Το χωριό στα Γρεβενά με την «ηπειρώτικη» νοοτροπία

Ιδανικό ορμητήριο για την εξερεύνηση της Βόρειας Πίνδου


ΤΑΞΙΔΙΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
21:34
16/10/2020
Το χωριό στα Γρεβενά με την «ηπειρώτικη» νοοτροπία
loading

Μεταξύ των Γρεβενών και του Μετσόβου, με την απόσταση από το τελευταίο να είναι μικρότερη από 20 χλμ., η Κρανέα ή Κρανιά είναι ένα χωριό του νομού Γρεβενών που είναι σχεδόν «ηπειρώτικο».

Ένας προορισμός που τα τελευταία χρόνια έχει αναδειχθεί τουριστικά, μετά και την δημιουργία του νέου δρόμου που συνδέει τα Γρεβενά με τα Ιωάννινα.

Πρόκειται για ένα μικρό χωριό, χωρίς την ιδιαίτερη γραφικότητα που θα περίμενε να συναντήσει κάποιος σε ένα χωριό της Πίνδου, ωστόσο διαθέτει φιλόξενους κατοίκους και ξενώνες, τα οποία το καθιστούν ιδανική επιλογή για την εξερεύνηση της γύρω περιοχής ή για εκείνους που θέλουν να δοκιμάσουν τις επιδόσεις τους στο σκι, στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας.

Στα όσα αξίζει κανείς να επισκεφτεί στην ευρύτερη περιοχή του χωριού το πεντάτοξο γεφύρι του Σπανού, από τα πιο εντυπωσιακά των Γρεβενών, σε απόσταση περίπου 12 χλμ. από το χωριό.

Επίσης 25 χλμ. από την Κρανέα συναντάται και η λίμνη του Αώου, ενώ στα όσα σίγουρα δεν πρέπει να παραλείψει όποιος βρεθεί στο χωριό η επίσκεψη στη Βάλια Κάλντα μέσα από μια μαγευτική διαδρομή στην υπέροχη φύση της περιοχής, που μένει για πάντα αξέχαστη.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει