H τουριστική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη με τον δήμαρχο της πόλης Γιάννη Μπουτάρη, στο υπουργείο Τουρισμού.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ανάπτυξη θεματικών ενοτήτων στον τουρισμό. O κ. Μπουτάρης διατύπωσε προτάσεις για την ανάπτυξη του οινοτουρισμού και αναφέρθηκε σε θέματα που έχουν σχέση με προωθούμενες διατάξεις του νέου τουριστικού νομοσχεδίου.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης σημείωσε, εξάλλου, τις δυνατότητες που έχει η Θεσσαλονίκη στον τομέα του τουρισμού πόλεων, τις προοπτικές που υπάρχουν και αναφέρθηκε στη σημασία συντονισμού του έργου μεταξύ των υπηρεσιών.

Η κ. Κεφαλογιάννη επανέλαβε ότι στις άμεσες προτεραιότητες της εφαρμοζόμενης τουριστικής πολιτικής είναι ο εμπλουτισμός του επιπέδου των προσφερόμενων υπηρεσιών, η ποιοτική βελτίωση και η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου μέσα από την ανάπτυξη των θεματικών ενοτήτων στον τουρισμό, ενώ τόνισε ότι πράγματι από τον καλύτερο συντονισμό εξαρτώνται πολλά για την περαιτέρω ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού.