Μια μοναδική εμπειρία ζωής, ένα αξέχαστο ταξίδι μπορεί να σας χαρίσει η συμμετοχή σας σε έναν αγώνα Μαραθωνίου, από τους εκατοντάδες που διοργανώνονται σε ολόκληρο τον κόσμο. Εμείς διαλέξαμε για εσάς τους 20 πιο διάσημους, περιπετειώδεις και εντυπωσιακούς για να διαλέξετε.

Φτιάξτε βαλίτσες και δέστε τα κορδόνια σας. Φύγαμε!

Νο. 8. The Great Wall Marathon, Πεκίνο, Κίνα, Μάιος

Ένας ακόμα μαραθώνιος – εμπειρία ζωής είναι ο ετήσιος μαραθώνιος του Σινικού Τείχους, που πραγματοποιείται κάθε Μάιο στο τμήμα Tianjin του τείχους, ανατολικά της πόλης του Πεκίνο.

Ένα από τα μεγαλύτερα μνημεία της ανθρωπότητας, που δεσπόζει στον κατάλογο με τα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO κατακλύζεται κάθε χρόνο από εκατοντάδες συμμετέχοντες από 50 χώρες του κόσμου.

Ο αγώνας δρόμου περιλαμβάνει τρεις επιλογές, τον μαραθώνιο των 42,195 χιλιομέτρων, τον ημι- μαραθώνιο των 21 χιλιομέτρων και τον Run Fun, μήκους 8,5 χιλιομέτρων, που αντικατέστησε από πέρσι τις αποστάσεις των 5 και 10 χιλιομέτρων.

Από τον πρώτο μαραθώνιο του Σινικού Τείχους, που πραγματοποιήθηκε το 1999, μέχρι και σήμερα η ετήσια συμμετοχή υπολογίζεται στους 2.500 δρομείς. Φέτος η διοργάνωση έχει προγραμματιστεί για τις 17 Μαΐου 2014.

Ο συγκεκριμένος μαραθώνιος θεωρείται ένας από τους δύσκολους του κόσμου, αφού οι συμμετέχοντες καλούνται, μεταξύ άλλων, να ανέβουν 5.164 πέτρινα σκαλοπάτια και να κάνουν απότομες αναβάσεις και καταβάσεις. Στο πρώτο τμήμα, μήκους 9 χιλιομέτρων, οι αθλητές καλό είναι να τρέχουν αργά ή ακόμα και να περπατούν στα πιο απότομα τμήματα του Σινικού Τείχους.

Το δεύτερο στάδιο του αγώνα περιλαμβάνει μια διαδρομή που περνά μέσα από γραφικά χωριά και ορυζώνες, σε επίπεδο έδαφος. Όλοι οι δρόμοι είναι σε καλή κατάσταση και δεν απαιτούν ειδικά υποδήματα.

Σημαντικό στοιχείο για την ασφάλεια των δρομέων, είναι να προσέχουν τα οχήματα που θα συναντήσουν στο δρόμο τους, καθώς η κυκλοφορία συνεχίζεται κανονικά, καθ’ όλη τη διάρκεια του μαραθωνίου.

Η γραμμή τερματισμού για όλες τις αποστάσεις έχει οριστεί στην πλατεία Yin andYang, όπου όλοι θα λάβουν το αναμνηστικό μετάλλιο τους, καθώς ο αγώνας δεν έχει χρηματικό έπαθλο.

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες…

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.