Η σαγηνευτική πλανεύτρα της Ηπείρου σημαίνει για τον περαστικό πέντε πράγματα: το Κάστρο, το Ρολόι, τη λίμνη, το νησάκι και την… Κυρά Φροσύνη.

Το καφέ-μύθος στον μόλο των Ιωαννίνων ασκεί όμως την ίδια ακριβώς έλξη και στον ντόπιο ή τον φοιτητή.

Κυρά Φροσύνη λοιπόν όταν πας στα Γιάννενα για πρώτη φορά, Κυρά Φροσύνη όταν επιστρέψεις στην πόλη, Κυρά Φροσύνη αν είσαι Γιαννιώτης, Κυρά Φροσύνη ακόμα και αν είσαι από το εξωτερικό. Ως εκεί έχει φτάσει η χάρη του all time classic καφέ-μπαρ.

Σημείο αναφοράς στην πόλη εδώ και δεκαετίες, συνδυάζει πράγματα που δεν θα βρεις αλλού στα Γιάννενα, όπως την περίφημη περαντζάδα του μόλου, τη χαλαρωτική θέα στην πάντα ξελογιάστρα Παμβώτιδα και στα καραβάκια που αναχωρούν εκεί δίπλα για το νησάκι.

Βρίσκεται βλέπετε πάνω στον μόλο με τη λίμνη «πιάτο» στα πόδια σου, ένα διαχρονικό παρατηρητήριο των Ιωαννίνων που αναγκάζει όλους σε μια γρήγορη ή λιγότερο γρήγορη στάση, μιας και είναι ανοιχτό ως και τη νύχτα.

Από κει θα δεις τον κόσμο να βολτάρει στο Νο 1 σημείο συνάντησης των Γιαννιωτών, τον μόλο, από κει θα αγναντέψεις τη λίμνη κάτω από τη σκιά του κάστρου, από κει θα ατενίσεις ακόμα και το ηλιοβασίλεμα.

Χάδι για τα μάτια πρωτίστως και δευτερευόντως για τον καφέ ή τις νοστιμιές της, η Κυρά Φροσύνη με την εκπληκτική θέα και την παρεΐστικη ατμόσφαιρα είναι άλλος ένας επιβεβλημένος θεσμός στο ταξίδι στα Γιάννενα…