Ακόμη κι αν δεν έχετε ταξιδέψει ποτέ μια κάποια από τις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, σίγουρα έχετε ακούσει γι’ αυτές.

Ότι δηλαδή μπορείς να βρεις πολύ φτηνά εισιτήρια, αν είσαι τυχερός και τα κλείσεις αρκετά νωρίς, φυσικά με την προϋπόθεση ότι γνωρίζεις πότε μπορείς να ταξιδέψεις.

Βέβαια, οι «προσφορές» αυτές πολλές φορές ακυρώνονται στην πράξη, μιας και συνήθως απαιτείται να πληρώσεις επιπλέον στην τιμή του εισιτηρίου, για να μπορέσεις να πάρεις μια βαλίτσα μαζί σου, πέραν της μίας και μοναδικής χειραποσκευής. Για την οποία χειραποσκευή, υπάρχει… βεβαίως, βεβαίως… όριο στα κιλά, με αποτέλεσμα, αν η ζυγαριά που τη ζυγίσατε δεν ήταν πολύ καλά ρυθμισμένη –ή αν δεν μπήκατε καν στον κόπο- να βρεθείτε αντιμέτωποι με… μια χρέωση «έκπληξη» για τα παραπάνω κιλά.

Αν είστε κι εσείς ένας από αυτούς, παρακάτω σάς δείχνουμε με ποιον τρόπο μπορείτε να αποφύγετε τις έξτρα χρεώσεις για τις βαλίτσες σας και να ταξιδέψετε… «σαν κύριοι» μόνο με τη χειραποσκευή σας!

Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη φαντασία και φυσικά –απευθυνόμαστε στα κορίτσια- μερικά μαθήματα «αυτοσυγκράτησης»… Για τρεις ημέρες ίσως δεν είναι απαραίτητα τρία ζευγάρια παπούτσια και έξι αλλαξιές ρούχα… Με λίγο αποσμητικό, το αγαπημένο σας μπλουζάκι μπορεί (ω ναι!) να φορεθεί και δύο φορές!

Για όσους/ες όμως δε μπορούν να κάνουν βήμα χωρίς μερικά έξτρα ρουχαλάκια… «για παν ενδεχόμενο»… (αυτή δεν είναι η συνηθέστερη δικαιολογία όταν συνειδητοποιείτε ότι η βαλίτσα σας έχει… φρακάρει;), παρακάτω μπορείτε να δείτε με ποιον τρόπο μπορείτε να πάρετε μαζί σας… ό,τι τραβάει η ψυχή σας!

Ξεκινάμε…

Φορέστε τα! Ναι καλά ακούσατε. Θέλετε για παράδειγμα να πάρετε ένα λεπτό μπουφανάκι και ένα πιο ζεστό.

Άλλωστε έτσι όπως είναι ο καιρός αυτές τις μέρες, πραγματικά δεν ξέρεις τι να φορέσεις. Μια ζέστη, μια κρύο…

Μπορείτε να φορέσετε το λεπτό μπουφανάκι σας, κι από πάνω το χοντρό… μέχρι να περάσετε τον έλεγχο (ξέρετε εκεί που τσεκάρουν αν η χειραποσκευή σας έχει το σωστό βάρος και μέγεθος). Αφού καταφέρετε να περάσετε από εκεί επιτυχώς, μπορείτε κάλλιστα να στριμώξετε ένα από τα δύο ξανά στη βαλίτσα σας, χωρίς να χρειάζεται να το κουβαλάτε επάνω σας.

Υποδυθείτε το στιλίστα! Μερικές ημέρες (ακόμη και μία αρκεί) πριν την αναχώρησή σας, υποδυθείτε τον… στιλίστα. Πάρτε μαζί σας ρούχα που να ταιριάζουν μεταξύ τους και που μπορείτε να συνδυάσετε. Αφήστε την άκρη το καινούριο σας μπλουζάκι, που έδειχνε τόσο τέλειο στη βιτρίνα, αλλά που τώρα δεν μπορείτε να αποφασίσετε με ποιο παντελόνι πηγαίνει καλύτερα! Απλώστε τα ρούχα στο κρεβάτι σας και αρχίστε να φαντάζεστε συνδυασμούς. Επιλέξτε ένα (ή δύο) παντελόνια και μερικά μπλουζάκια που ταιριάζουν μεταξύ τους κι ένα ζευγάρι παπούτσια (ακόμη καλύτερα αν είναι αυτά που θα φοράτε την ημέρα του ταξιδιού) και… είστε έτοιμοι!

Γεμίστε τις τσέπες ενός παλιού μπουφάν με όλα τα βαριά, αλλά απαραίτητα! Πώς θα το καταφέρετε αυτό; Ο πρωταγωνιστής στο παρακάτω βίντεο σας δείχνει τον τρόπο…

Καλό ταξίδι!