Οι λεοπαρδάλεις είναι από τα ζώα που ανυπομονούν να δουν οι περισσότεροι που επιλέγουν να κάνουν ένα σαφάρι στην Αφρική. Όμως αυτό δε σημαίνει ότι εγγυημένα θα συναντήσουν κάποια στο δρόμο τους.

Υπάρχουν όμως ορισμένα μέρη, όπου οι πιθανότητες να βρεθείτε… σε απόσταση αναπνοής από μια λεοπάρδαλη, αυξάνονται πολύ, χάρη στους έμπειρους ξεναγούς και τους οδηγούς που μπορούν να τις… «μυριστούν» από μακριά.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα aluxurytravelblog.com αυτά είναι:

Saruni Samburu, Samburu, Κένυα

Εκτός από ένα από τα καλύτερα «σαφάρι πολυτελείας» της Αφρικής, η περιοχή ενδείκνυται ως τοποθεσία για παρατήρηση λεοπαρδάλεων. Οι ειδικά εκπαιδευμένοι ξεναγοί γνωρίζουν που να κοιτάξουν και διαθέτουν ένα ειδικό χάρισμα στο να εντοπίζουν τον πολύ προσεχτικό αυτό κυνηγό, που ξέρει να κρύβεται καλά (όχι πάντα όμως)!

Londolozi, Sabi Sands, Νότια Αφρική

Υπάρχουν πολλές λεοπαρδάλεις στην περιοχή, οι οποίες δε διστάζουν να πλησιάσουν από κοντά τα οχήματα.

Chinzombo, South Luangwa, Ζάμπια

Η πλούσια βλάστηση της περιοχής προσφέρει το ιδανικό περιβάλλον για τα άγρια αυτά ζώα, με αποτέλεσμα να ζουν πολλά εκεί. Ορισμένοι έχουν καταφέρει να δουν μέχρι και πέντε διαφορετικές μέσα σε μια ημέρα.

Tena Tena, South Luangwa, Ζάμπια

Οι ξεναγοί της κατασκήνωσης Robin Pope φημίζονται για την ικανότητά τους να βλέπουν τις λεοπαρδάλεις, ακόμη κι αν κρύβονται πίσω από πυκνούς θάμνους. Εδώ μπορείτε να ζήσετε μοναδικές εμπειρίες στην άγρια φύση.

Naibor Camp, Masai Mara, Κένυα

Χάρη στο ποτάμι που υπάρχει δίπλα στην κατασκήνωση Naibor Camp, μπορείτε να δείτε πολλά ζώα, ανάμεσα στα οποία φυσικά και λειπαρδάλεις, με τη βοήθεια του οδηγού σας από τη φυλή των Masai ο οποίος θα σας καθοδηγήσει στο ιδανικότερο σημείο.