Η Etihad Airways, ο κρατικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) εγκαινίασε τα νέα κεντρικά γραφεία της στην Ευρώπη, ενισχύοντας την παρουσία της αεροπορικής εταιρείας στην τοπική γερμανική αγορά και παγιώνοντας την στρατηγική σχέση με την airberlin.

Τα νέα γραφεία βρίσκονται στην καρδιά του Βερολίνου, στην ιστορική πλατεία Potsdamer και στεγάζουν τα τμήματα πωλήσεων και μάρκετινγκ αλλά και τις κοινές υπηρεσίες κρατήσεων και εκδόσεων εισιτηρίων της Etihad Airways με την airberlin.

Tα νέα γραφεία βρίσκονται στην φημισμένη Linkstrasse, στον όγδοο όροφο του χαρακτηριστικού κτιρίου του κορυφαίου αρχιτέκτονα Richard Rogers , γνωστό από το έργο του στο Pompidou Centre στο Παρίσι, στο κτίριο Lloyds και στο Millennium θόλο του Λονδίνου.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων στο Βερολίνο, ο κ. James Hogan, Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της Etihad Airways δήλωσε σχετικά: «Η Γερμανία αποτελεί μείζονος σημασίας αγορά για το διαρκώς αναπτυσσόμενο δίκτυο επιβατών και εμπορευμάτων. Παρόλο που μεγάλο μέρος της Ευρώπης συνεχίζει να αντιμετωπίζει προκλήσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση του ευρώ, οι πτήσεις από και προς τη Γερμανία έχουν καλή απόδοση για εμάς».

Ο κ. Hogan συνέχισε λέγοντας πως, τα νέα κεντρικά γραφεία στο Βερολίνο θα ωφελήσουν τις εμπορικές ομάδες τόσο της Etihad Airways όσο και της airberlin, καθώς θα συνεργάζονται ακόμα πιο στενά, με στόχο την απόδοση αξίας και στις δύο αεροπορικές εταιρείες. «Το κέντρο των επιχειρήσεων μας στο Βερολίνο αποτελεί μία απολύτως λογική επιχειρηματική απόφαση μιας και θα βρισκόμαστε κοντά στον στρατηγικό μας συνεργάτη».

Ο κ. Joost den Hartog, Αντιπρόεδρος της Etihad Airways στην Ευρώπη και ο κ. Philip Lewin, Γενικός Διευθυντής της Etihad Airways στη Γερμανία, θα ηγηθούν των ομάδων της αεροπορικής στην Ευρώπη και στο νέο γραφείο στο Βερολίνο, αντίστοιχα.

Στα νέα γραφεία θα απασχολούνται 35 εργαζόμενοι της Etihad Airways εκ των οποίων οι 25 είναι Γερμανοί ενώ οι υπόλοιποι προέρχονται από τα ΗΑΕ, τις Κάτω Χώρες, την Αίγυπτο, την Ινδία, την Ιταλία, το Πακιστάν, το Μαρόκο, το Ηνωμένο Βασίλειο, και την Ελβετία.

Ο κ. Hogan ολοκλήρωσε: «Το 2013 σηματοδοτεί τον ένατο χρόνο λειτουργίας μας στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη ταξιδιωτική αγορά εξωτερικών πτήσεων στην Ευρώπη».

«Το 2012 μεταφέραμε 47% περισσότερους επιβάτες (530.351) από και προς τη Γερμανία συγκριτικά με το 2011, και αυτό λόγω: των καλύτερων συντελεστών φορτίων από και προς τη Φρανκφούρτη και το Μόναχο, της παρουσίασης του καθημερινού δρομολογίου μας στο Ντίσελντορφ, και της αυξημένης κίνησης από την airberlin. Οι εμπορευματικές υπηρεσίες έχουν αποδειχθεί ιδιαιτέρως ανθεκτικές καθώς τα μεταφερόμενα φορτία από και προς την Γερμανία σημείωσαν αύξηση 18% φτάνοντας τους 52.000 τόνους».

Σύμφωνα με τον κ. Hogan, οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για τους Γερμανούς επιβάτες αποτελούν το Άμπου Ντάμπι, η Μπανγκόκ, το Σύδνεϋ, η Μελβούρνη, η Σαγκάη και η Κουάλα Λαμπούρ. Σημειώνεται πως αυτό το τρίμηνο προβλέπεται να έχει τη μεγαλύτερη κίνηση από κάθε άλλο τρίμηνο.

«Βρισκόμαστε στο δρόμο για να πετύχουμε τους στόχους μας για το 2013 και με τα νέα μας γραφεία δεν υπάρχει αμφιβολία πως ήρθαμε για να μείνουμε σε Ευρώπη και Βερολίνο».

Βασικά στοιχεία για την Etihad Airways στη Γερμανία

– 219 Γερμανοί εργάζονται για την Etihad Airways, συμπεριλαμβανομένων 44 ατόμων πληρώματος καμπίνας και 54 πιλότων
– 77 εργαζόμενοι της Etihad βρίσκονται στη Γερμανία

– Κάθε εβδομάδα πραγματοποιούνται 28 πτήσεις από το Άμπου Ντάμπι προς 3 Γερμανικές πόλεις
– Καθημερινά στο Μόναχο από τον Ιούνιο του 2004
– Δύο φορές την ημέρα στη Φρανκφούρτη
– Καθημερινά στο Ντίσελντορφ από τον Δεκέμβριο 2011

– 14.524 θέσεις την εβδομάδα από και προς τη Γερμανία
– Στόλος: Αεροσκάφη 2 και 3 καμπίνων τύπου Airbus A330s, και 3 καμπίνων, τύπου Airbus A340s
– 2 εκατ. επιβάτες από και προς τη Γερμανία
– Για το 2012, 530.351 επιβάτες μεταφέρθηκαν σημειώνοντας 47,6% αύξηση σε σχέση με το 2011 (359.226) λόγω:
– υψηλότεροι συντελεστές φορτίων προς Φρανκφούρτη και Μόναχο
– η έναρξη του καθημερινού δρομολογίου προς Ντίσελντορφ
– αύξηση δικτύου από την airberlin

– Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για Γερμανούς επιβάτες:  Άμπου Ντάμπι, Μπανγκόκ, Σύδνεϋ, Μελβούρνη, Σαγκάη και Κουάλα Λαμπούρ

– 5 εβδομαδιαία εμπορευματικά δρομολόγια προς Φρανκφούρτη, με B747-F, B777F και A330F
– 256.000 τόνοι μέχρι σήμερα από και προς τη Γερμανία
– Στοιχεία 2012: 52.000 τόνοι, 18% αύξηση σε σχέση με το 2011 (43.553)
– Εισαγωγές στη Γερμανία από την περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού Ωκεανού, της Ινδίας και της περιοχής του Κόλπου

Σημαντικές Ημερομηνίες

– Στις 26 Σεπτεμβρίου 2013, εγκαινιάστηκαν τα νέα κεντρικά γραφεία της Etihad Airways στην πλατεία Potsdamer του Βερολίνου. Από τους 35 εργαζόμενους οι 25 είναι Γερμανοί
– Στις 19 Δεκεμβρίου 2011, η Etihad Airways αποκτά το 29,21% της airberlin
– Στις 16 Ιουλίου 2009, η Etihad Airways ανοίγει το πρώτο premium lounge της εκτός Άμπου Ντάμπι, στην Φρανκφούρτη


Ο Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της Etihad Airways, James Hogan, στην είσοδο των νέων κεντρικών γραφείων της αεροπορικής εταιρείας στο Βερολίνο


Ο Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της Etihad Airways, James Hogan, υποδέχεται εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στα νέα κεντρικά γραφεία της αεροπορικής για Γερμανία και Ευρώπη.


(από αριστερά προς τα δεξιά): Ο Joachim Hunold, Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου της Air Berlin PLC, Ο James Hogan, Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της Etihad Airways, ο Peter Ramsauer, Ομοσπονδιακός Υπουργός Μεταφορών, Κατασκευών και Αστικής Ανάπτυξης της Γερμανίας, Jumaa Mubarak Al Junaibi, Πρέσβης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Γερμανία, και ο Wolfgang Prock-Schauer Διευθύνων Σύμβουλος της airbelin, γιορτάζουν τα εγκαίνια των νέων γραφείων της Etihad Airways σε Γερμανία και Ευρώπη