Οι περισσότερες αεροπορικές συστήνουν να φτάνετε στο αεροδρόμιο δύο ώρες πριν την αναχώρηση της πτήσης σας. Όποιος πετάει, ωστόσο, μέσω του Hamad International Airport (HIA), οι δύο αυτές ώρες τελικά ίσως του φανούν πολύ λίγες.

Ο λόγος μία από τις πιο πολυτελείς ταξιδιωτικές εμπειρίες που περιμένει τους επισκέπτες του Κατάρ στο αεροδρόμιο της Ντόχα ή εκείνους που πραγματοποιούν ολιγόωρο stopover, καθώς πρόκειται για ένα από τα πιο εντυπωσιακά και luxury αεροδρόμια που θα συναντήσει κανείς στην ζωή του, με υπηρεσίες και παροχές που σε καμία περίπτωση δεν παραπέμπουν σε αεροδρόμιο.

Πολυτελείς μπουτίκ διεθνών οίκων (Gucci, Burberry, Coach, Rolex, Swarovski κ.α.), εξεζητημένα tea rooms, μπαρ και εστιατόρια για όλα τα budget και γούστα, ατμοσφαιρικά σπα, καινοτόμοι εκθεσιακοί χώροι, δερμάτινα καθίσματα ιταλικού design στους χώρους αναμονής, ακόμη και ένα φουτουριστικό τρένο για τις εσωτερικές μετακινήσεις των επιβατών είναι κάποιοι από τους χώρους που το κάνουν να ξεχωρίζει.

Εκτός από το σχεδιαστικό κομμάτι, ωστόσο, που το κάνει να φαίνεται ότι αναδύεται από τη θάλασσα, οι εσωτερικοί του χώροι διακρίνονται για την καθαρότητα και την ησυχία που τους διακρίνει, παρόλο τον αυξημένο όγκο ταξιδιωτών που υποδέχεται καθημερινά.

Το αεροδρόμιο που λειτουργεί από το 2014 και δημιουργήθηκε με σκοπό να αποτελέσει παγκόσμιο αεροπορικό κόμβο, διαχειρίζεται ετησίως περισσότερα από 30 εκατομμύρια ταξιδιώτες, τους οποίους ξέρει πολύ καλά πώς να… κακομαθαίνει!