Με μεγάλη επιτυχία και θερμοκρασίες, που θύμιζαν καλοκαίρι ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα του 2ου Τρίαθλου Σπετσών, «Spetsathlon», του μεγαλύτερου αγώνα τριάθλου της Ελλάδας!

Το κεντρικό σύνθημα «Νίκη είναι η συμμετοχή» κυριάρχησε στις καρδιές όλων, σε έναν αγώνα που προάγει τον αθλητισμό και την ευγενή άμιλλα, αναδεικνύοντας το νησί των Σπετσών ως έναν ιδανικό προορισμό για τη διεξαγωγή μεγάλων αθλητικών γεγονότων.

Με τις συμμετοχές να ξεπερνούν κάθε προσδοκία, περίπου 200 ποδηλάτες βρέθηκαν στην εκκίνηση του αγωνίσματος της πρώτης μέρας, του αγώνα ποδηλασίας, μήκους 25 χλμ, σε μια διαδρομή που χαρακτηρίστηκε άκρως απαιτητική και τεχνική, λόγω και της υψομετρικής διαφοράς.

Στο φετινό αγώνα συμμετείχαν, εκτός συναγωνισμού, ο πρωταθλητής Ελλάδας στην ποδηλασία, Γιάννης Ταμουρίδης, της SP Tableware Pro-Cycling Team, ο επίσης πρωταθλητής Νεόφυτος Σακελλαρίδης και ο Βασίλης Αναστόπουλος, οι οποίοι και «έκοψαν» πρώτοι το νήμα του τερματισμού, κερδίζοντας το χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

Πρώτος με διαφορά τερμάτισε ο ΓιάννηςΤαμουρίδης, ολοκληρώνοντας το γύρο του νησιού σε λιγότερο από 40 λεπτά. Στο τέρμα τον υποδέχθηκε η πρόεδρος της οργανωτικής Επιτροπής και CEO της Communication Lab, Μαρίνα Κουταρέλλη, η οποία μαζί με την 5χρονη Μαρία του απένειμαν το μετάλλιο.

Στο αγωνιστικό κομμάτι το νήμα έκοψε πρώτος ο Γρηγόρης Σουβατζόγλου με χρόνο 42΄19΄΄, τον ακολούθησε ο Δημοσθένης Γκάλης με χρόνο 46΄ 39”, ενώ τρίτος πέρασε τη γραμμή του τερματισμού ο Λάμπρος Αθανασόπουλος.

Στην γενική κατάταξη των γυναικών, πρώτη αναδείχθηκε η Έλενα Κλαπανάρα, δεύτερη η Χάνα Ευκαρπίδου και τρίτη η Όλγα Δελλή.

Ιδιαίτερη κατηγορία ήταν και οι ηλικίες 15-17, μια φετινή προσθήκη στους αγώνες, στην οποία νικητής είναι ο Σωτήρης Σταυρόπουλος για τα αγόρια και η Ελευθερία Λασκαρίδου για τα κορίτσια. Παράλληλα, στην κατηγορία 60+ διακρίθηκαν ο Ξενοφών Λουράντος και η Θεοδώρα Κριεμάδη.

Όλοι οι συμμετέχοντες απόλαυσαν τη δύσκολη διαδρομή, δίνοντας δυναμικό ραντεβού αύριο στον αγώνα Τριάθλου.

Το απόγευμα θα ακολουθήσει και η επίσημη τελετή απονομής των μεταλλίων, ενώ αμέσως μετά οι αθλητές θα πάρουν χρήσιμες πληροφορίες από την Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου και τον πρωταθλητή Γιάννη Ταμουρίδη για την αθλητική πρόκληση που θα ακολυθήσει την Κυριακή.

Η σημερινή μέρα θα ολοκληρωθεί με τη διοργάνωση «Melissa Pasta Night», όπου οι συμμετέχοντες θα τονώσουν τη φυσική τους κατάσταση, καταναλώνοντας τους απαραίτητους για τον αγώνα υδατάνθρακες, για την αυριανή μεγάλη μέρα του τριάθλου.

Αύριο, Κυριακή (27/4) θα διεξαχθούν οι δύο διαδρομές: Spetses Triathlon Sprint (750 μέτρα κολύμπι, 25 χλμ. ποδήλατο & 5 χλμ. τρέξιμο) και Spetses Triathlon Endurance (1500 μέτρα κολύμπι, 50 χλμ. ποδήλατο & 10 χλμ. τρέξιμο).

Η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, Μαρίνα Κουταρέλλη, δήλωσε ενθουσιασμένη για την πρώτη μέρα των αγώνων και δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει θερμά το Δήμο Σπετσών και την ομάδα εθελοντών για τη στήριξη τους.

Το Spetsathlon 2014 διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά στο πανέμορφο νησί των Σπετσών, το Σαββατοκύριακο 25-27 Απριλίου 2014, με την Οργανωτική Επιτροπή να έχει ετοιμάσει ένα τριήμερο γεμάτο προκλήσεις και απαιτήσεις αλλά και πλούσια κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα.

Το μεγάλο αθλητικό γεγονός συνδιοργανώνεται από την εταιρεία Communication Lab και την Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου, η οποία χρησιμοποιώντας την εμπειρία της από τις διεθνείς διοργανώσεις, παρέχει τα εχέγγυα για έναν άψογο από κάθε άποψη αγώνα, οι διαδικασίες του οποίου θα ελέγχονται από τρεις διεθνώς πιστοποιημένους κριτές της Ομοσπονδίας.

Ο Δήμος Σπετσών αλλά και η τοπική κοινωνία αγκαλιάζει τον θεσμό με πάνω από 220 εθελοντές να συμμετέχουν στην διοργάνωση αλλά και τον Εμπορικό Σύλλογο να δίνει δυναμικά το «παρών» παρέχοντας ειδικές τιμές για τους συμμετέχοντες σε καφέ, μπαρ και ξενοδοχεία. Όπως και κάθε χρονιά η Γραμματεία των Αγώνων και το αρχηγείο της Οργανωτικής Επιτροπής θα στηθεί στο Poseidonion Grand Hotel.

Το Spetsathlon τελεί υπό την αιγίδα του Ε.Ο.Τ. και του Δήμου Σπετσών.

Χορηγοί


Telecoms Provider: WIND
Χορηγός: Lucozade
Χορηγός Αθλητικού Υλικού: PUMA
Χορηγός Pasta Night: Melissa
Web Sponsor: Newsbeast
Αθλοθέτης: Αθηνιωτάκης
Supporter: LifeGuard Hellas
Φορέας Πρωτοβουλιών: Poseidonion Grand Hotel