Καμία ακύρωση δεν υπήρξε στις κρατήσεις στα ξενοδοχεία της λίμνης Κερκίνης, παρά τα δεινά που προκάλεσε ο ποταμός Στρυμόνας, πλημμυρίζοντας χιλιάδες καλλιεργήσιμες εκτάσεις στο νομό Σερρών.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη ξενοδοχείων στην περιοχή της λίμνης Γιάννη Ρέκλο, η είδηση για τις πλημμύρες στις Σέρρες προκάλεσε ανησυχία στους επισκέπτες της περιοχής, κυρίως σε αυτούς που έκαναν κρατήσεις για το Πάσχα, χωρίς, όμως, να κάνουν ακυρώσεις.

«Δεν είχαμε καμία ακύρωση στα ξενοδοχεία λόγω του πλημμυρικού φαινομένου στις Σέρρες, τουναντίον παρατηρείται αύξηση. Κάποιοι παίρνουν τηλέφωνο να ενημερωθούν για το πλημμυρικό φαινόμενο του νομού, αλλά έως εκεί. Ακυρώσεις δεν είχαμε, παρά μόνο μία και αυτή ήταν για μετά το Πάσχα» δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Ρέκλος.

Την ίδια ώρα, η πτωτική τάση της στάθμης του νερού της λίμνης Κερκίνης στέλνει ενθαρρυντικά μηνύματα, με το δήμαρχο Ηράκλειας Κλεάνθη Κοτσακιαχίδη, να δηλώνει στο Πρακτορείο ότι «παρά τα ορμητικά νερά του Στρυμόνα, μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει σημειωθεί περαιτέρω οικολογική καταστροφή της λίμνης, πέραν αυτής που σημειώνεται κάθε χρόνο την ίδια εποχή».

Όσον αφορά την αναπαραγωγή των ψαριών στη λίμνη, ο κ. Κοτσακιαχίδης διευκρίνισε ότι «δεν κινδυνεύει λόγω της καθιερωμένης απαγόρευσης αλιείας, η οποία θα είναι σε ισχύει έως και τις 20 Μαΐου».