Ανάμεσα στις δέκα κορυφαίες τάσεις για το 2014 βρέθηκε η Ελλάδα, σύμφωνα με τη βρετανική Expedia (Expedia.co.uk), μέλους του μεγαλύτερου online ταξιδιωτικού γραφείου του κόσμου.

Η χώρα μας είναι η μόνη για την οποία γίνεται ξεχωριστή αναφορά, αφού όλες οι άλλες τάσεις του Top 10 της Expedia, είναι γενικές και αφορούν στις ταξιδιωτικές συνήθειες που θα ακολουθηθούν τη χρονιά που μόλις ξεκίνησε.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται: «Η Ελλάδα θα συνεχίσει να αναπτύσσεται. Ήδη είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους ταξιδιώτες του Ηνωμένου Βασιλείου. Το 2013 οι κρατήσεις αυξήθηκαν περισσότερο από ένα τρίτο σε σχέση με το 2012. Η χώρα προσφέρει ιδιαίτερα καλή σχέση τιμής-αξίας στο φαγητό, ενώ είναι ιδανική και για ψώνια, αφού προσφέρει καταπληκτικές ευκαιρίες τόσο σε μπουτίκ, όσο και σε τοπικά καταστήματα.

Οι αναζητήσεις στο site Expedia.co.uk για τα ελληνικά νησιά, για το 2014 έχουν υπερδιπλασιαστεί σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα κατέκτησε το 2013 την 3η θέση στην αύξηση των κρατήσεων από την Expedia.co.uk με ποσοστό 36%, καθώς έσπασε ρεκόρ στις αναζητήσεις με ποσοστό 128%.

Σε δήλωση του ο Άντυ Ουάσιγκτον διευθύνων σύμβουλος της Expedia.co.uk. τόνισε: «Οι εκδηλώσεις που οργανώνονται στην Ελλάδα γύρω από το ελληνορθόδοξο Πάσχα και την Κοίμηση της Θεοτόκου τον Αύγουστο είναι αρκετά εντυπωσιακές και αξίζει να τις παρακολουθήσετε. Συνδυάζοντας μια επίσκεψη στην ηπειρωτική χώρα και ένα ταξίδι προς τα νησιά, σας δίνετε μια μεγάλη ευκαιρία να επωφεληθείτε τις ευκαιρίες για ψώνια και φαγητό και στη συνέχεια χαλαρώστε στα νησιά. Με νόστιμο φαγητό, σχεδόν εγγυημένη ηλιοφάνεια και με τη δυνατότητα να μην κάνετε τίποτα, ή να διασκεδάζετε μέχρι το πρωί, δεν είναι παράξενο γιατί η δημοτικότητα της Ελλάδας συνεχίζει να αυξάνεται».