Τα ταξίδια είναι ένα πολύ ακριβό χόμπι. Με πτήσεις, ξενοδοχεία και εστιατόρια είναι πολύ δύσκολο να μείνει κανείς εντός των ορίων του προϋπολογισμού που έχει θέσει.

Ειδικοί σε θέματα τουρισμού έκαναν έρευνα για τις πιο ακριβές χώρες για να πάει κανείς διακοπές. Η έρευνα έγινε ανάμεσα σε 141 χώρες και από τις συγκρίσεις σε εισιτήρια από και προς ΗΠΑ, αλλά και Ευρώπη, αλλά και από τα καθημερινά αγαθά ή τη βενζίνη προκύπτουν οι 20 πιο ακριβές.

Ας δούμε ποιες είναι οι 20 πιο ακριβές χώρες για να επισκεφτεί κάποιος…

Στην 20 θέση συναντάμε την Ιρλανδία. Παρότι οι τιμές των εισιτηρίων είναι αρκετά προσιτές και το ίδιο ισχύει για τα ξενοδοχεία, το πρόβλημα είναι κυρίως η καθημερινότητα. Τα αγαθά και οι υπηρεσίες κοστίζουν 10% ακριβότερα από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στη 19η θέση είναι οι Σεϊχέλες. Το νησί βρίσκεται στον Ινδικό Ωκεανό μεταξύ Σομαλίας και Μαδαγασκάρης. Τα εισιτήρια δεν είναι και πολύ φθηνά, όμως ένα καλό ξενοδοχείο θα σας στοιχίσει πάνω από 350 δολάρια τη βραδιά. Το κόστος ζωής είναι 40% χαμηλότερο από των ΗΠΑ.

Στη 18η θέση βρίσκουμε τον Καναδά και στη 17η τη Μιανμάρ.

Στη 16η θέση με τις ακριβότερες χώρες συναντάμε τη Γερμανία. Αν θέλετε να πάτε διακοπές εκεί, να ξέρετε ότι οι τιμές των εισιτηρίων και των ξενοδοχείων είναι μέτριες, δηλαδή θα βρείτε δωμάτιο σε ξενοδοχεία Α κατηγορίας με λίγο περισσότερα από 120 δολάρια τη βραδιά, ενώ το κόστος αγαθών και υπηρεσιών είναι αντίστοιχο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στη 15η θέση βρίσκεται το Χονγκ Κονγκ και στην 14η η Ισλανδία, ενώ στη 13η είναι τα Μπαρμπέιντος. Στα πανέμορφα νησιά θα βρείτε μέτριες τιμές εισιτηρίων και ακριβά δωμάτια που ξεπερνούν τα 330 δολάρια τη βραδιά, ενώ και η καθημερινότητα δεν είναι καθόλου φθηνή για εξωτικό προορισμό.

Στη 12η θέση είναι η Ολλανδία, στην 11η η Σενεγάλη και στη 10η η Αυστρία.

Στην 9η θέση με τις ακριβότερες χώρες του πλανήτη είναι η γειτονική μας Ιταλία, όπου οι τιμές των εισιτηρίων είναι αρκετά προσιτές και ένα ξενοδοχείο θα στοιχίσει περί τα 170 δολάρια τη βραδιά.

Στην 8η θέση βρίσκουμε τη Σουηδία με πολύ φθηνά εισιτήρια, αλλά ακριβά ξενοδοχεία και υψηλές τιμές σε αγαθά και υπηρεσίες.

Στην 7η θέση είναι η Δανία, στην 6η το Ισραήλ και στην 5η η Νορβηγία. Και για εκεί τα εισιτήρια είναι φθηνά, όμως το δωμάτιο ενός ξενοδοχείου θα σας στοιχίσει περίπου 150 δολάρια τη βραδιά. Όμως τα αγαθά και οι υπηρεσίες είναι πραγματικά πολύ ακριβές. Είναι τουλάχιστον κατά 50% ακριβότερα από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στην 4η θέση βρίσκουμε την Αυστραλία. Οι πτήσεις για την τόσο μακρινή χώρα είναι από τις ακριβότερες στον κόσμο, ενώ οι τιμές των ξενοδοχείων είναι σχετικά προσιτές.

Στην 3η θέση είναι η Γαλλία, με μέτριες τιμές στα εισιτήρια, αλλά για να μείνεις σε ένα καλό ξενοδοχείο πρέπει να πληρώσεις πάνω από 200 δολάρια τη βραδιά. Τα αγαθά και οι υπηρεσίες είναι 10% ακριβότερες από τις ΗΠΑ.

Στη 2η θέση είναι η Βρετανία και αν θέλετε να πάτε, μην πάτε αεροπορικώς. Τα εισιτήρια είναι από τα ακριβότερα στον κόσμο, ενώ τα ξενοδοχεία είναι σχετικά προσιτά. Τα αγαθά και οι υπηρεσίες είναι 10% ακριβότερες από τις ΗΠΑ.

Η ακριβότερη χώρα του πλανήτη είναι φυσικά η Ελβετία. Τα αεροπορικά εισιτήρια είναι φθηνά, όλα τα άλλα όμως είναι φωτιά και λάβρα…