Μια ακόμη διάκριση προστίθεται στη μακρά λίστα επιτευγμάτων της MidEast. Η εταιρία, έπειτα από διαγωνισμό που διεξήγαγε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος ανάμεσα σε ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις, ξεχώρισε για τις υπηρεσίες που προσφέρει, την ποιότητα των προϊόντων της, αλλά κυρίως για τη βαθιά της γνώση και εμπειρία στον τομέα του προσκυνηματικού τουρισμού.

Κατά τη διάρκεια των 30 χρόνων λειτουργίας της, η MidEast έχει οργανώσει πλήθος εκδρομών, τόσο εγχώριου όσο και εισερχόμενου τουρισμού, με ξεναγήσεις σε μοναστήρια και τόπους ιδιαίτερης σημασίας για τη Χριστιανική πίστη, σε όλη την Ελλάδα όπου το Βυζάντιο, ο Χριστιανισμός και η Ορθοδοξία έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ιστορία και τις εξελίξεις της, αφήνοντας μια πλούσια εθνική κληρονομιά.

Παράλληλα, δείχνοντας σεβασμό στην ιστορία της Ορθοδοξίας, η εταιρία δεν παραλείπει να οργανώνει επισκέψεις σε ιερούς τόπους και μνημεία άλλων χριστιανικών χωρών. Κορωνίδα της δραστηριότητάς της στο χώρο δεν είναι άλλη από το ετήσιο οργανωμένο ταξίδι στο Μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης του Σινά, κατά την εβδομάδα της ονομαστικής εορτής Της.

Η δράση της εταιρίας στον προσκυνηματικό τουρισμό, σφραγίζεται από τη σειρά εντύπων της αφιερωμένη στα προσκυνήματα ανά την Ελλάδα και τις γειτονικές χώρες, στην οποία περιγράφεται η ιστορία τους και η σημασία που έχουν για την Ορθοδοξία. Η σειρά αυτή που αποτελείται από 3 έντυπα, ένα στα ελληνικά, ένα στα αγγλικά και ένα στα ρωσικά, εισέπραξε διθυραμβικά σχόλια για την ποιότητα και την ύλη της και εν συνεχεία βραβεύτηκε από το Σύνδεσμο των εν Ελλάδι Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA).

Η κα. Κατερίνα Μούσμπε, ιδιοκτήτρια της MidEast, δήλωσε: «Η διάκριση αυτή έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας, καθώς η εταιρική μας φιλοσοφία και οι άνθρωποι της MidEast αγκαλιάζουν πάντα με σεβασμό τη Χριστιανική πίστη, τα ήθη και τα έθιμά της. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε τον πολιτιστικό και εκκλησιαστικό πλούτο που κρύβει η Ελλάδα μας και οι υπόλοιπες χριστιανικές χώρες και να ενισχύσουμε τον προσκυνηματικό τουρισμό σε συνεργασία πάντοτε με την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος».