Πιστή στη στρατηγική της επένδυση, στην ποιοτική ανάπτυξη και επέκταση των δραστηριοτήτων της, που ακολουθεί η Aegean, προχωρά στην αύξηση του στόλου της με 7 επιπλέον ολοκαίνουργια αεροσκάφη Airbus A320 που θα παραλάβει απευθείας από τον κατασκευαστή, ενισχύοντας έτσι τις δυνατότητές  της, αλλά και ένα από τα κύρια ανταγωνιστικά πλεονεκτήματά της, το χαμηλό μέσο όρο ηλικίας του στόλου της.

Η σταθεροποίηση της Ελλάδας με παράλληλη ενίσχυση της τουριστικής ζήτησης, η επιτυχής πορεία της εταιρείας, η ενίσχυση των μεγεθών της μετά την εξαγορά της ΟΑ και η συνεχής επιδίωξη της εταιρείας για παροχή καινοτόμων υπηρεσιών που προσφέρουν αξία στους επιβάτες της,  δημιουργούν τις προϋποθέσεις ώστε να συνεχίσει η Aegean να επενδύει σε μεγαλύτερο στόλο αεροσκαφών.

Η συμφωνία με την Airbus προβλέπει την άμεση ενεργοποίηση της παράδοσης των 5 αεροσκαφών Α320 που είχαν ήδη παραγγελθεί, αλλά η παράδοση των οποίων είχε παγώσει λόγω της κρίσης στην Ελλάδα, αλλά και την παραγγελία επιπλέον 2 αεροσκαφών Airbus A320ceos.  Οι παραδόσεις των 7 νέων αεροσκαφών  θα ξεκινήσουν  τον Ιούνιο του 2015 και θα ολοκληρωθούν στις αρχές του 2016. 

Τα  νέα A320 της Aegean θα είναι πλέον  εξοπλισμένα με τα νέα “Sharklets” στα φτερά των αεροσκαφών και κινητήρες V2500. Τα “Sharklets” είναι  ακροπτερύγια, ύψους 2,4 μέτρων που μειώνουν την κατανάλωση καυσίμων  και εκπομπών ρύπων  κατά μέσο όρο μεταξύ 2-3% ανάλογα με την διάρκεια της πτήσης. 

Αυτά τα αεροσκάφη θα είναι επίσης  τα πρώτα Α320 του στόλου της Aegean που θα έχουν ικανότητα βάρους απογείωσης έως 78 τόνους, επιτρέποντας την επέκταση της εμβέλειας πτήσης,  προσφέροντας έτσι νέες δυνατότητες επέκτασης του δικτύου της ακόμα και όταν οι πτήσεις εκτελούνται από τις πιο νότιες βάσεις της εταιρείας (Ηράκλειο, Ρόδος, ή Λάρνακα).

Ο Πρόεδρος της Aegean κ. Θεόδωρος Βασιλάκης δήλωσε: «Η  Aegean με την απόφαση για παραλαβή των 7 νέων Airbus Α320 αποδεικνύει έμπρακτα για άλλη μια φυρά τη δέσμευσή της για επένδυση στην συνεχή ποιοτική ανάπτυξη της αερομεταφοράς από την χώρα.  Οι δυνατότητες  αυξάνονται  και το ήδη σημαντικό πλεονέκτημα της ηλικίας των αεροσκαφών μας ενισχύεται περισσότερο.  Κάνουμε ότι μπορούμε, για να ενισχύσουμε περισσότερο την ικανοποίηση του επιβάτη μας, αλλά φυσικά και την ανταγωνιστικότητά μας».

Η Aegean σήμερα, με 8 ελληνικές  βάσεις αεροσκαφών για απευθείας πτήσεις  και 205 δρομολόγια εξωτερικού  είναι η μεγαλύτερη ελληνική προσπάθεια που έχει υπάρξει ποτέ στο χώρο των αερομεταφορών.  Ως η πρώτη ελληνική αεροπορική εταιρεία με 13,000,000 διαθέσιμες  θέσεις και 120 προορισμούς, 87 προορισμούς εξωτερικού σε 32 χώρες και 33 προορισμούς στο εσωτερικό, η Aegean έχει ως στόχο τη δυναμική αλλά και ποιοτική επιστροφή της Ελλάδας στον αεροπορικό χάρτη.

Η αεροπορική εταιρεία, κρατώντας σταθερή τη θέσης της στα βραβεία για την  Καλύτερη Περιφερειακή Αεροπορική Εταιρεία στην Ευρώπη, βραβεύτηκε από την SKYTRAX για συνεχόμενη χρονιά και το έτος 2014.

Τα World Airline Awards είναι τα κορυφαία βραβεία κύρους στην αεροπορική βιομηχανία παγκοσμίως και αποτελούν ένα από τα πιο σημαντικά βραβεία σε μία αεροπορική εταιρεία, αφού στηρίζονται αποκλειστικά στη ψήφο των επιβατών.