Πρωτοπορώντας για ακόμα μια φορά στο design, την αρχιτεκτονική και το σύγχρονο σχεδιασμό η Κίνα μας παρουσιάζει μια σειρά από νέα πολυτελή ξενοδοχεία!

Εντυπωσιακά κτήρια, πολυτελείς παροχές και υπηρεσίες είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά των νέων ξενοδοχειακών αφίξεων, που είτε έχουν ήδη καλωσορίσει τους πρώτους τους πελάτες, είτε αναμένεται να ανοίξουν τις πύλες τους τα επόμενα χρόνια.

W Σανγκάη

Κατάσταση: Εγκαίνια το 2015
Δωμάτια: 600

Το W Σαγκάη θα υψωθεί πάνω από το Bund, μια σύγχρονη γειτονιά γεμάτη μπαρ και εστιατόρια στις όχθες του ποταμού Huangpu.

Langham Place, Guangzhou

Αρχιτέκτονας: Andrew Bromberg, Aedas International Ltd.
Κατάσταση: Άνοιξε το 2013
Δωμάτια: 500

Το εξωτερικό του Langham Place έχει σχεδιαστεί ώστε να θυμίζει φτερά έτοιμα να πετάξουν, προκαλώντας μια αίσθηση ελευθερίας και άνεσης. Διαθέτει ακόμα τη μεγαλύτερη αίθουσα χορού της πόλης.

W Guangzhou, Guangzhou

Αρχιτέκτονας: Rocco Design Architects Limited
Κατάσταση: Άνοιξε το 2013
Δωμάτια: 317

Χτισμένο στο Pearl River, το ξενοδοχείο W Guangzhou διαθέτει εκπληκτικό σχεδιασμό, συμπεριλαμβανομένης μιας τριώροφης εγκατάστασης καταρράκτη στην είσοδο του και ενός τριώροφου λοφτ, που δεσπόζει στην μια πλευρά του κτηρίου. Το ξενοδοχείο ήταν στην λίστα με τα Κτήρια της Χρονιάς για το 2013 και βραβεύτηκε για το εντυπωσιακό του design.

Sheraton Huzhou Hot Spring Resort, Huzhou

Αρχιτέκτονας: MAD architects
Κατάσταση: Άνοιξε το 2013
Δωμάτια: 321

Κατασκευασμένο από «στρώματα» δαπέδων, που δημιουργούν έναν μεγάλο δακτύλιο, που υψώνεται στην νότια όχθη της λίμνης Taihu Huzhou, αυτό το ξενοδοχείο της αλυσίδας Sheraton κόστισε 15 δισ. δολάρια και κέρδισε τα φλας της δημοσιότητας λόγω του ασυνήθιστου σχεδιασμού του. Η περιοχή που το φιλοξενεί είναι γνωστή για το όμορφα τοπία της, τις ιαματικές πηγές και τα εντυπωσιακά δάση από μπαμπού. Σκηνές από τη βραβευμένη με Όσκαρ ταινία “Τίγρης και Δράκος” γυρίστηκαν στο Huzhou.

MGM Cotai, Macau

Αρχιτέκτονας: Kohn Pedersen Fox
Κατάσταση: Εγκαίνια το 2016
Δωμάτια: 1.600

Το MGM Cotai θα διαθέτει 500 τραπέζια τυχερών παιχνιδιών και 2.500 κουλοχέρηδες. Θα περιλαμβάνει επίσης το υπερπολυτελές θέρετρο The Mansion, όπως και το MGM Grand στο Λας Βέγκας.

Four Seasons Hotel Guangzhou



Αρχιτέκτονας:
Wilkinson Eyre Architects , Hirsch Bedner Associates ( HBA )
Κατάσταση: Άνοιξε 2012
Δωμάτια: 344

Χτισμένο δίπλα στο μεγαλειώδες κτήριο της Όπερας, το οποίο σχεδίασε η διάσημη Zaha Hadid, το Four Seasons στο Guangzhou βρίσκεται στους ορόφους 74-98 του Διεθνούς Κέντρου Οικονομικών του Guangzhou.

Fifth hotel tower, City of Dreams, Μακάο

Αρχιτέκτονας: Zaha Hadid Architects
Κατάσταση: Άνοιγμα 2017
Δωμάτια: 780

Ένα ακόμα κτήριο, που θα συμπεριληφθεί στο συγκρότημα καζίνο και ψυχαγωγίας, City of Dreams, ο πύργος Fifth hotel tower αναμένεται να μοιάζει με το σχήμα οκτώ, τον πι οτυχερό αριθμό στην κινέζικη κουλτούρα. Το ξενοδοχείο θα έχει 40 επίπεδα με βίλες και πολυτελή διαμερίσματα.

InterContinental Sanya Haitang Bay Resort, Sanya

Αρχιτέκτονας: Hirsch Bedner Associates ( HBA )
Κατάσταση: Άνοιξε το 2013
Δωμάτια: 297

Το εστιατόριο Aqua του θέρετρου ( φωτογραφία) βρίσκεται στο εσωτερικό ενός ενυδρείου. Οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν κράτηση στο εστιατόριο για γαμήλιες τελετές ή ένα ρομαντικό δείπνο.

Hotel Eclat Beijing, Πεκίνο

Αρχιτέκτονας: Winston Shu , Principal της Ολοκληρωμένης Design Associates ( IDA )
Κατάσταση: Άνοιξε το 2013
Δωμάτια: 100

Το ξενοδοχείο διαθέτει τη μεγαλύτερη ιδιωτική συλλογή με σύγχρονα έργα τέχνης σε ολόκληρη την Κίνα, με έργα των Salvador Dali, Andy Warhol και πολλών Κινέζων καλλιτεχνών.

Langham Place, Ningbo

Αρχιτέκτονα: Ningbo Jian Gong Limited
Κατάσταση: Εγκαίνια το 2014
Δωμάτια: 143

Το ξενοδοχείο θα διαθέτει τέσσερα εστιατόρια , συμπεριλαμβανομένου του Ming Court, ενός υποκαταστήματος του βραβευμένου με αστέρι Michelin στο Langham Place Mongkok του Χονγκ Κονγκ.

Desert Resort Lotus, Μογγολία

Αρχιτέκτονας: PLaT Architects
Κατάσταση: Κατασκευή ολοκληρωμένη
Δωμάτια: 384

Αποτελώντας μέρος του Xianghawan Resort στην έρημο Kubuqi, το Lotus έχει κατασκευαστεί χωρίς κεραμίδια και τούβλα, αλλά με οικολογικά υλικά, ενώ αξιοποιεί πλήρως την ηλιακή και αιολική ενέργεια.

Yanqi LakeKempinski Hotel, Πεκίνο

Αρχιτέκτονας: Shanghai Huadu Architect Design Co.
Κατάσταση: Εγκαίνια το Μάιο του 2014
Δωμάτια: 595 ( 306 στο κεντρικό ξενοδοχείο, 111 στο Guest House και 178 σε 12 boutique ξενοδοχεία σε ένα ιδιωτικό νησί )

Η μεγαλύτερη περιουσία της αλυσίδας Kempinski στην Κίνα βρίσκεται στη λίμνηYanqi, 60 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης του Πεκίνου και περιλαμβάνει μια μαρίνα και ένα μεγάλο γήπεδο γκολφ. Το κεντρικό κτίριο φωτίζεται τη νύχτα με υδροηλεκτρικής ισχύος φώτα LED.

Dawang Mountain Resort, Changsha

Αρχιτέκτονας: COOP HIMMELB ( L ) AU Wolf D. Prix & Partner ZT GmbH
Κατάσταση: Στο στάδιο του σχεδιασμού
Δωμάτια: 331

Αυτό 120.000 τετραγωνικών μέτρων φουτουριστικό θέρετρο θα βρίσκεται πάνω από ένα παλιό λατομείο εξόρυξης τσιμέντου και μια λίμνη. Θα περιλαμβάνει μια εσωτερική πίστα σκι, θαλάσσιο πάρκο, εμπορικό κέντρο και εστιατόρια. Το ξενοδοχείο θα στεγάζεται σε έναν πύργο 100 μέτρων στο νότιο άκρο της περιοχής.

St. Regis Shenzhen, Shenzhen

Αρχιτέκτονας: Sir Terry Farrell
Κατάσταση: Άνοιξε το 2012
Δωμάτια: 300

Το St. Regis Shenzhen βρίσκεται στην κορυφή του 28ορόφων πύργου Kingkey 100, που είναι ο ψηλότερος στο Shenzhen. Η 28 μέτρων εσωτερική πισίνα του ξενοδοχείου, με παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή, προσφέρει εκπληκτική θέα στην πόλη.


Le Meridien Zhengzhou, Zhengzhou



Αρχιτέκτονας: Neri & Hu
Κατάσταση: Άνοιξε το 2013
Δωμάτια: 350

Ο σχεδιασμός αυτού του 25ορόφων κτηρίου, περιστρέφεται γύρω από ένα κινέζικο λουλούδι το, τοπικό αγριολούλουδο της επαρχίας Henan, όπου και βρίσκεται. Η εξέδρα και ο κεντρικός ανελκυστήρας σχεδιάστηκαν ως μια σπηλιά, εμπνευσμένα από τα Longmen Grottoes.

The Castle Hotel, Dalian

Αρχιτέκτονας: WATG
Κατάσταση: Εγκαίνια το 2014
Δωμάτια: 292

Εμπνευσμένο από τα μεγαλοπρεπή κάστρα της Ευρώπης και με θέα τον κόλπο Xinghai, στην βόρεια οικονομική και τουριστική πρωτεύουσα της Κίνας., το κάστρο διαθέτει τρία εστιατόρια, εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα, γυμναστήριο και σπα.

Angsana Tengchong, Yunnan

Κατάσταση: Άνοιξε το 2013
Δωμάτια: 37 ιδιωτικές κατοικίες και βίλες

Με αρχιτεκτονική εμπνευσμένη από την κλασική κινεζική ποίηση και ζωγραφική , το νέο hot ανοιξιάτικο καταφύγιο έχει 43 εξωτερικές πισίνες και14 περίπτερα spa. Κάθε βίλα διαθέτει τη δική της θερμή πηγή.