Η λέξη «καλντέρα» φέρνει αμέσως στο μυαλό την ομορφιά της Σαντορίνης που καθηλώνει όποιον επισκεφτεί το νησί. Η καλντέρα σχηματίσθηκε περίπου το 1613 π.Χ. με την Μινωική έκρηξη και το αποτέλεσμα που άφησε πίσω της είναι εντυπωσιακό σήμερα.

Το περίγραμμα της καλντέρας της Σαντορίνης σχηματίζεται από τα νησιά Σαντορίνη, Ασπρονήσι και Θηρασία. Χιλιάδες τουρίστες φτάνουν κάθε χρόνο στη Σαντορίνη και απαθανατίζουν την άγρια ομορφιά της καλντέρας απολαμβάνοντας το ηλιοβασίλεμα. Το μαγευτικό αυτό νησί των Κυκλάδων αποτελεί εξάλλου πόλο έλξης τουριστών από όλο τον κόσμο που σπεύδουν γι΄ αυτή τη μοναδική, άγρια ομορφιά του.

Αυτό που κάνει το νησί να ξεχωρίζει είναι ότι από τη μια πλευρά θα δει κανείς τη «μαύρη γη» και από την άλλη τα κάτασπρα σπιτάκια της καλντέρας. Τα άγρια ηφαιστειακά γλυπτά με τις λιτές κυκλαδίτικες γραμμές καθιστούν τη Σαντορίνη ένα από τα πιο ξεχωριστά νησιά του Αιγαίου. Ούτως ή άλλως είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο πολύφωτογραφημένα τοπία της Ελλάδας που έχει φιγουράρει σε γνωστές ιστοσελίδες και περιοδικά του εξωτερικού. Φτάνοντας κανείς στο νησί μπορεί να κάτσει και να απολαύσει το φαγητό του ή τον καφέ του με θέα στην καλντέρα των Φηρών, της Οίας, του Ημεροβιγλίου.

Οι ερωτευμένοι συνηθίζουν να πηγαίνουν στο ψηλότερο σημείο της θηραϊκης καλντέρας, στο Ημεροβίγλι. Όπως λένε εξάλλου όσοι έχουν βρεθεί στο νησί, οι εικόνες της Σαντορίνης όταν την αντικρίζουν τα μάτια σου μέσα από την καλντέρα είναι υπέροχες και νιώθει κανείς δέος.

kalntera2 kalntera3 kalntera4 kalntera1