα Ορλεάνη.

Αργότερα ο γιος τους, Γιώργος Π. Λιβανός, πατέρας του Πήτερ επέστρεψαν στα Καρδάμυλα.

O Γιώργος με αμερικανικό διαβατήριο είχε ταυτότητα ελληνική, αφού ο παππούς του τον είχε γράψει στο Μητρώο των Καρδαμύλων. Η Κατοχή τον βρήκε στη Χίο. Ο παππούς του Πήτερ, ενώ είχε καταφέρει να γλιτώσει από τη βύθιση του πλοίου, όπου ήταν πλοίαρχος και το οποίο τορπιλίστηκε από γερμανικά υποβρύχια, επέζησε από τον Εμφύλιο, έχασε όμως τη ζωή του σε αυτοκινητικό δυστύχημα στον Πειραιά.

Δείτε όλα τα θέματα του Weekend

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

53
σχόλια
 1. avatar και για….

  για να μαθαίνετε,γιατί δεν σας τα λέει καλά το κόμμα και ο.....συνδικαλιστής εργατοπατέρας, που παίρνει εκτός τα φακελλάκια και θαλάσσια υπηρεσία ποντοπόρου βλέποντας γκαζάδικο από φωτογραφία, και τυφώνα από την τηλεόραση, τό \'80 ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΝ (ΟΧΙ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΝ) 107.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ναυτικοί ενώ με την τελευταία απόγραφή 4.300 Μπορεί ρε φωστήρες να μου πεί κάποιος με μέσο όρο ΑΜΕΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ 6%, πόσα έπαιρνε το κράτος από107.000 ναυτικούς και πόσα παίρνει τώρα?Να μήν αναφέρω τον οικοδομικό οργασμό και τα παρεμφερή επαγγέλματα απο το χρήμα του ναυτικού,την καταλήστευση του ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΤΟΥ ΝΑΤ (ΜΕ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ) για να πληρώνονται από το ΑΙΜΑ ΜΑΣ παλινοστούντες και ΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΗΦΗΝΕΣ για τα ψηφαλάκια των αρρωστων αρχομανών που ψηφίζατε,για να τρέχετε ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΔΕΥΤΕΡΟ με τζιπάκι ΚΙΑ στην Αράχωβα,αφού όλη τη βδομάδα κάνατε πεντικιούρ στο γραφείο η λείπατε στη λαική κι\'ούτε\'ένα συγνώμη όταν γυρίζατε που σας περίμενα 2 ώρες γι;α να μήν ξανάρθω ....αύριο.Ρε ΑΕΙΣΙΧΤΙΡ ΕΥΡΟΒΛΑΧΑΔΕΡΑ που θα με πείτε και φοροφυγά από πάνω......

 2. avatar αγαπητή Βαρβάρα Πέρσα…..

  καλά θα κάνεις να ενημερώνεσαι καλύτερα από επίσημα στοιχεία,όχι τίποτε άλλο για να μην γίνεσαι εσύ και οι όμοιοί σου,ιδεολογικοκομματικά άρρωστοι....τέλος πάντων... Το φοροφυγάδες ναυτικοί σου το επιστρέφω με το φοροφυγάδες ας πούμε στεριανοί γιατί για να μαθαίνεις οι ναυτικοί από το \'79 που πρωτομπαρκάρισα, παιδί ακόμα μέσα στους ΤΥΦΏΝΕΣ το κράτος με φορολογούσε κατ\'ευθείαν από τις μηνιαίες αποδοχές μου και άλλη μία με φόρο εισοδήματος γιατί δεν μπορούσα να κρύψω τίποτα. Τώρα να θέλεις να μιλήσουμε για το χάλι σας,με στοιχεία, μπορώ να σου σούρω μπόλικα και σε σένα και στους ομοίους πούχετε και το θράσος να μας αποκαλείτε και ...ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ......

 3. avatar retired ch.engineer

  Απο το 1967 ναυτικος κατι γνωριζω και εγω για την εταιρια του Λιβανου, απο τις πιο σοβαρες εταιριες ηταν και πιστευω οτι ειναι . Ο θεος να την εχει καλα αυτη την οικογενεια .Εχει δωσει φαι σε πολλες ελληνικες φαμηλιες. Αφηστε τις σαχλαμαρες και τις ειρωνεις στην ακρη οχι για αυτην την οικογενεια . κτυπατε αλλου΄.

 4. avatar GSi

  Πήτερ, αγόρασε τον Πανιώνιο και φτιάξε εγκαταστάσεις μοαι γήπεδο μέσα στο κτήμα σου στο Πορτο Χέλι!!!!! Τρέλααααααα!!!!!!!

 5. avatar Dimios

  Αν δεν το γνωρίζετε για την Νοτιο Κορέα ο Λιβανος είναι εθνικός τους ήρωας και σταματήστε τα βελασματα θα σας δώσω και στοιχεία

 6. avatar Adis

  Καλησπέρα κ+κ,
  Πολλά και διαφορετικά τα σχόλια εγώ ένα έχω να πω!
  Πως μπορεί κάποιος να κάνει κουμάντο τόσο τεράστιες επιχειρήσεις ⁉και μόνο τον τομέα προσλήψεις και διαχείρισης του προσωπικού
  φτάνει να καταλάβουμε ποσο δύσκολο είναι !

 7. avatar XD

  Προς oustre και ροζ πίθηκος
  Οι πεινασμένοι τρωνε ψωμι απο τα χερια του και ζουν σημερα ολοκληρες οικογενειες με αξιοπρεπεια ανοητοι.Αλλα ετσι ειναι,οι συνδυκαλισταραδες αρχιτεμπελιδες σας πηραν τα μυαλα,και σας γεμισαν με μισος για ολους αυτους που ενω σας δινουν δουλεια,εσεις κοιτατε να βγαλετε τα ματια σας με τα ιδια σας τα χερια.Ροζ πίθηκος, το αν πληρωνει ο καθενας τον φορο που του αναλογει ,δεν ειναι δικο σου θεμα αλλα της εκαστοτε κυβερνησης που εσυ επιλεγεις.Το δικο σου θεμα ειναι να εχεις δουλεια για να μη πεινασουν τα παιδια σου.Οταν ομως ακους οχι μονο εσυ αλλα και πολλοι αλλοι ανεγκεφαλοι,τον καθε βολεψακια εργατοπατερα να λεει οτι επειδη ο εφοπλιστης και καθε μεγαλοεπιχειρηματιας εχει λεφτα,ειναι σωστο να του ζητας περισσοτερα απο αυτα που εκεινος μπορει να σου δωσει,τοτε κινδυνευεις να μεινεις στην ανεργια και την θεση σου να παρει καποιος αλλος ισως \'\'λιγοτερο\'\' εξυπνος.Αυτη τη στιγμη ο βασικος μισθος για το κατωτερο πληρωμα σε βαπορι ειναι 1500€.Ο αριστερος προεδρος των ναυτικων ζητα 3000€ για τον καθε εναν νεομπαρκο δλδ οσα παιρνει και οσα μπορει να δωσει το κρατος σε εναν ικαρο που κυνηγα τους τουρκους στο Αιγαιο.Βγαλτε λοιπον συμπερασμα και μετα ελατε να μας τα ξανα πειτε.

  1. avatar Ροζ πίθηκος

   Ξαναδιάβασε τι έχω γράψει.. Λίγη σκέψη πριν μιλήσεις δεν κάνει κακό.. ή απλα ήθελες να γράψεις άλλο όνομα και έγραψες το δικό μου..

 8. avatar A foreigner’s Love for Greece

  Greeks, unite and support your beautiful country... Greece has given so much to the world for what it is today.... always remember this.

 9. avatar Chong

  Αν κάποιος θέλει να επενδύσει στην Ελλάδα, πόσο καιρό θα του πάρει για τις άδειες, και τα κατάλληλα χαρτιά;
  Εδώ σε θέλω Έλληνα τις μίζας, και τις κουμπαριάς!

 10. avatar Φιλελεύθερος

  Δισεκατομμυριούχος και επενδύει στην Ελλάδα της αριστερίλας?
  Τότε πολύ σύντομα θα γίνει εκατομμυριούχος.

  1. avatar Απα..σε σενα

   Παρε μητσοτακη φιλελευθερε να ζησης.τρια εκατομυρια δανεια για κυρηκα και διακανονισμο πειραιως...μαιμου!παρε και...μαρεβα να...εχουμε

 11. avatar Θανασης1.

  ΕΠΕΙΔΉ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΡΙΣΤΡΕΡΟΙ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ ΕΊΝΑΙ ΈΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ ΚΑΛΆ ΘΑ ΚΆΝΟΥΝ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΎΝ. ΕΠΊΣΗΣ Η ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ Η ΑΡΙΣΤΕΡΉ ΚΑΛΆ ΘΑ ΚΆΝΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΟ ΘΈΜΑ ΠΟΛΎ ΣΟΒΑΡΆ ΔΙΌΤΙ ΜΕΤΆ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΌ ΕΊΝΑΙ ΟΙ ΜΌΝΟΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΎΝ ΝΑ ΔΏΣΟΥΝ ΛΎΣΗ ΣΕ ΌΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΊΣ ΞΕΚΙΝΏΝΤΑΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΊΑ. ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΆ ΜΥΑΛΆ ΣΤΟΥΣ ΠΙΚΡΟΧΟΛΟΥΣ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΥΣ.

 12. avatar Ποντοπόρος

  Μην πιάνεται στο στόμα σας τους ελληνες πλοιοκτητες .Αυτοί έκαναν την περιουσία τους εκτος Ελλάδας σε συνεργασία με τους Έλληνες ναυτικούς. Είναι άξιοι άνθρωποι και δικαιωμα τους να επενδύουν όπου τους συμφέρει.γιατι έτσι δουλεύει η ελεύθερη οικονομία.

  1. avatar Βαρβάρα Πέρσα

   σωστα τα λες! αυτο ομως δεν σημαινει
   οτι ειναι και πατριωτες ευσυνειδητοι που εχουν
   προσφερει κατι στην ελλαδα!
   γιατι σημερα στην ελλαδα : πατριωτης αληθινος ειναι αυτος που πληρωνει φορους /εισφορες , δηλ. αυτος που εισφερει στα ταμεια του κρατους!

   1. avatar Anef

    Απο ποτε ο [...] λεγεται πατριωτης , οχι φορο στην μαφιοζικο ελληνικο κρατος,που δρα σαν νταβατζης του πολιτη .

   2. avatar Όπως όλοι οι άλλοι συνεπείς που χρειάζεται Σόιμπλε για να

    Πληρώσετε φόρους

 13. avatar gus326a

  Τι να επενδύσεις στην Ελλάδα με 5500€ ΕΦΚΑ μόνο το για το Μάρτιο! 1750*2+2000, μωρέ θα τα μαζέψω να φύγω και εγώ.

 14. avatar Carman

  Όλα στραβά τα βλέπουμε σε τούτη χώρα τι ειναι αυτο το πραμα. Τελικά να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα. Γι αυτο μας δουλεύουν όλοι Τούρκοι Αλβανοί Σκοπιανοί κτλ.

 15. avatar A foreigner’s Love for Greece

  God Bless wealthy Greeks who invest in Greece. Greece is revered by the world.

 16. avatar John From NY

  Η έδρα όλων τον βαποριων είναι στην Ελλάδα; Αφαίρεση διαβατηρίου σε οποίον Έλληνα δεν δηλώνει το παγκόσμιο εισόδημα του στην Ελλάδα. Αν ζει έξω πρέπει να είναι στην ΔΟΥ κατοίκων εξωτερικού. Να μας δώσουν στοιχεία αν είναι οφσορ η Ελλάδα ο Κύριος Λιβανος. Έχω βαρεθεί τα παραμύθια και τους τσάμπα μάγκες. Αυτοί όλοι στην ναυτιλία που τους ξέρω από κοντά πολύ καλά καυχιούνται συνέχεια που δηλώνουν τα πάντα σε οφσορ και δεν πληρώνουν μια! Αυτή όχι μόνο δεν βοηθανε αλλά συνολικά μπαίνουμε μέσα! Αν δείτε ποσο φόρο γλιτώνουν και ποσά δίνουν πίσω θα πάθετε πλάκα! Μιλάμε για +200 εκατομμύρια σε φόρους και -20εκ. Σε τίποτα δωρεές που και αυτές εκπίπτουν από την φορολόγηση! Δηλαδή θα τα πάρουν πίσω μετά! Απίστευτα πράγματα και στην Ελλάδα τρώμε αμάσητο το σανό! Και όχι τίποτα ανέκαθεν όλοι αυτοί και όσοι άλλοι έκλεβαν και κλέβουν είναι θεοί! Μετά λέμε φταίει το κράτος όταν ο μέσος Έλληνας έχει πρότυπο κάτι τέτοια άτομα! Ααα και μιας και το ανοίξατε το θέμα να μας πείτε και τι πραγματικά μεταφέρουν οι ναυτιλιακές με τις δεκάδες οφσορ...γιατί με τα ναύλα σε τόσο χαμηλά επίπεδα δεν βγαίνει κέρδος. Καλά αν πλήρωναν και κανα 30-40% θα είχαν χρεωκοπήσει όλοι τους! Δηλαδή όλοι οι νόμιμοι επιχείρηματιες είναι κορόιδα έτσι;

  1. avatar ΣΑΛΑΧΙ

   Κάτσε μέσα στη μιζέρια σου εσύ.

   1. avatar John From NY

    Εγώ μια χαρά είμαι εδώ και δεν δίνω μια στο Ελληνικό κράτος. Έρχομαι στο εξοχικό διακοπές κάθε χρόνο και βγαίνω για φαγητό μαζί με τους επιχειρηματίες που και αυτοί δεν δίνουν μία. Τα πίνουμε και γελάμε με το πόσο κορόιδα είναι οι Έλληνες να πληρώνουν όλους αυτούς τους φόρους και να δέχονται να δουλέψουν με 700 ευρώ. 700 ευρώ ούτε Μεξικανός δεν παίρνει που δεν έχει τελειώσει ούτε δημοτικό! Μιλάμε το γέλιο που ρίχνουμε δεν λέγεται. Μετά αφού κάνουμε λογαριασμό 200 ευρώ αφήνουμε και 1 ευρώ φιλοδώρημα μην μας πουν και γύφτους. Εγώ για εσάς τα γράφω μπας και ξυπνήσετε αλλά τίποτα σας αρέσει να είστε θύματα. Ενδεικτικά σας λέω ότι ΦΠΑ σε πάρα πολλές πολιτείες εδώ είναι 5-6% και πολλά είδη δεν έχουν καν φόρο. Στην Ελλάδα έχουν βρει 100 τρόπους για να ξεζουμίζουν την μεσαία τάξη και όλοι οι άλλοι την βγάζουν καθαρή! Φανταστείτε που θα είναι η χώρα σε 10 χρόνια αν έχετε για πρότυπο τέτοια άτομα που γελάνε με την κατάντια σας.

    1. avatar ΣΑΛΑΧΙ

     Συγχαρητήρια για την εξυπνάδα σου Johnny.

  2. avatar John From NY

   Καταρχήν να δώσω συγχαρητήρια που το site περασε το σχόλιο! Στα άλλα site αυτά τα κόβουν ειδικά όταν τα γράφω για εφοπλιστές που έχουν ομάδες. Θα ήθελα να μου γράψετε όλοι εσείς με τις αρνητικές αν έχετε δουλέψει στην ναυτιλία και αν μπορείτε να μας πείτε αν το καράβι που δουλεύατε δήλωνε τα ναύλα στην Ελλάδα ή γενικά αν τα ναύλα εμφανίζονταν στην εταιρεία και όχι μόνο στην εταιρεία του βαποριού. [...]. Μετά το τιμολόγιο σε πια εταιρεία το έκοβαν; Την Ελληνική ή του βαποριού που είναι δηλωμένο στη Χιλή, Παναμά, κλπ; Και στην Ελλάδα το προσωπικό τους κότερο μήπως και αυτό είναι δηλωμένο οφσορ; Μήπως λέω μήπως βάζουν transit πετρέλαιο αφορολόγητο; Τα αμάξια, τα σπίτια ακόμα και τα πούρα μήπως τα δηλώνουν εταιρικά έξοδα στις οφσορ; Θα ήθελα ένας από όλους αυτούς να βγει να πει παιδιά εμείς βοηθάμε το Ελληνικό κράτος. Το 2016 είχαμε έσοδα 500 εκατομμύρια και πληρώσαμε 150 εκατομμύρια σε φόρους...άντε ας πλήρωσαν 100εκατομμύρια χαλάλι τους. Εσείς τι νομίζετε ότι πλήρωσαν και πόσο φόρο γλίτωσαν; Αντί να πάρουμε 100εκ στο τέλος μπαίνουμε μέσα γιατί όλα που έχουν Ελλάδα δεν πληρώνουν τιποτα.[...]

  3. avatar Βαρβάρα Πέρσα

   απο τις αρνητικες που σου εχουν βαλει τα σανοφαγα , καταλαβαινεις ποσο σωστο ειναι αυτο που εγραψες!
   ολοσωστα τα γραφεις! ασε τα σανοφαγα να βελαζουν.....μπεεε....μπεεε...μπεεεε
   αυτα πιστευουν ακομα οτι χωρις δανειοδοτηση απο ΔΝΤ-ΕΕ, μπορει το κρατος να σταθει ορθιο εστω και για 1 εβδομαδα.......

  4. avatar Ξελιγωμενος

   Τι λες ρε? Πως χωρεσες τοσες βλακειες σε τοσο μικρο κειμενο?

  5. avatar Μιχαλης Γ.

   Καλα απο μυαλο .... αστροπελεκι δικε μου

   1. avatar Βαρβάρα Πέρσα

    μπεεεε....μπεεεεε....μπεεεεε,
    σιγουρα εσυ σανοφαγο μου
    πιστευεις και οτι θα σε βγαλει απο τα μνημονια ο κουλης της ΝΔ που θα ψηφισεις.....

    1. avatar Nelly’s

     Κάθε φορά, αντί να εκφέρεις μια τεκμηριωμένη γνώμη-οποιαδήποτε, δικαίωμά σου είναι να έχεις την προσωπική σου γνώμη, αυτός είναι ο ρόλος του φόρουμ- βελάζεις;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;Να ξέρεις ότι αποκαλύπτει πολλά για τον χαρακτήρα σου και την αντίληψή σου για τους άλλους. Εσύ στην κορυφή και οι άλλοι πρόβατα (μέχρι εκεί φτάνει το ειρωνικό σου πνεύμα- να ξέρεις ότι και το χιούμορ θέλει καλλιέργεια). Με τη διαφορά ότι στο τέλος εσύ έχεις καταντήσει σε όλες τις αναρτήσεις σου να βελάζεις.

    2. avatar Μιχαλης Γ.

     Επειδη δεν θελω να σε αρχισω με διαφορους σεξισμους και αλλες τινες λεπτες εκφρασεις , σου λεω μονο οτι το προβλημα σου πρεπει να το βαλεις σε προτεραιοτητα . Φιλικα

  6. avatar ροζ πίθηκος

   Για πές μας ρε μεγάλε με στοιχεία τι δωρεές έχει κάνει και τι φόρο έχει γλυτώσει. Επίσης πές μας τί φόρους μπορούσε να είχε γλυτώσει αν ήθελε έχοντας όλες τις εταιρίες του στο εξωτερικό όπου γεννήθηκε, μεγάλωσε και έχει τις επιχειρήσεις του. Πές μας εσύ αν παίρνεις απόδειξη απο όλα τα είδη που αγοράζεις πάντα. Επίσης πές μας το πόσα εκατομμύρια έδωσε για να χτίσει ολόκληρο κτίριο και να εξοπλήσει μια ολόκληρη κλινική στο Σωτηρία με εντατική, αίθουσες για φοιτητές, δωμάτια ασθενών και όλα τα απαραίτητα μηχανήματα και πόσα γλύτωσε απο την εφορία για αυτό, πόσους μισθούς πληρώνει στα κρυφά με τις χορηγές του, τί προνόμια έχουν οι εργαζόμενοι σε αυτόν και τί γλυτώνει όταν σπουδάζει τα παιδιά τους με δικά του έξοδα, πες μας πόσα έχεις δώσει εσύ στο κράτος για φόρους και πόσα έχει δώσει αυτός συνολικά και τέλος πές μας πότε θα αλλάξεις την νοοτροπία σου εσύ και μερικά εκατ. ακόμα Ελλεηνες και Ελλεηνίδες μπάς και σωθεί αυτός ό τόπος.

   1. avatar Adis

    Να ρωτήσω κάτι ,
    Έχεις εσι πληροφορίες ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος χρωστάει στην Ελλάδα σε τράπεζες ?! δηλαδή έκανε την περιουσία του απο λεφτά που ψάχνει το κράτος ?!
    Μην ασχολείστε με ανθρώπους σε αυτό το επίπεδο ,να ασχολείστε με μπακάληδες που δεν επιστρέφουν ποτε τα λεφτά που δανείζονται στις τράπεζες της Ελλάδας ,
    και δεν μπορούν να κάνουνε κουμάντο ούτε στο σπίτι τους! όχι στη διοίκηση κάποιας
    επιχείρησης

    1. avatar Ροζ πίθηκος

     Εγώ ασχολήθηκα με αυτόν? Αυτόν που τον κράζει κράζω.. ξαναδιάβασε και θα καταλάβεις τι λέω...

     1. avatar Adis

      Σορι !εκανα λάθος .
      Δεν πειράζει ,το σχόλιο είναι γ\'αυτους που ασχολούνται με κάθε έναν απο αυτούς τους
      Επιχειρηματίαις.

  7. avatar oustre

   Δυστηχώς όπως τα λες είναι και το χειρότερο ότι οι πεινασμένοι τους θαυμάζουν:)

  8. avatar εφοπλιστης

   Δηλαδη εσυ θεωρεις κλεφτη καποιον που δεν βγαζει χρηματα στην ελλαδα και αντιθετως φερνει πληρωνωντας μισθους κτλπ και θελεις να σου δινει οτι βγαζει απο το εξωτερικο, νταβατζιλιδικα και με τετοια νοοτροπια θελεις να παμε μπροστα; Ολοι οι ασχετοι με την ναυτηλια μπαινουν και εκφερουν γνωμη δεν εχετε καταλαβει οτι ο εφοπλησμος μονο κερδος ειναι για μια χωρα που ειναι τελειωμενη για μενα κοροιδα πιανονται οσοι εφοπλιστες παραμενουν με ελληνικη εδρα η πιο ασυμφορη εδρα ειναι και μετα σας ενοχλει που δεν δινουν σε κηφινες τα μισα τους κερδη το ιδιο βεβαια ισχυει και για τους ναυτικους που πολλοι ασχετοι πιανουν στο στομα τους

   1. avatar John From NY

    Στην Αμερική όταν έχεις μπλε διαβατήριο πρέπει να δηλώνεις το παγκόσμιο εισόδημά σου στην Αμερική ανεξάρτητα με το που ζεις. Απλά πράγματα. Κοιτάνε αν έχεις πληρώσει φόρο εκεί που ζεις και αν δεν πλήρωσες αρκετά σε φορολογεί η Αμερική. Κάποιες φορές φορολογείσαι διπλά.Αν δεν θες δίνεις το διαβατήριό σου πίσω.

 17. ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ.

  1. avatar olymbitis

   Και βαριά......αβάσταχτη φορολογία

  2. avatar Chief Engineer

   Με αυτη τη φορολογια που ειναι μεγαλύτερη και απο αυτη που εχουν οι εφοπλιστες στο city του Λονδίνου δεν νομιζω οτι θα επενδυσει κανενας.Γιαυτο και ο Λιβανος εβγαλε την ελληνικη σημαια απο τα καραβια της gaslog και εβαλε αυτη της μαλτας.

   1. avatar Koronas

    Ο Λίβανος έχει βγάλει την ελληνική σημαία προ πολλού και καλά έχει κάνει με τους [...] που έχουμα εδώ και τις αλλαγές στην φορολογία κάθε χρόνο! Όσο για την σημαία είναι βερμουδα μην λέμε ότι θέλουμε

    1. avatar Βαρβάρα Πέρσα

     μην απαντας στον κατ\' επαγγελμα φοροφυγα ελληνα ναυτικο!

     1. avatar Τσαπεκο

      Το ελληνικό πλοίο κινείται μεταξύ διαφθοράς και εκβιασμού....Τα συμπεράσματα δικά σας!!!
      Κουβέντα για τους Έλληνες ναυτικούς,οι μόνοι που φορολογουνται
      παγκοσμιος μεταξύ όλων αυτών των τυχάρπαστων λαών που οι εφοπλιστές μας κατέβασαν από τα δέντρα κ τους έβαλαν στα καράβια......

     2. avatar DNP

      Και γιατί να φέρνουν τα χρήματα τους στην Ελλάδα ποντοπόροι εφοπλιστές ξένοι υπήκοοι, οι έλληνες ναυτικοί που εργάζονται σε ξένες ναυτιλίες (Νορβηγίας, Σουηδίας, Ολλανδίας) και οι πρόσφατα νεταναστεύσαντες έλληνες απασχολούμενοι έξω; Για να συντηρούν ένα αναποτελεσματικό Κράτος, τους λαθρομετανάστες ή την καφρίλα των ιδεοληπτικών αριστερών; Για να τσοντάρουν στην ενίσχυση των ελληνικών τραπεζών που έδιναν δάνεια μέχρι και σε εργολάβους, μανάβηδες, μόνιμους επισμηνίες, και έγιναν εκδότες για τρία τέρμινα; Στους άεργους ανεπάγγελτους κολλητούς πολιτικάντηδων που έγιναν εκδότες life style Τύπου; Σε φτωχούληδες βιομήχανους διαφημιστές, φαρμακέμπορους κλινικάρχες και εισαγωγείς που τα έβαζαν στο «παντελόνι» και τα έσπρωχναν σε Offshore; Ή μηπως για να προσφέρουν τζάμπα χρήμα μέσα από ένα αναμενόμενο bail in - κούρεμα καταθέσεων; Εσείς τι κάνατε όταν τα μαθαίνατε αυτά; Καφετέρια και φραπέ μόνο; Διαδηλώσεις μόνο όταν σας έκοψαν την τζάμπα καλοπέραση; Καταντήσατε τόσο απεχθείς που πλην λίγοι έλληνες εκτός Ελλάδας, όσοι έχουν συγγενείς στην Ελλάδα, οι υπόλοιποι δεν δίνουν ούτε μια σταγόνα ενδιαφέροντος. Λίγοι μπαίνουμε καθημερινά σε ελληνικά site επειδή ακόμη μας θλίβει η πατρίδα μας. Είμαστε λίγοι και διαρκώς γινόμαστε λιγότεροι από τις ανοησίες που διαβάζουμε ότι κάνετε, άλλος λίγο άλλος πολύ, όλοι σας εκεί, αντί να συσπειρωθείτε όλοι σε κοινό αγώνα έξω από προσωπικά συμφέροντα και κόμματα για να βγάλετε την χώρα σας από την αναξιοπρεπή και επικίνδυνη θέση που την ρίξατε

     3. avatar Άνεργος επιχειρηματίας.

      Εσύ τι δουλειά κάνεις και πόσα δηλώνεις?

     4. avatar DNP

      Ο Λιβανός θέλει να νοιώθει έλληνας, όχι μόνο να δηλώνει απόγονος έλληνα. Είναι γεννημένος στις ΗΠΑ όπως και ο πατέρας του. Το ίδιο συμβαίνει και με τους περισσότερους έλληνες εφοπλιστές της ποντοπόρου ναυτιλίας. Γέννημα θρέμμα βρετανοί αμερικανοί. Τα πλοία τους εξυπηρετούν διεθνείς συμφωνίες μεταφοράς φορτίων (ναυλοσύμφωνα) που ουδέποτε είχαν την παραμικρή ανάμιξη κάποια ιδιωτικά ή εθνικά ελληνικά συμφέροντα πωλητών και παραληπτών. Πληρώνουν εταιρικούς και φόρους και φόρους δηλωμένων εισοδημάτων σε Βρετανία ΗΠΑ Γαλλία και αλλού όπου εδρεύουν και κατοικούν. Γιατί να πληρώνουν και στην Ελλάδα; Σας το χρωστάνε; Οι έλληνες ναυτικοί πάλι δεν είναι επαγγελματίες φοροφυγάδες όπως τους αποκαλείς. Έφερναν και φέρνουν συνάλλαγμα που θα μπορούσαν δικαιωματικά να μην το φέρνουν γι’ αυτό και τους είχαν από δεκαετία ’50 με χαμηλή φορολόγηση. Θα μπορούσαν και να μην ταξιδεύουν με ελληνικές σημαίες μετά την απόκτηση και του ανώτερου διπλώματος τους. Κράξε τους δικούς σου, τους ελληνάρες επιχειρηματίες, εκδότες, κατασκευαστές που κάνουν δόλιες πτωχεύσεις. Κράξε και τον κάθε εμποράκο και μικροεπιχειρηματία, ελεύθερο επαγγελματία, αγρότη, μαστοράτζα, κλπ που από δεκαετίες πριν την φοροδιαφυγή την είχαν αναγάγει σε άγιο των αγίων τους. Να σχολιάζεις, αλλά πριν να έχεις και σωστή πληροφόρηση. Αλλιώς καταντάς γελοιότητα αυτό δηλαδή που παρουσιάζεις.

     5. avatar John From NY

      Θες να μας πεις ότι δεν έχει Ελληνικό διαβατήριο; Αν είναι έτσι μαζί σου. Αν έχει όμως πρέπει να είναι στην ΔΟΥ κατοίκων εξωτερικού με χαρτί ότι φορολογείτε σε άλλη χώρα. Αν ήταν Αμερικανός το παγκόσμιο εισόδημα φορολογείτε Αμερική άσχετα με το που ζεις. Δηλώνεις όλες τις οφσορ και φορολογείτε το εισόδημα. Αυτά ισχύουν 100% για όλους. Οποίος Αμερικανός ζει μόνιμα ας πούμε Ντουμπάϊ πληρώνει φόρο στην Αμερική κανονικότατα άσχετα αν το Ντουμπάϊ είναι 0%! Έτσι πρέπει να γίνετε και Ελλάδα. Όχι δηλώνει ο άλλος κάτοικος Μπαχαμες και δεν πληρώνει τίποτα. Επίσης όταν μεταφέρεις χρήμα εδώ πάνω από ένα ποσο θέλουν αποδεικτικά ότι είναι νόμιμο. Θα μας πεις αν στην Ελλάδα κάνουν έλεγχο στο τι μεταφέρει και πως το έβγαλε; Τι σημαίνει δηλαδή ότι είναι κάποιος με όνομα; Δηλαδή νομίζεις εδώ παίρνουν τηλέφωνο και λένε είμαι ο Λιβανος αφήστε να περάσει το έμβασμα; Ξέρω εκατομμυριούχους εδώ που μετά την αλλαγή του νόμου μένουν Φλόριντα για να έχουν λίγοτερη φορολόγηση αλλά το 0% πάει τελείωσε. Η μόνη χώρα στον δυτικό κόσμο που δεν ελέγχει τους Επιχειρηματιες είναι η Ελλάδα εκτός αν είσαι κανένας μπακάλης

     6. avatar DNP

      Ψάχνεις για κουβέντα μεγάλε. Ούτε «σου είπα» σύμφωνα με το σχόλιο σου, ούτε και θα σου πω. Γνωρίζω πολύ καλά και την αμερικανική και την βρετανική νομοθεσία εισοδήματος εξ’ ίσου καλά με ναυλώσεις και ναυτικό Δίκαιο. Διάβαζε καλά τα σχόλια του καθενός. Πάμε πάλι. Μάθημα από την αρχή! Όποιος απόγονος έλληνα γεννήθηκε και δραστηριοποιείται σε ξένες χώρες, δεν οφείλει εκτός από χώρα διαμονής και δραστηριοτητας του, να υποβάλει φορολογική δήλωση ή και να χαρίζει δεκάρα στο ελληνικό Κράτος ή στην Μοζαμβίκη ή στο Ουαγκαντούγκου εφ’ όσον δεν δραστηριοποιείται εκεί. Και αν δραστηριοποιείται υπάρχουν ειδικοί νόμοι και επίσημες κρατικές συμβάσεις. Μιλάμε για πολίτες γεννημένους εκτός Ελλάδας που οι περισσότεροι μάλιστα είναι απόγονοι πολιτών επίσης γεννημένων σε ξένες χώρες και υπηκόων σε αυτές. Κάτι που εσύ όπως σε κατάλαβα δεν είσαι. Για μετανάστης στο «αμέρικα» φωνάζεις από μακριά και ίσως τελευταία να έγινες και υπήκοος, όπως δεκαδες χιλιάδες μεξικανοί, κεντροαμερικανοί, ουκρανοί και κάποιοι βαλκάνιοι. Διάβασε ή ενημερώσου σωστά για τους φορολογικούς νόμους που αναφέρονται σε ναυτιλιακές εταιρίες και μετά σχολίαζε. Διάβασα από 11/3 τα «μαργαριτάρια» σου παραπάνω. Γέλασα. Άλλος ένας ανάμεσα στους πολλούς. Απευθύνθηκες όμως σε εμένα με σχόλιο και επειδή δεν αφήνω τα δικά μου [...] να τα κάνει coconuts κανένας, ανταπάντησα. Μέχρι να μάθεις νόμους και κανονισμούς που ελέγχουν το εφοπλιστικό κεφάλαιο και την διεθνή ναυτιλία, ασχολήσου και σχολίαζε για αυτό που βιοπορζεσαι in USA

     7. avatar Aggianis

      Δουλέψτε βρε Έλληνες να πληρώσετε την σύνταξη του πατέρα σας. Κρίμα ειναι. Φευγεται στο εξωτερικό να παρεται λεφτά και εδώ δεν έχει προσωπικό (νούφαρα η ανεργία) μην νιωθεται τόσο κοροιδα αξιζεται και σας δίνουν ψιχουλα, οι εταιρείες είναι όμηροι με τόσα δάνεια, δεν μπορούν να τα κλείσουν εύκολα τα μαγαζιά τους και να την κάνουν, φορτώθηκαν παιδια., Γυναίκα

      και τώρα άντε να ξεφορτωθείς όλα αυτά!! Σαν το αυτοκίνητο λες τι ωραίο είναι και ξεχνάς τα τέλη το τεκμήριο το καύσιμο και πολλα αλλά,,,και πάρε να χεις!! Τα λέει ο Δημάκης (πρώτου να βάλεις την βέρα και να κλαις ολη μερα να σκεφτείς λαϊκά κτλ) μεγάλο κουράγιο εχουν οι επιχειρηματίες να φορτωθούν τόσους εργαζόμενους εγώ ούτε τον εαυτό μου μπορώ να φορτωθω, εφοπλιστές κάποιους που άκουσα κατά καιρούς ότι έκαναν επενδύσεις στην Ελλάδα έσπασαν τα μούτρα τους και από εκατομμυριούχοι πήραν ένα κασελακι με τα κόκαλα τους σε νεκροταφείο, άλλοι με τόση εμπειρία έφαγαν τα μούτρα τους και τον χρόνο τους και τα λεφτά τους, άλλοι πολύ έξυπνοι δεν πέρασαν ούτε με το πιο ταπεινό καραβάκι τους από τα ελληνικά ύδατα ,άλλοι ήταν κόμπλεξ ικοι και θέλαν να έχουν λόγο ως παράγοντες για να τους λιβανιζουν μπηκαν φυλακη, ελληνικός χρυσός πως αντέχει ο ιδιοκτήτης του και δεν τα μαζεύει να φύγει να βρει την ησυχία του.. .Επενδυτής στην Αλβανία (γειτονιά μας), πήρε χαμπάρι τι παίζει πήγε να πάρει άρον άρον τα λεφτά του και η κυβέρνηση δεν του τα έδινε, με το ζόρι έφυγε και από την χωρα!!

     8. avatar Adis

      Καλή απάντηση , και το πιο τρανταχτό τελευταίο παράδειγμα και τεράστιο είναι ο

      !Βερόπουλος !150.000.000 έσωσε λέει την (παρτίδα) το ΜΕΤΡΟ πως ?!αντι να τα χρωστάει ο Βερόπουλος τα χρωστάει τώρα το ΜΕΤΡΟ!

     9. avatar Chief Engineer

      Φοροφυγας ειναι αυτος που δουλευει στη θαλασσα και του παιρνουν το 42%;;;;Ελα και εσυ να κανεις για λιγο τη δουλεια μας αφηνοντας για λιγο τα ντολμαδακια σου και τα λεμε.Τεκμηριωσε μου πως μπορω να κλεψω την εφορια δουλευοντας σε ελληνικη σημαια και εγω θα σου χαρισω τα κλεμενα.Αντε στο καλο σου, εγινε και η καθε κυρατσα εφοριακος.

     10. avatar Πλοίαρχος Ε.Ν. – Υπάλληλος Ναυτ. Εταιρείας

      Μουτζούρη... Άστα αυτά που ξέρεις... Όλο και κάτι παραπάνω βγάζεις.... Ξέρεις εσύ... 😉

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει