Με τους σημαντικότερους για τον ελληνικό τουρισμό Τour Οperators συναντήθηκε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψής της στο Όσλο. Στο επίκεντρο της συζήτησής τους βρέθηκε η δυνατότητά τους να εμπλουτίσουν τα τουριστικά πακέτα που προσφέρουν ώστε να ενισχύσουν την τουριστική ροή από τη Νορβηγία αλλά και γενικότερα από τις σκανδιναβικές χώρες προς την Ελλάδα.

Ειδικότερα, η κ. Κεφαλογιάννη συναντήθηκε με τη διοίκηση των Τ.Ο’ς: APOLLO , STARTOURS, VING & LILLEPUT και αντάλλαξε απόψεις για την ανάπτυξη νέων προϊόντων καθώς και ταξιδιωτικών προορισμών που θα συμβάλουν στον επιδιωκόμενο, από την Ελλάδα, στόχο επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου.

Παράλληλα, εξετάστηκε και η δυνατότητα ενσωμάτωσης στα προγράμματα των Τ.Ο’ς από Σκανδιναβία, νέων ελληνικών προορισμών όπου αναπτύσσονται ειδικές μορφές τουρισμού όπως City breaks, Αγροτουρισμός και άλλες ειδικές τουριστικές θεματικές προσεγγίσεις.

Ακόμα δόθηκε βαρύτητα και στις ιδιαίτερα δημοφιλείς στις Σκανδιναβικές Χώρες και τη Νορβηγία ειδικότερα, μορφές ειδικού τουρισμού όπως είναι ο ιατρικός τουρισμός.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε η κ. Κεφαλογιάννη από τους Τ.Ο;ς, η τουριστική περίοδος του 2014 αναμένεται ιδιαίτερα καλή για τους ελληνικούς προορισμούς.