Μεταφερόμαστε σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια σύγχρονης ελληνικής κουζίνας της Μυκόνου και δοκιμάζουμε το φετινό μενού του ταλαντούχου Βάιου Ντούτσια, του low profile σεφ που όπως έχω αναφέρει πολλάκις αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και ως προσωπικότητα και ως εξέλιξη στον χρόνο. Γράφει η Νάντια Μασσαχού Φωτογραφία: Έλενα Ανδρέου Στην υπέροχη αυλή του εστιατορίου που βρίσκουμε στην οδό Καλογερά, δίπλα από το Fresh Hotel, αυτή την σεζόν ο σεφ ξεδιπλώνει το ταλέντο του μέσα από πιάτα που αποτελούν γευστικούς θησαυρους. Τα τοπικά προϊόντα διαδραματίζουν και φέτος πρωταγωνιστικό ρόλο, η ελληνική γη βρίσκεται στο επίκεντρο, ενώ οι σύγχρονες τεχνικές ολοκληρώνουν το παζλ της εμπειρίας που συνθέτει ο Βάιος στο μενού του. Ακολουθούν κάποια από τα πιάτα που απολαύσαμε και που όσες φορές και αν επισκεφτούμε το εστιατόριο θα τα (ξανα)τιμήσουμε.

H δημιουργική street πρόταση

Μίνι χοιρινά σουβλάκια πάνω σε πιτάκια με σάλτσα γιαουρτιού, πέστο καυτερής πιπεριάς και ταχίνι.

Η pasta… αλλιώς

Αυγό ποσέ με σάλτσα «καρμπονάρας» φρέσκια τρούφα και φρυγανισμένο προζυμένιο ψωμί.

Το πιάτο που ξεχωρίσαμε

Μους γλυκοπατάτας με φιλέτο από ελληνικό καπνιστό χέλι, χαβιάρι και τραγανά τσιπς.

Η ελληνική παράδοση σε μοντέρνα τροχιά

Σπανακορυζότο με γεμιστό καλαμάρι από Μυκονιάτικα τυριά και ελαφριά σάλτσα κοπανιστής Μυκόνου

Τα… φανταστικά σουτζουκάκια

«Σουτζουκάκια» ταρτάρ από μοσχαρίσιο φιλέτο με κύμινο, πράσινες ελιές, βινεγκρέτ ντομάτας και τραγανά τσιπς πατάτας.

Τοπικά προϊόντα με high end υλικά

Χτένια με τραγανή λούζα Μυκόνου, πουρέ από γλυκό καλαμπόκι και αρώματα βασιλικού.

Η εκλεπτυσμένη επιλογή για απαιτητικούς

Χιλιανό λαβράκι με μους από κουνουπίδι και πούδρα αυγοτάραχου «Τρικαλινός».

Η healthy επιλογή

Σπαράγγια σχάρας με βινεγκρέτ ντομάτας, πούδρα ελιάς και αέρα γραβιέρας Πληροφορίες Καλογερά 31, Χώρα, τηλ. 2289027102, kalitamykonos.com