Μια μοναδική εμπειρία ζωής, ένα αξέχαστο ταξίδι μπορεί να σας χαρίσει η συμμετοχή σας σε έναν αγώνα Μαραθωνίου, από τους εκατοντάδες που διοργανώνονται σε ολόκληρο τον κόσμο. Εμείς διαλέξαμε για εσάς τους 20 πιο διάσημους, περιπετειώδεις και εντυπωσιακούς για να διαλέξετε.

Φτιάξτε βαλίτσες και δέστε τα κορδόνια σας. Φύγαμε!

Νο. 17. Honolulu Marathon, Χονολουλού, Δεκέμβριος

Ο εξωτικός ετήσιος μαραθώνιος στη Χονολουλού της Χαβάης συγκαταλέγεται στους μεγαλύτερους του κόσμου και πραγματοποιείται κάθε χρόνο τη δεύτερη Κυριακή του Δεκεμβρίου. Φέτος συμπληρώνει τα 41 του χρόνια και θα διεξαχθεί στις 8 Δεκεμβρίου.

Ο αγώνας, μήκους 42,19 χιλιομέτρων είναι ιδιαίτερα δημοφιλής, τόσο λόγω της τοποθεσίας του, όσο και λόγω της συμμετοχής μαραθωνοδρόμων, που τρέχουν για πρώτη φορά, πολλοί από τους οποίους είναι επισκέπτες από την Ιαπωνία.

Η ιστορία του ξεκινά το 1973 και από τότε διπλασιάζεται σε μέγεθος κάθε χρόνο. Αυτή η ανάπτυξη δεν προέκυψε με βάση τον ανταγωνισμό, αλλά κυρίως λόγω της αναζήτησης των συμμετεχόντων για προσωπική μακροζωία και βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους. Ιδρυτής του αγώνα έχει αποδειχθεί ότι είναι ο πρώην Δήμαρχος της Χονολουλού, Frank Fasi.

Σήμερα, με τις συμμετοχές να αγγίζουν τις 20.000 ετησίως, ο μαραθώνιος είναι ένας από τους μεγαλύτερους της χώρας, προσελκύοντας παράλληλα μεγάλους χορηγούς για τη χρηματοδότηση της διοργάνωσης και τη συγκέντρωση ενός μεγάλου χρηματικού επάθλου για τον νικητή.

Τα τελευταία χρόνια η πλειοψηφία των συμμετεχόντων είναι επισκέπτες από την Ιαπωνία και μάλιστα οι διοργανωτές, λόγω της μεγάλης ζήτησης, έχουν ανοίξει γραφείο εγγραφών στο Τόκιο και η Japan Air Lines είναι μεγάλος χορηγός από το 1958.

Η διαδρομή περιλαμβάνει ένα μεγάλο παραθαλάσσιο κομμάτι, καθώς και αρκετά λοφώδη σημεία και οι μαραθωνοδρόμοι πρέπει να προπονηθούν για να αντιμετωπίσουν, μεταξύ άλλων, τις τροπικές καιρικές συνθήκες, με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 27 ° C.

Σε αντίθεση με άλλους μαραθώνιους παρόμοιου μεγέθους και δημοτικότητας, δεν υπάρχει σταθερό όριο στον αριθμό των συμμετεχόντων, ούτε όριο χρόνου για να ολοκληρωθεί η πορεία τους. Όλοι οι συμμετέχοντες παίρνουν πιστοποιητικό με την επίσημη ώρα, που χρειάστηκαν για να διανύσουν την απόσταση.

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες…