Η καρδιά του ελληνικού τουρισμού χτυπά από την Παρασκευή το πρωί στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, όπου πραγματοποιείται η έκθεση για τα ξενοδοχεία και τη μαζική εστίαση HORECA 2014.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποίησε την Παρασκευή το απόγευμα η Υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη. Στο χαιρετισμό της τόνισε ότι για τον ελληνικό τουρισμό, η έκθεση HORECA έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς συμβάλει στην ενημέρωση των επιχειρηματιών, για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών, σε μια εποχή που κύριο ζητούμενο για τον ελληνικό τουρισμό, είναι η βελτίωση της ποιότητας και η παροχή περισσότερων και καλύτερων υπηρεσιών.

Η κ. Κεφαλογιάννη επεσήμανε ότι ο εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων και των ξενοδοχειακών υποδομών, είναι ένα ιδιαίτερα κρίσιμο στοιχείο και είναι η αναγκαία προϋπόθεση, για τη μετάβαση στη νέα εποχή του τουρισμού, που χαρακτηρίζεται από τον διαρκώς αυξανόμενο ανταγωνισμό. Μιλώντας για την πολύ καλή χρονιά του 2013 για τον ελληνικό τουρισμό, η Υπουργός είπε: «Στόχος μας για το 2014 είναι να συνεχίσουμε με αμείωτη ένταση αυτή την επιτυχημένη πορεία».

Ο πρόεδρος της διοργανώτριας εταιρείας της HORECA κ. Νίκος Χουδαλάκης καλωσορίζοντας όλους τους εκθέτες και τους επισκέπτες, τόνισε ότι η HORECA είναι πλέον η μεγαλύτερη έκθεση της χώρας και μια από τις μεγαλύτερες στα Βαλκάνια και ευχαρίστησε την ηγεσία του Τουρισμού και τους τουριστικούς φορείς για την υποστήριξη τους στο θεσμό της έκθεσης.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Εμπορικού και βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, χαιρετώντας την εκδήλωση τόνισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να περιορίσει το ρόλο της σε ένα ρυθμιστικό πλαίσιο, να καθορίσει την πορεία για την ίδρυση και λειτουργία των επιχειρήσεων και να εφαρμόσει ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα. Με αυτές τις προϋποθέσεις οι ιδιωτικές επιχειρήσεις θα βρουν το δρόμο τους. Ο κ. Μίχαλος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την σοβαρή έλλειψη ρευστότητας η οποία απειλεί με λουκέτο ακόμα και τις υγιείς επιχειρήσεις.

Ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου κ. Γιώργος Τσακίρης στον χαιρετισμό του τόνισε την καλή πορεία του ελληνικού τουρισμού, που όπως εκτίμησε θα συνεχιστεί και το 2014.