Το πέτρινο δάσος της Μαδαγασκάρης

Εξερεύνηση στο άγριο τοπίο που σμήλευσαν τα στοιχεία της φύσης - Δείτε τις φωτογραφίες


ΤΑΞΙΔΙΠΑΝΟΡΑΜΑ
15:49
02/10/2015
Το πέτρινο δάσος της Μαδαγασκάρης
1
loading

Μυτεροί βράχοι, μικρές γέφυρες πάνω από άγρια βάθη, γκρεμοί 90 μέτρων. Τα απόκοσμα εδάφη της περιοχής Tsingy de Bemaraha στη δυτική πλευρά της Μαδαγασκάρης αναμφίβολα δεν είναι εύκολος προορισμός, ειδικά για όσους φοβούνται τα ύψη.

Το όνομά της περιοχής σημαίνει «εκεί που δεν μπορεί κανείς να περπατήσει ξυπόλυτος» αλλά και με παπούτσια δεν φαίνεται να είναι απλή η εξερεύνησή της.

Μουσώνες, άνεμοι και πλημμύρες σμίλευσαν αυτά τα εντυπωσιακά βράχια με σπηλιές και φαράγγια να σχηματίζονται από κάτω τους.

Για να περάσει κάποιος από εκεί χρειάζονται σκοινιά και ορειβατικός εξοπλισμός ενώ υπάρχουν και στενά περάσματα και γέφυρες για τους λιγότερο τολμηρούς.

Από σχεδόν κάθε σημείο πάντως η θέα είναι μοναδική.

Παρά την απουσία της ανθρώπινης παρέμβασης- ή πιθανότατα χάρη σε αυτή- το πέτρινο λαβυρινθώδες δάσος είναι το σπίτι 11 ειδών λεμούριων και 100 ειδών πουλιών.

madagascar8 madagascar7 madagascar6 madagascar5 madagascar4 madagascar3 madagascar1 madagascar2

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Nick

    με μια πρόχειρη ματιά,το πέτρωμα είναι ο κλασσικός ασβεστόλιθος που έχουμε και εδώ(με μια μικρή πισινή για ηφαιστειακές εκχύσεις). το μυτερό σχήμα απο τα αυλάκια είναι όπως εύκολα συμπεραίνετε απο τη δράση των κατακριμνήσεων

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει