Η Etihad Cargo παρέλαβε τρία νέα μεγάλα Boeing και Airbus αεροσκάφη που προστέθηκαν στο στόλο των εννέα αεροσκαφών της εταιρείας και σηματοδοτούν σημαντική αύξηση της τάξης του 62% στη χωρητικότητα μεταφορών εμπορευμάτων.

Η τελευταία άφιξη ενός Boeing 747-8F παρουσιάστηκε σε πελάτες και σε συνεργάτες της Etihad Cargo κατά τη διάρκεια μίας ξεχωριστής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Abu Dhabi Aircraft Technologies (ADAT).

Σε συνεργασία με την Atlas Air, το εμπορευματικό αεροσκάφος θα αξιοποιηθεί σε ένα νέο δρομολόγιο που θα διασχίσει όλο τον κόσμο πραγματοποιώντας στάσεις σε Άμπου Ντάμπι, Χονγκ Κονγκ, Σικάγο, Μαϊάμι, Βιρακοπός, Κίτο και Άμστερνταμ. Στο στόλο της Etihad Cargo προστέθηκαν πρόσφατα ένα Boeing 777F και ένα Airbus A330F.

Ο James Hogan, Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της Etihad Airways, δήλωσε: «Τα σύγχρονα, υψηλής απόδοσης καυσίμων αεροσκάφη συμβολίζουν ένα σημαντικό βήμα ανάπτυξης και εξέλιξης της Etihad Cargo. Η Etihad Cargo συνεχίζει να συνεργάζεται στενά με τους εταίρους της συμβάλλοντας στην ανάπτυξη και εξέλιξη του Άμπου Ντάμπι και τα νέα εμπορευματικά αεροσκάφη θα ενισχύσουν την δυνατότητα μας να παρέχουμε στους πελάτες μας κορυφαία εξυπηρέτηση παγκοσμίως».

Τον Μάιο η Etihad Cargo υπέγραψε πολυετή συμφωνία λειτουργίας για το αεροσκάφος, το πλήρωμα, την συντήρηση και την ασφάλεια του εμπορευματικού Boeing 747-8 με χωρητικότητα 138 τόνων που θα αξιοποιηθεί στο νέο δρομολόγιο σε όλο τον κόσμο.

«Πρόκειται για μία σημαντική συνεργασία που ενδυναμώνει τη θέση της Etihad Cargo ως ένας πραγματικά ανταγωνιστικός και παγκόσμιος μεταφορέας φορτίων», είπε ο κ. Hogan.

Ο William J. Flynn, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Atlas Air Worldwide, δήλωσε: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που συμβάλλουμε ώστε η Etihad Cargo να επεκτείνει την πρόσβασή της με τεχνολογία επόμενης γενιάς σε ότι αφορά το φορτίο, την αποτελεσματικότητα καυσίμων και το συνολικό κόστος ανά τόνο – χιλιόμετρο. Μαζί με τις διεθνείς επιχειρήσεις μας και την αξιόπιστη και υψηλής ποιότητας εξυπηρέτηση, η Etihad Cargo έχει επιπλέον ευελιξία για να εκμεταλλευτεί ευκαιρίες στην αγορά».

Ο Abdul Khaliq Saeed, Πρόεδρος Μέσης Ανατολής & Βόρειας Αφρικής του Abu Dhabi Aircraft Technologies και του δικτύου Mubadala Aerospace MRO, σχολίασε: «Είναι μεγάλη μας χαρά να φέρνουμε το εμπορευματικό αεροσκάφος Boeing 747-8 στον state-of-the-art στόλο του κρατικού αερομεταφορέα μας. Με την Etihad Airways μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα, να ανεβάσουμε ακόμα ψηλότερα την βιομηχανία της αεροπλοΐας του Άμπου Ντάμπι».

Η Etihad Cargo θα συνεχίσει να αυξάνει τη χωρητικότητα για νέους και υπάρχοντες εμπορικούς προορισμούς στην Ευρώπη, στην Αφρική, στην Ασία, στην Αυστραλία και στην Αμερική.

Το 2013 η Etihad Cargo επέκτεινε τις εμπορευματικές της υπηρεσίες σε νέους προορισμούς όπως το Τζιμπουτί, το Γκουαντζού, το Λάγκος, το Μαϊάμι, το Κίτο, το Ριάντ, η Σιγκαπούρη, το Σύδνεϋ, η Τιφλίδα, η Βιέννη και το Βιρακοπός. Επιπρόσθετα, έχουν αυξηθεί τα δρομολόγια σε Ντάκα, Φρανκφούρτη και Χαρτούμ.


Το Boeing 747-8 της Etihad Cargo στις εγκαταστάσεις του Abu Dhabi Aircraft Technologies