Η Κύθνος είναι το νησί του Αιγαίου που αποτελεί μια εύκολη λύση για απόδραση από την Αθήνα λόγω της κοντινής του απόστασης. Εκτός όμως από την κοντινή του απόσταση, είναι και το νησί που θα σου προσφέρει πολλές ευκαιρίες για όμορφες στιγμές, πανέμορφες παραλίες και καλό φαγητό.

Και λόγω, λοιπόν, της κοντινής του απόστασης, θα περάσεις ίσως πολλά σαββατοκύριακα εκεί. Σε αυτές σου τις εξορμήσεις θα γνωρίσεις από κοντά και το πανέμορφο πανέμορφο, όπως αναφέρει το exploringgreece.tv χωριό που μοιάζει με λαβύρινθο. Ο λόγος για την Δρυοπίδα. Είναι ένας από τους πιο όμορφους οικισμούς των Κυκλάδων.

Κύθνος: Το χωριό που μοιάζει με λαβύρινθο

Η Δρυοπίδα είναι ένας από τους πιο γνωστούς οικισμούς της Κύθνου που σίγουρα πρέπει να επισκεφθείς αν βρεθείς στο νησί.  Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της είναι ότι αποτελεί το μοναδικό χωριό στο νησί το οποίο δεν είναι ορατό από τη θάλασσα. Στην πραγματικότητα βρίσκεται σε ένα απάνεμο μέρος ανάμεσα σε δύο λόφους οι οποίοι με αυτό τον τρόπο προφυλάσσουν το χωριό από τους αέρηδες.

Ακόμη ένα χαρακτηριστικό, όμως, που έχει κάνει διάσημο το χωριό Δρυοπίδα είναι το γεγονός ότι μοιάζει με λαβύρινθο. Αν περπατήσεις στενά της πιθανόν να βρίσκεσαι στο ίδιο μέρος ξανά και ξανά χωρίς να το καταλαβαίνεις. Θα σου κάνει, επίσης, εντύπωση το γεγονός ότι τα κτήρια δεν έχουν την παραδοσιακή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική.

Θα συναντήσεις κυρίως διώροφα κτίρια με κεραμίδι τα οποία συνθέτουν μια ξεχωριστή και μοναδική εικόνα για Κυκλάδες. Κάποιοι, μάλιστα, υποστηρίζουν ότι οι κάτοικοι του οικισμού είχαν έφεση στην τέχνη της κεραμικής και για αυτό το λόγο τα χρησιμοποιούν ευρέως στα σπίτια τους.

Πώς θα πας στη Δρυοπίδα

Η Δρυοπίδα βρίσκεται όπως είπαμε σε σημείο μη ορατό από τη θάλασσα και είναι σε υψόμετρο 146 μέτρων. Είναι στα μόλις 7 χιλιόμετρα από το λιμάνι του Μέριχα και 8 χιλιόμετρα από την Μεσαριά (Χώρα Κύθνου). Δε θα δυσκολευτείς να φτάσεις εκεί μιας και η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη.

Η Χώρα της Κύθνου είναι επίσης κάτι το ξεχωριστό στο νησί. Μιλάμε για έναν εξολοκλήρου χρωματιστό οικισμό με ιδιαίτερη αισθητική. Θα πιεις τον καφέ σου κάτω από ολάνθιστες βουκαμβίλιες και αν είσαι τυχερός θα απολαύσεις το φεγγάρι στον έναστρο ουρανό σε ένα μοναδικό περιβάλλον. Δοκίμασέ το και θα μας θυμηθείς.