Δύο ελληνικοί προορισμοί στη λίστα με τους πιο οικονομικούς για το 2019

Έρευνα της Hoppa.com τους κατατάσσει στην 28η και 41η θέση στην παγκόσμια κατάταξη


ΤΑΞΙΔΙΝΕΑ
16:51
10/01/2019
Δύο ελληνικοί προορισμοί στη λίστα με τους πιο οικονομικούς για το 2019
loading

Η καθιερωμένη, ετήσια έκθεση του ταξιδιωτικού site Hoppa.com αναφορικά με τους πιο οικονομικούς και πιο ακριβούς προορισμούς παγκοσμίως δημοσιεύτηκε για ακόμη μία χρονιά, με δύο ελληνικούς προορισμούς να συγκαταλέγονται ανάμεσα στους πιο οικονομικούς του κόσμου.

Η αξιολόγηση συνέκρινε συνολικά 100 προορισμούς βασιζόμενη στις τιμές της πιο οικονομικής μπύρας και του πιο φθηνού καφέ, σε συνδυασμό με τις μέσες τιμές ανά διανυκτέρευση, το κόστος των μεταφορών με ταξί και τα γεύματα για δύο άτομα.

Σε αυτούς του παράγοντες συμπεριλήφθηκαν, επίσης, και οι απρόβλεπτες ιατρικές δαπάνες, καθώς και οι συναλλαγματικές ισοτιμίες, προκειμένου τα αποτελέσματα να είναι πιο αντιπροσωπευτικά.

Οι δύο ελληνικοί προορισμοί που κατάφεραν να αναδειχθούν στη λίστα είναι τα Χανιά στην 28η θέση και η Αθήνα στην 41η. Το κόστος ημερήσιων εξόδων διαμονής στην δημοφιλή πόλη της Κρήτης για έναν τουρίστα ανέρχεται περίπου στα 127 ευρώ/ άτομο, ενώ στην Αθήνα στα 154 ευρώ/ άτομο.

Στην κορυφή των πιο οικονομικών προορισμών παγκοσμίως φιγουράρει η Μανίλα, πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, με 82,42 ευρώ/ άτομο, με τη Σόφια, πρωτεύουσα της Βουλγαρίας να ακολουθεί με ελάχιστη διαφορά στη δεύτερη θέση με 82,45 ευρώ/ άτομο και την Αττάλεια, στη νότια ακτή της Τουρκίας, να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα με 83,28 ευρώ/ άτομο.

Αντιθέτως, πιο ακριβός προορισμός, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, αναδείχθηκε η Νέα Υόρκη με 415 ευρώ/ άτομο ημερησίως.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει