Αν αναρωτιέστε γιατί όλοι, σκιέρ και μη, περιμένουν στην ουρά για να ανέβουν στα lifts, η απάντηση είναι απλή. Η θέα από ψηλά στο χιονοδρομικό κέντρο του Ελατοχωρίου είναι απλά ακαταμάχητη!

Μπορεί να είναι από τα πιο μικρά, τα πιο μπουτίκ, είναι όμως ίσως το πιο όμορφο χιονοδρομικό της χώρας! Απέχει ελάχιστα από το ομώνυμο χωριό του Ελατοχωρίου και έχει ιδιαίτερα εύκολη πρόσβαση, από όλη την περιοχή της Πιερίας. Βρίσκεται στη θέση «Παπά Χωράφι», και σε υψόμετρο 1450μ.

Η θέα είναι ένα από τα ασύγκριτα πλεονεκτήματα του, μοιάζει με καρτ ποστάλ καθώς η ποικιλία του τοπίου μαγεύει και καθηλώνει τους επισκέπτες! Ο Όλυμπος δεσπόζει επιβλητικός, τα Πιέρια όρη με τις χιονισμένες κορυφογραμμές τους χαράζουν σχήματα στον ορίζοντα, δίπλα και το Βέρμιο.

Η θάλασσα πιο μακριά να σε κάνει να νοσταλγείς το καλοκαιράκι στην αγκαλιά του χιονιού, με τις ακτές τις Χαλκιδικής να ξεπροβάλουν στο βάθος. Η τεχνητή λίμνη του Βελβεντού, μοιάζει με ψεύτικη καθώς η εικόνα της χάνεται μέσα στην πλούσια φύση!

Οι πίστες δεν είναι πολλές, όμως είναι για όλα τα γούστα και τους βαθμούς δυσκολίας. Οι πιο δύσκολοι θα επιχειρήσουν τις κατεβασίες τους στην μαύρη «Κλειώ», ενώ για εκείνους που προτιμούν πιο εύκολη κατάβαση, υπάρχει η «Ερατώ».

Άλλες οκτώ πίστες είναι στη διάθεση όλων, με τα παιδιά να απολαμβάνουν τη δική τους εύκολη πίστα και οι snow-boarders, να έχουν πολλές επιλογές.

Η ημερήσια κάρτα κοστίζει 8 ευρώ, η οικογενειακή (για τρία άτομα) 20 ευρώ, ενώ τα Σαββατοκύριακα οι τιμές διαμορφώνονται 11 και 25 ευρώ αντίστοιχα.

Σαλέ



Το κέφι είναι πάντα ανεβασμένο στο σαλέ του χιονοδρομικού. Το North Selas «παίζει» πάντα δυνατά bits, σερβίρει ποτά και μπύρες και κερνάει σφηνάκια! Στο μικρό του μπαλκόνι ο κόσμος συνωστίζεται, αναζητά τον ήλιο και χαζεύει τους σκιέρ. Επίσης, υπάρχουν καταστήματα πώλησης και ενοικίασης εξοπλισμού και ειδών χιονοδρομίας και σχολή σκι. Αξίζει να αναφερθεί ότι στο χιονοδρομικό κέντρο λειτουργεί και ένα πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο για πρώτες βοήθειες με μόνιμο γιατρό σε καθημερινή βάση.

Περισσότερες πληροφορίες για το χιονοδρομικό με ένα κλικ εδώ