Από την περίφημη λεωφόρο Boulevard de la Croisette, όπου θα διαμείνουν οι λαμπεροί καλεσμένοι του φεστιβάλ των Καννών, μέχρι το διάσημο ξενοδοχείο Hotel du Cap στο Eden Roc όπου έχουν φιλοξενηθεί αστέρες όπως οι Λεονάρντο ντι Κάπριο και Κλιντ Ίστγουντ, αυτές τις ημέρες στις Κάννες οι πιθανότητες να δει κανείς από κοντά τους A-list σελέμπριτις είναι κάτι παραπάνω από… πολλές!

Η ελίτ του Χόλιγουντ κάνει απόβαση στην Κυανή Ακτή και εμείς σας παρουσιάζουμε τα καλύτερα ξενοδοχεία που επιλέγουν οι διάσημοι κινηματογραφικοί αστέρες, όπως τα συγκέντρωσε η MailOnline Travel.

1. Grand Hyatt Cannes Hotel Martinez

Το ιστορικό αρτ ντεκό ξενοδοχείο είναι δημοφιλές εδώ και σχεδόν έναν αιώνα, έχοντας προ πολλού καθιερωθεί ως ένα από τα αγαπημένα του φεστιβάλ των Καννών.

Κάθε χρόνο, η λίστα των λαμπερών ενοίκων του μεγαλώνει ακόμη πιο πολύ.

Στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο έχουν διαμείνει πρόσφατα οι: Εύα Λονγκόρια, Μπρους Γουίλις και Ρόμπερτ Πάτινσον.

Το ξενοδοχείο διαθέτει τη μεγαλύτερη, ιδιωτική παραλία κατά μήκος της λεωφόρου Boulevard de la Croisette με 400 ξαπλώστρες.

Οι σουίτες του είναι εξίσου εντυπωσιακές, με εξαιρετικής αισθητικής διακόσμηση και ιδιωτικά μπαλκόνια με θέα στη θάλασσα.

Το εστιατόριο του ξενοδοχείου, La Palme d’Or, είναι το μοναδικό στην πόλη που έχει βραβευθεί με δύο αστέρια Michelin.

2. Hotel du Cap Eden Roc

Περίπου 30 λεπτά μακριά, στο νοτιότερο άκρο της Cap d’Antibes, βρίσκεται το πολυτελέστατο ξενοδοχείο Hotel du Cap Eden Roc.

Τα τελευταία 140 χρόνια έχει φιλοξενήσει πολλούς καλλιτέχνες, ηθοποιούς, ακόμη και μέλη βασιλικών οικογενειών, παρότι βρίσκεται έξω από την «καρδιά» των Καννών.

Ωστόσο, προσφέρει ασύγκριτη προστασία της ιδιωτικής ζωής των διάσημων ενοίκων του, ιδιαίτερα στις δίκλινες και τρίκλινες βίλες που υπάρχουν πίσω από το κεντρικό κτίριο.

Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο έχουν επιλέξει οι: Τομ Κρουζ, Λεονάρντο ντι Κάπριο και Κλιντ Ίστγουντ.

3. Hotel Majestic Barriere

Οι σελέμπριτις που ενδιαφέρονται τόσο για την άνεσή τους, αλλά κυρίως για τις… νότες πολυτέλειας που προσφέρει ένα ξενοδοχείο… το Hotel Majestic Barriere είναι η απάντηση στις ξεχωριστές απαιτήσεις τους.

Βρίσκεται μερικά μόλις βήματα μακριά από το Palais des Festivals, το συνεδριακό κέντρο και θέατρο όπου λαμβάνει χώρα το περίφημο φεστιβάλ κινηματογράφου.

Διαθέτει 349 δωμάτια και βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από μερικά από τα πιο γνωστά καταστήματα σχεδιαστών και οίκων μόδας στην πόλη.

Στο ξενοδοχείο Hotel Majestic Barriere έχουν διαμείνει οι: Μάθιου ΜακΚόναχι και Ρόμπερτ ντε Νίρο.

4. InterContinental Carlton Cannes

Το ξενοδοχείο InterContinental Carlton είναι ένα από τα πιο γνωστά και εμβληματικά που υπάρχουν στη λεωφόρο Boulevard de la Croisette.

Έχει χαρακτηριστεί ως ιστορικό μνημείο, κάτι που δεν προκαλεί και ιδιαίτερη έκπληξη… όταν αντικρίζει κανείς τη μοναδική πρόσοψή του και τις ορδές των τουριστών που το επισκέπτονται κάθε μήνα.

Σε αυτό το ξενοδοχείο έλαβε χώρα το πρώτο ραντεβού ανάμεσα στην Γκρέις Κέλι και τον πρίγκιπα Ρενιέ, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ κινηματογράφου του 1955.