Μια μοναδική εμπειρία ζωής, ένα αξέχαστο ταξίδι μπορεί να σας χαρίσει η συμμετοχή σας σε έναν αγώνα Μαραθωνίου, από τους εκατοντάδες που διοργανώνονται σε ολόκληρο τον κόσμο. Εμείς διαλέξαμε για εσάς τους 20 πιο διάσημους, περιπετειώδεις και εντυπωσιακούς για να διαλέξετε.

Φτιάξτε βαλίτσες και δέστε τα κορδόνια σας. Φύγαμε!

Νο. 18. Antarctic Ice Marathon, Ανταρκτική, Νοέμβριος

Όσοι αγαπούν την περιπέτεια και τον αθλητισμό ψάχνουν πάντα την επόμενη μεγάλη πρόκληση. Ανακαλύψτε, λοιπόν, τον μοναδικό αγώνα δρόμου, που πραγματοποιείται μέσα στον Ανταρκτικό Κύκλο.

Φέτος, στις 20 Νοεμβρίου, ο μαραθώνιος Antarctic Ice κλείνει τα 9 του χρόνια και θα διεξαχθεί μόλις μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα από το Νότιο Πόλο, στους πρόποδες της οροσειράς Ellsworth.

Αυτός ο αγώνας παρουσιάζει μια πραγματικά μοναδική πρόκληση με τις συνθήκες εδάφους να περιλαμβάνουν εκτάσεις καλυμμένες με χιόνι και πάγο, τη μέση θερμοκρασία να φτάνει τους -20 βαθμούς C και τους αθλητές να έχουν να αντιμετωπίσουν, εκτός των άλλων, ισχυρούς ανέμους. Παράλληλα, το όλο εγχείρημα λαμβάνει χώρα σε υψόμετρο 700 μέτρων.

Ο μαραθώνιος διοργανώνεται από την εταιρεία Polar Running Adventures, που έχει αναλάβει και την οργάνωση του ετήσιου Μαραθώνιου στον Βόρειο Πόλο.

Πρόκειται για τον νοτιότερο Μαραθώνιο στον κόσμο, ο οποίος έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Η έντονη πορεία των 42,2 χιλιομέτρων δεν απαιτεί μεγάλες ταχύτητες, αλλά τρομερή αντοχή.

Σε όλο το μήκος της διαδρομής υπάρχουν σταθμοί υποστήριξης, πρώτων βοηθειών και ειδικά διαμορφωμένοι χώροι, επανδρωμένοι με έμπειρο ιατρικό προσωπικό.

Απαιτούνται ειδικές ισοθερμικές στολές και κατάλληλα αδιάβροχα παπούτσια, ενώ οι αθλητές δεν θα δουν πλήθος κόσμου να τους επευφημεί, κατά τη διάρκεια της διαδρομής, αφού λόγω του ψύχους αυτό είναι πρακτικά αδύνατο.

Υπάρχει ακόμα και η δυνατότητα του White Continent Half-Marathon, μήκους 21 χιλιομέτρων, ο οποίος διεξάγεται την ίδια μέρα.

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες